Haberler

Didim Belediyesi Vegan Dostu Belediye Oldu

Didim Belediyesi ile Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği işbirliği ile Türkiye’nin ilk Vegan Festivali hazırlıkları başladı.

Didim Belediyesi ile Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği işbirliği ile Türkiye'nin ilk Vegan Festivali hazırlıkları başladı.

Didim Belediyesi ile Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği arasında "Vegan Festivali" için protokol imzalandı. Protokole Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ile Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği Başkanı Ebru Ariman arasında imzalandı. Protokol törenine eski Bakanlardan Bahattin Yücel de katıldı. Vegan Festivaliyle ilgili yapılacak çalışmalara start verildi. TVD Başkanı Ebru Ariman Türkiye'de ilk kez bir belediyenin Vegan dostu belediye olduğunu ve bu konuda kendilerine destek olan Didim Belediyesine teşekkür ederken "Türkiye'nin ilk Vegan dostu belediye Didim Belediyesi; Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay'a sağduyusu ve ileri görüşlülüğü için teşekkürler. Uluslararası katılımlı bu festival için harika projelerimiz var. 07-08 Nisan 2017 tarihinde kimselere söz vermeyin, Didim'e bekliyoruz." Diyerek sosyal meydana açıklamalarda bulundu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Vegan Festivali ile dernek ile işbirliği yaptıklarını belirterek projeyle ilgili çalışmalar başlatıldığını ve daha sonra detaylandırılıp basınla paylaşılacağını söyledi.

Vegan ne demek ? Vegan olmak kolaydır, hesaplıdır, doğru beslenildiğinde son derece sağlıklıdır, fakat hepsinden önemlisi, hayvanlara karşı adil olmak adına temel yükümlülüğümüzdür. Pek çok kişi vegan olduktan sonra yiyecek çeşitliliğinin azalmadığını aksine arttığını söyler. Çünkü daha önce gözünüzün önünde olduğu halde fark etmemiş olduğunuz ya da sadece yemeğin yanındaki aperatif olarak gördüğünüz pek çok gıdanın farkına varırsınız. Vegan beslenme ucuzdur, sağlıklıdır ve lezzetlidir. Veganlar şunları Yemez: Hayvansal süt ve süt ürünleri, Yumurtalar, Hayvan eti (Balık dahil), Bal, Diğer hayvansal gıdalar ve yan ürünler. Veganlar şunları Yer: Bitkiler, Baklagiller, Mercimekler, Meyveler, Tahıllar, Kuruyemişler, Mantarlar Giyim ve Ötesi: Veganlar, hayvansal gıdaları tüketmemekle kalmaz, hayvansal giyim eşyalarını da kullanmazlar Veganlar şunları Giymez: Tüyler (kuş tüyü, vs.), Hayvansal ipler (angora, kaşmir, tiftik, ipek, yün, alpaka, keçe vs.), Hayvan teni (kürk, deri, nubuk, süet, vs.), Diğer hayvansal ürünler Veganlar şunları Giyer: Pamuk, Akrilik, Kenevir, Keten, Polar, Hint Keneviri, Mikrofiber, Bambu, Naylon, Poliüretan, Polyester, Rayon (suni ipek), Saten, Süedet (suni süet) Veganlar, üzerinde hayvan deneyi yapılmış kozmetik ve temizlik ürünlerini kullanmaz, hayvanların eğlence amacıyla kullanıldıkları sirk, hayvanat bahçesi gibi yerlere gitmez, hayvan kullanımını hayatından çıkartır. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahattin Yücel Türkiye Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title