Haberler

Diploması Olmayanlara Bile Meslek Eğitimi

Krv İnşaat Sektörü Birliği'nin Kerpen'deki Meslek Eğitim Merkezi, Türk kökenli gençlere yönelik meslek eğitim projesi başlattı.

Krv İnşaat Sektörü Birliği'nin Kerpen'deki Meslek Eğitim Merkezi, Türk kökenli gençlere yönelik meslek eğitim projesi başlattı. Köln Başkonsolosluğu'nun da destek verdiği projede, Hauptschule diploması olmayanlara bile meslek eğitim imkanı tanınıyor.

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti(KRV)İnşaat Sektörü Birliği'nin Kerpen'deki Meslek Eğitim Merkezi, Türk kökenli gençlere yönelik örnek bir projeye imza attı. KRV Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın himayesinde, Avrupa Sosyal Fonu (ESF)tarafından finanse edilen proje, 1 Ocak 2012'den itibaren başlatıldı. Projeye destek veren Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tahsin Özdemir, eğitimin verildiği merkezi ziyaret etti. Basa ve Özdemir ziyarette, Meslek Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Dr.Bernd Garstka, Ticari Müdür Johannes Nebel, Kerpen Merkezi Müdürü Ulrich Goos, Proje Sorumlusu Björn Müller, Eğitim Koordinatörü Dr.Aşkım Müller-Bozkurt ve KRV Çalışma Bakanlığı Meslek Eğitimi Bürosu Yöneticisi Andreas Kotewitz ile bir araya geldi. Björn Müller'in sunumuyla projenin işleyişi hakkında bilgi alan ikili, daha sonra merkezde incelemelerde bulundu.

TÜRK KÖKENLİ GENÇLERİ BEKLİYORUZ

Kerpen Meslek Eğitim Merkezi Yöneticisi Ulrich Goos, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 'İnşaat sektöründe Türk kalifiye elemanların ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. Buradan yola çıkarak Almanya'daki Türk gençlerinin potansiyelinden faydalanmak istedik. Meslek eğitim yanında akademik anlamda dual eğitim imkanı da var. Şu anda çoğunluğu Türk, 32 öğrenci eğitim alıyor. Merkezimizi 350 firmayla çalışma yapıyor. Burada yetiştirdiğimiz gençler, daha sonra bu firmalar için istihdam sağlıyor. Sektöre ilgi duyan Türk kökenli gençleri bekliyoruz.'

KALİFİYE ELEMAN İŞSİZ KALMAZ

Gençlere ve ailelere çağrıda bulunan Başkonsolos Basa, şunları söyledi: 'Almanya'da inşaat sektöründe, ustadan üst kademelere kadar tüm kademeler için yetiştirilecek genç bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Bu proje çok önemli. Bizim de destek verdiğimiz proje önemli bir imkan sağlıyor. Hauptschule diploması olmayan, 9.sınıftan ayrılmış çocuklarımız da dahil olmak üzere çeşitli kademelerdeki gençlerimize diploma olanağı tanınıyor. Tüm ailelere, gençlere çağrı yapıyorum. İnşaat sektörü hiçbir zaman önemini yitirmeyecek, ağırlığını kaybetmeyecek bir sektördür. Bu sektörde kalifiye olmuş bir elemanın işsiz kalması söz konusu değil. Gençlerimiz burada verilen eğitim fırsatını kaçırmasın.'

Türkler arasındaki işsizlik oranının yüksekliğinde meslek eğitimi eksikliğinin önemli bir rol oynadığını belirten Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir ise,?Sokaklarda gezen, oyun salonlarında vakit geçiren ve meslek eğitimi imkanı olmadığını söyleyen gençlerimize, 'Benim oğlum, kızım meslek eğitimi bulamadı', diyen annelere sesleniyoruz. Kerpen'de inşaat sektörü eğitim merkezinde, yatılı eğitim imkanı da olan, ardından kolay iş bulma şansı tanıyan bu meslek eğitimi fırsatını kaçırmayın. Burada, yüksek eğitime geçip inşaat mühendisi olma imkanı bile var. İlgilenenler bizi arayarak da bilgi alabilirler? dedi.

MAAŞ DA VERİLİYOR

Kerpen Meslek Eğitim Merkezi'nin Eğitim Koordinatörü Dr.Aşkım Müller-Bozkurt da, proje hakkında bilgiler verdi. Buna göre eğitime Hauptschule ya da Realschule mezunlarının(10a ve 10b sınıfları) yanında, Hauptschule 9. sınıfında okuyan ya da bu sınıfta eğitimini bırakmış gençler kabul ediliyor. Üst yaş sınırının 25 olduğu eğitime başvuran adaylar, 3 günlük bir staja tabi tutuluyor. Staj döneminde konaklama ve yemek ücretsiz olarak sağlanıyor. Ardından projeye katılanlar, inşaat sektörü dahilindeki bir çok alanda meslek eğitimine alınıyor. Öğrenciler meslek eğitimi süresince ilk yıl için 632 Euro olmak üzere, üçüncü yıl 1227 Euro'ya varan aylık ücretler de alıyor. Eğitimle ilgili, www.gemeinsam-vielfalt-foerdern.de internet sayfasından ya da 02237-5618-33 numaralı telefonlardan Almanca ve Türkçe olarak bilgi alınabilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title