Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Erzurum'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum Kongre Binasında, Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın Sembolik Kapanışını Yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum Kongre Binasında, Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın sembolik kapanışını yaptı.

Davutoğlu, Üçüncü Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde bulunduğu Erzurum'da düzenlediği basın toplantısının ardından, yaklaşık 50 kadar büyükelçiyle birlikte, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binaya gitti.

Burada, konferans için düzenlenen sembolik kapanış töreninde konuşan Bakan Davutoğlu, Erzurumlulara ve Milli Mücadele'yi veren bütün kahramanlara müteşekkir olduklarını belirterek, "Milli Mücadele, bir milletin izzet ve onur mücadelesiydi. Bu mücadele bugün de devam ediyor" dedi.

Davutoğlu, Türk büyükelçilerin Erzurum'dan aldıkları Anadolu ruhunu bütün dünyaya yayacakların belirterek, Erzurum halkına ve Dadaşlara konukseverlikleri için teşekkür etti.

Bakan Davutoğlu daha sonra bazı büyükelçilerle birlikte Dadaşköy'e giderek, burada, Filistin'in Ankara Büyükelçiliğinin inisiyatifiyle başlatılan ve Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğinin katkılarıyla onarılan Dadaşköy İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çocuklarla sohbet etti, çocuklar halk oyunu gösterisi sundu. Davutoğlu, Erzurum'un çeşitli tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Valilik ve Atatürk Üniversitesini de ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ziyaretleri sırasında, büyükelçiler konferansına katılan bazı büyükelçiler de şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek halkla sohbet etti. (GLS-PIN-SRP) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title