Haberler

Dicle Üniversitesi'nden Erzincan'da Eğitime Destek

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri "Diyarbekir'den Erzincan'a Yol Gider" projesi kapsamında Erzincan'da bir köy okulunda tadilat yaparak modern bir görünüme kavuşturdu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri "Diyarbekir'den Erzincan'a Yol Gider" projesi kapsamında Erzincan'da bir köy okulunda tadilat yaparak modern bir görünüme kavuşturdu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, "Diyarbekir'den Erzincan'a Yol Gider" projesi kapsamında topladıkları 50 bin lirayla Günebakan Köyü İlkokulu'nun bakımını yaptırarak, boya ve temizliğini kendileri yaptılar.

Mart ayında hayata geçen proje kapsamında Diyarbakır Büyükşehir ve Erzincan Belediyesi'nin desteğiyle Erzincan'a 20 kilometre uzaklıktaki Günebakan Köyü İlkokulu'nun ana sınıfıyla birlikte üç dersliği, çatısı ve pencereleri elden geçirildi. Sınıflara laminant parke döşenirken klima alındı. Tuvaletler ve çevre düzenlemesi yeniden yapıldıktan sonra çalışmaları yerinde görmek isteyen üniversite öğrencileri, Diyarbakır'dan Erzincan'a gelerek Günebakan Köyü'nde öğrencilerle buluştu. Üniversite öğrencileri, tadilatı biten okulun boyanmasına destek oldular ve temizlik yaptılar.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Tombul, "'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında hedef okul olarak Günebakan Köyü İlkokulu'nu belirlediklerini ifade ederek; Güneydoğu insanı, özellikle Diyarbakırlılar nerede kendine ihtiyaç duyulursa orada olacağını bu proje sayesinde de gösterdi" diye konuştu.

Projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden üniversite öğrencileri ise; "Bir köy okulunun modern bir görünüme kavuşturulmasının, orada eğitim gören öğrenciler açısından büyük öneme sahip olduğunu söylediler. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Diyarbakır Günebakan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title