Haberler

Dişi Reha Muhtar Olmak İyi Bir Şey

SABA TÜMER KENDİSİ HAKKINDA YAPILAN "DİŞİ REHA MUHTAR" YORUMLARI İÇİN "BENCE İYİ BİR ŞEY, 'DİŞİ REHA MUHTAR' OLMAK. REHA MUHTAR BİR DÖNEME DAMGASINI VURMUŞ BİR İNSAN" DİYOR

Türkiye'de spiker ve sunucu çok, ama birçoğu salt bir görüntüden ibaret. Arkalarında bıraktıkları hiçbir iz yok.

Saba Tümer ise arkasında sadece kalın izler değil, efekt de bırakanlardan. Bir kahkahası bile onu anlatmaya yeter.

Daha önce Show TV'de yaptığı gibi yeni yeri Habertürk'te de haber verirken eğlendiren yanıyla kendine özgü bir kitlesi olan Saba Tümer'le bu "Cafe Sohbeti"ni gözde mekânlarından biri olan Nişantaşı'ndaki LongTable'da yaptık.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdikten sonra 6 ay İzmir'de SKY TV'de çalıştın. Sonra İstanbul'a geldin ve Gülgün Feyman'dan diksiyon dersi almak istedin ama o sana ders vermedi, niye?

Ege Üniversitesi'nde okurken SKY TV'den bana teklif gelmişti. Tam başlayacakken annem öldü. SKY TV bana diksiyon dersleri aldıracaktı, o yüzden onu kaçırdım. Ondan sonra çalışmaya başlamadan önce Nuri Çolakoğlu aracılığıyla randevu alındı kendisinden. Pılımı pırtımı topladım, geldim ama Gülgün Hanım vermedi ders, geri döndüm.

Niye vermedi?

Nuri Bey'e "S'leri patlıyordu, çok uzun süreli bir eğitim gerektiriyordu" demiş. O dönem o da annesini kaybetmişti, belki de onun etkisi oldu.

Sonra karşılaştınız mı hiç?

Bir kere karşılaştık.

"O diksiyon dersi vermek istemediğin kız benim işte" demedin mi kendisine?

Demedim, çünkü biliyordu benim olduğumu... O dönem telefonlarıma bile çıkmamıştı. Cep telefonu da yoktu o zaman. Bir arkadaşın evinde kalıyordum. Bakkala bile gidemiyordum, su falan almaya. Hani olur da arar diye... Bir baktım üç gün geçmiş hâlâ aramıyor. Aradım Nuri Bey'i dedim ki ne telefonlarıma çıkıyor, ne de arıyor. O zaman arayınca Nuri Bey, ona söylemiş, çok uzun bir eğitime ihtiyacım olduğunu, o kadar da vakti yokmuş. Çok havalı gelmiştim İstanbul'a Gülgün Feyman'dan ders alacağım diye ama kös kös döndüm. Her işte bir hayır vardır. İzmir'de TRT eski baş spikeri Günay Oğuz'u buldum. Hepsinin hocası yani.

Acaba "Bu kızdan spiker, sunucu falan olmaz" diye mi düşündü yoksa yarın öbür gün kendine rakip olur diye mi?

Öyle bir şey düşündüğünü düşünmek istemiyorum diyeyim, ama iyi oldu.

İzmir'den İstanbul'a hangi hayallerle geldin, o hayallerin ne kadarı gerçekleşti?

Tabii ki İstanbul'a gelmek, yeni kurulan NTV'de çalışmak çok güzel. Oh dedim çok şükür İstanbul'a gidiyorum, yeni bir hayat beni bekliyor. Annem vefat ettikten sonra İzmir'de kalmak çok zor geliyordu. Kız kardeşim de İstanbul'da okuyordu. Bir şekilde İstanbul'a gelip hem ona sahip çıkmak istiyordum, hem de yeni bir hayat kurmanın vakti gelmişti diye düşünüyordum. İzmir'de çalışınca önünü çok fazla göremiyorsun hem de çok fazla para kazanamıyorsun. NTV'den teklif gelince artık zengin oldum dedim ama hâlâ zengin olamadım. (Gülüyor) O amaçla geldim olmadı, ama güzel işler yaptığıma inanıyorum. İyi ki de gelmişim.

Ekşisözlük'te hakkında yapılan yorumlar arasında "Dişi Reha Muhtar" yorumları da var. Sen kendinde bir "Dişi Reha Muhtar"lık görüyor musun?

"Dişi Reha Muhtar" olmayı kötü bir şey olarak algılamadım. Bence iyi bir şey, "Dişi Reha Muhtar" olmak. Reha Muhtar bir döneme damgasını vurmuş bir insan yani...

Bir gece Altay programına konuk olmuş ve sana, "Senin için bir türkü söyleyeyim. Hangi bölgeden olsun?" demiş. Sen de ona masanın önünü gösterip, "Bu bölge olabilir" demişsin.

(Gülüyor) Olayı tam hatırlamıyorum ama herhalde espri yaptım.

Bu tür başka gafların var mı?

