Haberler

Dinimin Partisi 2, Kökenimin 2

İstatistiki Veriler Muşluların Yüzde 84'ü Tarımla Geçiniyor Diyor. Coğrafi Olarak Muş, Türkiye'nin En Büyük Üçüncü Ovasına Sahip.

İSTATİSTİKİ veriler Muşluların yüzde 84’ü tarımla geçiniyor diyor. Coğrafi olarak Muş, Türkiye’nin en büyük üçüncü ovasına sahip.

Ama Muş’ta tarım neredeyse yok olmuş. Tütüne karne başına 200 kilo kota getirilmesi, pancar fiyatının düşüklüğü sebebiyle tarlalar ekilmez olmuş. Geçinemiyor Muşlular. İşsizlik yüksek seviyede. Eğitimde en son beşte her yıl. Sağlık kadrosunda büyük açıklar var. Sanayi yok. Geçen dönem, iktidar partisinden 3 vekil göndermelerine rağmen sorunları çözülmemiş. 50 yıldır beklenen Alpaslan Üniversitesi’nin, kısa süre önce açılması kararlaştırılan 17 üniversite arasına girmesini bile AKP hükümetinin başarısı olarak görmüyor halk. "Tesadüfen onların dönemine denk düştü" diyorlar.

ADAYLARI BEĞENMEDİLER

AKP’nin milletvekili adayları Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız pek sevilmiyor ilde. Karayağız’ın Muş’a hayatında hiç gelip gelmediği tartışma konusu. Buna rağmen aday gösterilmeyen AKP aday adayı Erkan Kemaloğlu’nun DTP’nin desteklediği bağımsızların oylarını bile çekebileceğine inanılıyor. AB desteğinde yürütülen projede görev yapan öğretmenleri köylere götürerek haftanın 2-3 günü yevmiye toplayan taksi şoförü İrfan Mutlu, kararsızlardan. "Erdoğan iyi adam ama seçtiği adamlar iyi değil" diyor.

ÇAĞLAYAN BAKAN OLACAK

Muşlular adayları beğenmeseler de yine AKP’ye oy verecekler. Bunun en büyük sebeplerinden biri AKP’den Ankara milletvekili adayı olan Ankara Sanayi Odası eski Başkanı Zafer Çağlayan. Muşlu hemşerileri Çağlayan’ın Sanayi ve Ticaret Bakanı olacağına kesin gözle bakıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Zeki Ergezen’in Bitlis’e yol getirmesi gibi Çağlayan’ın da Muş’a sanayi getireceğini düşünüyorlar. Onlara göre bir konserve fabrikası hem tarımı hem sanayii canlandırmaya yeter. 2002 seçimlerinde bir milletvekili çıkaran CHP, DTP’nin bağımsız adaylarla katılması ve 1’inci sıra adayıyla iki bağımsızın aynı aşiretten olması nedeniyle yine zor.

İKİ BAĞIMSIZ

DTP’nin destekli bağımsız adaylar Nuri Yaman ve Sırrı Sakık’ın kazanacağı düşünülüyor. Şemdin Sakık’ın kardeşi Sırrı Sakık, ağabeyinin itirafçı olması sebebiyle tepki çekse de sonuç değişmeyecek gibi. Batka Aşireti’nden bireysel bağımsız aday Zeki Eker’in CHP’li Mehmet Şerif Ertuğrul ve Sırrı Sakık’ın oylarını böleceği sanılıyor.

Bir Muşlu’nun sözleri durumu özetliyor: "Buradan dinimin partisiyle, kökenimin partisi dışında bir partiye oy çıkmaz." Adaylara rağmen 2 AKP, 2 DTP destekli bağımsız Meclis’e girecek. Sürpriz, Kemaloğlu’nun AKP’yi 1 milletvekiliyle yetinmek zorunda bırakması.

Millet hepten boştur

İL merkezinde Kardeşler Kebapçısı’ndayız. Çiftçi olduğunu ama artık boşta gezer diye nitelendirildiğini söyleyen Ali Rıza Bozkurt, "Herkes kendi cebinden yiyor. Yevmiyeyle çalışan oğlum İstanbul’dan para yollamasa aç kalacağız" diyor. Bir başkası, "Fabrika yoktur, sanayi yoktur, millet hepten boştur" diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title