Haberler

Diyaliz Hastaları Bilgilendirildi

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Diyaliz merkezi hastaları kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdiler.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kapaklı beldesinde Diyaliz merkezi hastaları kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdiler.

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi, hastalarına eğitim ve bilgilendirme programı düzenledi. Business Otel'de düzenlenen programa Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi Sorumlu hekimleri Nur Tuhulu, Osman Tuhulu, hekimler, hastalar ile yakınları katıldı. Gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Osman Tuhulu "Bizler Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi'nde bulunan 65 hastamızla birlikte yaşamayı ve paylaşmayı öğrendik. Her ne kadar burada tanışmak için toplansak da görevimiz gereği sağlık sorunlarımıza da dikkat etmek gerekiyor. Size bu güzel gecede beslenme ve diyet konusunda dikkat edilecek konular hakkında katkıda olma düşüncesindeyiz" dedi.

Program gereği bilgi amaçlı sunum gerçekleştiren Diyetisyen Nazmiye Mirza Seymen, diyalizin bir yaşam biçimi olduğunu, buna alışmak için de belli bazı kurallara uyulması gerektiğini ifade ederek, "Su ve tuz hayatımızda çok önemli iki maddedir. Bu konuda küçük kısıtlamalarımız vardır. Çünkü diyaliz hastaları aslında vücuttan fazla sıvı kaybettiğini düşünüyoruz. Sadece günlük sıvı ihtiyacımız bir litre olmalıdır. Ama bunun tamamını su olarak almıyoruz. Susuzluk hissi ile baş etmek için tuzlu yemeyin, yazın gölge ve serin yerleri tercih edin. Günlük veya haftalık suyunuzu ölçünüz. Küçük bardak veya fincan kullanarak, içtiğiniz suyu kayıt edebilirsiniz. Yazık sık duş alarak, ağzınızı limonlu su ile çalkalayabilirsiniz. İlaçlarınızı yemek arasında içtiğiniz su ile içerek, sakız çiğneyiniz ve kışın soba ve kalorifer üzerine su koyunuz" diye konuştu.

Susuzluk çekmemek adına yapılması gerekenlerden de bahseden Mirza Seymen, "Salamura yiyecekler, turşu, tuzlu peynir, zeytin, hazır çorba, cips, tuzlu kuruyemiş aşırı tuz içerirler. Bu besinler lütfen kaçınınız. Bu yiyecekleri yediğiniz zaman harareti artırır ve fazla su içmenize neden olurlar. Fazla su tüketilmesi sonucunda ise tansiyon düşmesi, kalp yetmezliği ve halsizlik sorunları ortaya çıkıyor. Vücudumuzda su ihtiyacını her zaman hissedersiniz. Kızartılmış yiyecekler yediğiniz zaman su ihtiyacınız artar" şeklinde konuştu. Sunumun tamamlanmasının ardından programa katılan davetliler yemek yerken, hastalar ve hekimler çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

27.04.2013 10: 59: 23

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Bakmadan Geçme

14 Haziran Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Haziran burç yorumları nedir? Siirt bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sakarya bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Rize bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Osmaniye bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ordu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Niğde bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Nevşehir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muş bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muğla bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sürat Kargo, Aras Kargo, Yurtiçi, MNG Kargo Bayramda çalışıyor mu? Kargolar bayramda dağıtım yapacak mı? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye maçı ne zaman? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil?
AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title