Haberler

Divriği'de Rüzgar ve Tipi, Elektrik Direklerini Devirdi

Divriği ilçesinde rüzgar ve tipi nedeniyle elektrik direkleri devrildi.

Divriği ilçesinde rüzgar ve tipi nedeniyle elektrik direkleri devrildi.

Divriği Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. başteknisyeni İrfan Uluçay, Divriği ilçesinde aşırı rüzgar ve tipinin 4 elektrik direğini yıktığını belirtti.

Etkili olan rüzgar nedeniyle Arapkir yolu üzeri Bayırüstü köyü mevkisinde enerji nakil hattında yıkılan direkler nedeniyle 25 köye elektrik verilemediğini ifade eden Uluçay, gün boyunca zor koşullar altında bölgeye ulaşılıp, direklerin yerine dikildiğini söyledi.

Köy yollarının tamamen kapalı olduğunu, direklerin yıkıldığı bölgede aşırı tipi ve rüzgar olduğunu anlatan Uluçay, "Kendi imkanlarımızla piyasadan kepçe kiraladık. Yaklaşık 4 kilometre yol açılıp, yeni direklerin nakliyesi sağlandı. Yine kepçe yardımıyla direklerin dikilmesi işlemi yapıldı. Bölgeye elektrik verilebilmesi için gün içinde enerji nakil hattını tekrar devreye soktuk" dedi.

Uluçay, özellikle kırsal kesimlerde rüzgardan kaynaklanan bir çok arıza olduğunu, imkanlar dahilinde vakit geçirmeden harekete geçtiklerini de belirterek, "Vatandaşlardan istirhamımız elektrik kesildiği esnada durumu 418 17 17 telefona arıza bölgesi ve eğer biliyorlarsa arıza yerini bizlere bildirirlerse sorunu daha hızlı ve kısa sürede çözeriz. Bu durumda vatandaşlarımızın mağduriyeti minimum seviyeye iner" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Çamlıbel Divriği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title