Haberler

Divriğili Kara'nın Örnek Davranışı

Sivas'ın Divriği ilçesinde Salih Kara adlı vatandaş, 2 katlı evini depremzedelere 1 yıllığına tahsis etmek üzere Divriği Kaymakamlığı'na başvuruda bulundu.

Sivas'ın Divriği ilçesinde Salih Kara adlı vatandaş, 2 katlı evini depremzedelere 1 yıllığına tahsis etmek üzere Divriği Kaymakamlığı'na başvuruda bulundu.

İlçeye bağlı Duruköy köyünde bulunan 2 katlı evini depremzedelere vermek için Divriği Kaymakamlığı'na gelen Kara, Kaymakam Salih Ayhan ile görüştü.

Kaymakam Ayhan, Van'da yaşanan depremin insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade ederek, yardımsever vatandaş Salih Kara'ya bu yardımseverliği nedeniyle teşekkür etti.

Kara'nın bu davranışının bütün vatandaşlara örnek niteliğinde olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Van ve Erciş'te yaşanan felaket nedeniyle ülkemizin dört bir yanından yardımlar akmaya başlasa da, oradaki en büyük sıkıntının konut sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu vatandaşımızın böylesine yardımseverliği bizi oldukça mutlu etti. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi göstermemizin zamanı bugündür diye düşünüyorum. Dost iyi günde değil kötü günde belli olur. Hemşehrimiz Salih Kara'ya bu anlamlı davranışı nedeniyle teşekkür ediyorum."

Kaymakam Ayhan, ilgili birimlerle irtibata geçerek, yardıma muhtaç iki ailenin Divriği'ye getirilmesi için girişimlerde bulunacağını ifade etti.

Salih Kara ise deprem felaketinin ardından orada yaşanan dramı defalarca izlediğini ve çok üzüldüğünü ifade ederek, "Bu soğuk kış gününde izlediklerim beni fevkalade üzdü ve köyümde bulunan iki katlı ahşap evimi zor durumda kalan iki aileye vermeye karar verdim. Bir dilekçe ile başvurdum. Bir yıl boyunca ücretsiz evimi kullanabilirler" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title