Haberler

Didim'de Hazine Arazilerine Devlet Sahip Çıktı

Güncelleme:

Aydın'ın Didim ilçesinde devlete ait arazilere zarar veren ve sahiplenmeye çalışan kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmaya başladı.

Aydın'ın Didim ilçesinde devlete ait arazilere zarar veren, tahrip eden, bozan ve zeytin dikerek sahiplenmeye çalışan kişiler hakkında yetkili merciler gerekli işlemleri yapmaya başladı.

Didim'de devlete ait arazilere zarar veren, tahrip eden, bozan ve zeytin dikerek sahiplenmeye çalışan kişiler hakkında yetkili merciler gerekli işlemleri yapmaya başladı. Bu kapsamda 155 Polis İmdat hattına ve İlçe Malmüdürlüğü gelen ihbarların ardından harekete geçen Emniyet Güçleri ile Mal Müdürlüğü ekipleri ihbarları anında değerlendirerek, yakalanan kişiler hakkında, T.C.K.'nın 151 ve 152'üncü maddeleri gereğince işlemleri yaptı.

Bu gibi yerleri gasp edenler hakkında gerekli işlemlerin başlamasının ardından, şu anda devlete ait olan yerler ile geçmiş tarihlerde bu yerleri işgal edenler hakkında da işlemlerin yapılmaya başlandığı öğrenilirken, ecrimisil adı altında ödenilen bedellerin, kira bedeli olmadığı; işgal tazminatı olarak ödediklerini öğrenildi. Söz konusu ödemelerin işgal tazminatı olduğu vurgulanırken, işgalcilerin yerlerini terk etmemeleri durumunda haklarında gerekli cezai işlemlerin başlanacağı ve yüklü miktarda tazminat ödemeye mahküm olacakları ileri sürüldü.

"İŞGAL YAPANLAR AYRIM YAPILMADAN TESPİT EDİLECEK"

Söz konusu devlet ait yerleri işgal eden, üzerlerine ağaç diken şahıslarla ilgili tespitlerin yapılmaya başlandığını belirten Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu "Aşama aşama ayrım yapılmadan herkes tespit edilecek. Sistem üzerinden tebligatlar yapıldı. Bunlar yapıldıktan sonra aşama aşama çalışma başladı. Hiç bir şey yapmayan devlet olmaz. İşgal edilen her kamu arazisinde 75 milyon'un hakkı var. İşgallerle ilgili gerekli yazıları yazarken, kendimiz için değil 75 milyonun hakkını uygulamak için yapıyoruz. Bu sorunu güzellikle çözersek sorun olmaz. Ayrımsız olarak herkesi tespit edeceğiz. Yapılmış olan tespitlerde ise 3091 sayılı kanun uygulanacak. Zaten yapılmış olan işgallerle ilgili tespitler var; biz de bu konuyla ilgilSi komisyon kurduk. Şu an 58 sayfa liste var hepsine yazı yazıldı; bu yazıda terk etmeleri ve eski haline getirmeleri istendi" ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Didim Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title