Ohooo gaf dolu benim hayatım. Refah Partisi'nin kapatılacağı dönem NTV'deyim. "Son dakika, çabuk Necmi Hatipoğlu'na bağlanıyorsun" dediler. Ben sandım ki RP'li Yasin Hatipoğlu... Necmi de NTV'ye yeni girmiş bizim Ankara muhabiriymiş. Sayın Hatipoğlu diye devamlı sorular soruyorum. En son yönetmen dedi ki, "Bizim muhabir Necmi Hatipoğlu o" Bir kere de Belkıs Kılıçkaya vardı bizim Paris muhabiri. Bir yayında dilim sürçtü ona da Belkıs yerine Belkıç dedim.

Ekranda rahatlıkla lakaytlık arasındaki çizgiyi karıştırdığın konusunda da eleştiriler var sana karşı.

Ben buna katılmıyorum.

Programa konuk aldığında o insanları evine misafir gelmişler gibi mi görüyorsun?

Onları aynı evde ağırlıyormuş gibi görüyorum. O şöhretin altında kamufle etmeye çalıştıkları öz benlikleri var. Önemli olan onun içine girebilmek. O egosuz cümleyi ortaya çıkarmayı hedefliyorum. Onun için de rahat bir ortamda tatlı tatlı, sanki evde sohbet ediyormuşçasına konuşurken onu çıkartmaya çalışıyorum.

Bazen konuklarına soru yönelttikten sonra ekrana yansıyan müstehzi bir gülüşün oluyor. Bu da sorduğu soruya kendi bile inanmıyor algısı yaratıyor ?

Oluyor tabii. Pohpohlama sorumu, kıvama getirme sorusu oluyor, soruyorsun ama artık seyirci her şeyimi o kadar ezberledi ki hemen anlıyor onu...

'Televizyonculukta çok iyiyim ama bir yıl işsiz kaldım'

Habertürk'e başlamadan önce bir ekran yıldızı olmana rağmen bir yıl işsiz kaldın. O süreç sana neler öğretti?

Çok sancılı bir süreçti. Çünkü ben televizyonculukta çok iyi olduğuma inanıyorum. Bir sene boyunca bekleyecek bir insan değildim. Ama beklemeyi ben tercih ettim. Gündüz kuşağını denedim ve bana uygun olmadığını anladım.

Bundan sonra da hep "gecelerin kadını" mı olacaksın?

Benim izleyicim gece. 1.5 sene gündüz programı yaptığımda ve sonrasında çalışmadığım bir yıl boyunca gelen e-postalardan, söylenenlerden onu anladım. Beni ekranda hep gece görmek istiyorlar. Ben de gece daha bir verimliyim, benim de kafa gece daha fazla çalışıyor. Şimdi çalıştığım için gece 04.00'te yatıyorum, çalışmadığım dönemlerde de en erken 01.00'de yatıyordum.

Bu "gece kadını" trafiği erkek arkadaş barındırabilen bir sistem midir?

Hayır. Valla o çok zor. Erkek arkadaşın olunca adamın 08.00'de ya da 09.00'da gittiği bir işi oluyor. O bakımdan çok zor. Denedim olmadı, ben de işi tercih ettim. (Gülüyor)

En yakın dostun kim?

Kız kardeşim Eda.

En keyif aldığın konuklar?

Sergen Yalçın, Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka... İbrahim Tatlıses.

Bazen öylesine samimi bir hava yaratıyorsun ki program bitince sanki yandaki suite geçeceksiniz durumu oluyor.

Yok artık.

Show TV'de İbrahim Tatlıses'i konuk ettiğin program onlardan biriydi mesala.

Bilardo oynadığımız program mı? O dönüm noktası oldu kariyerimde. Karşındakini konuşturabilmek için o samimiyeti kurman gerekiyor.

Ne kadar samimiyet o kadar itiraf diyorsun ama bazen de böyle algılanabiliyor?

O program icabı, iş icabı...

Yani" Oynuyorum orada konuğu konuşturabilmek için" diyorsun?

Tabii.

Keşke yapmasaydım dediğin neler var?

Keşke yapmasaydım diyeceğime yaparım.

İyi ki yaptım dediğin neler var?

İyi ki Reha Muhtar zamanında Show TV'ye geçtim, iyi ki Okan Bayülgen'le çalıştım. İyi ki Erdoğan Aktaş'ın teklifini kabul edip Habertürk'e geçtim.

Mutlaka yapmalıyım dediğin ne var?

Mutlaka programıma Tarkan'ı çıkartmalıyım. Bir de şu dönem İlhan İrem.

Beyaz da Tarkan'ı çıkarmanın peşinde.

O prodüksiyonla yarışamam ben...

10 ismin çağrıştırdıkları

Gülgün Feyman: Hayal kırıklığı

Günay Oğuz: Hayatımdaki en önemli insan

Reha Muhtar: İyi ki çalışmışım

Nilüfer: Show TV'ye geçmeme vesile olan insan

Oray Eğin : Çok özel bir arkadaşım

Arda Turan : Çok severim

Okan Bayülgen: O dönem içinde başıma gelen en iyi şey

Cem Özer: Yorumsuz

Ayşe Özyılmazel: Tatlı kadın

Pakize Suda: Çılgın kadın

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title