Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)ANADOLU ETAP'IN İKİ YENİ FABRİKASININ AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILDIĞI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük meyve şirketi Anadolu Etap'ın iki yeni fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle Isparta'da gerçekleşti.

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anadolu Grubu, bu yeni yatırımlarıyla, şehre ve ülke ekonomisine, hem üretim hem de ihracatta büyük katkıda bulunacak. Meyve üreticileri de ürünlerini satmak için yeni bir imkana kavuşuyor.ö dedi. Türkiye'ye yatırım yabancı yatırımcıların pişman olmadığını belirten Erdoğan, "2002-2016 yılları arasında Türkiye'nin aldığı yabancı yatırım 181 milyon dolar.ö dedi.

Anadolu Grubu 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi

Anadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 'Anadolu'yu dünyaya, dünyayı Anadolu'ya bağlayan yıldız' olma vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren grubun, Isparta'da açılan iki yeni tesisi ile meşrubat ve tarım sektörlerine küresel ortakları ile beraber son 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırdığını söyledi.

Özilhan, halen faaliyetlerini 19 ülkede sürdürdüklerini, doğrudan ve dolaylı olarak 70 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve her yıl faaliyet gösterdikleri bölgelere organik olarak 500 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tuncay Özilhan, "Bugün açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Türkiye'deki 10. Coca-Cola İçecek fabrikamız, son 10 yılda Türkiye'ye yaptığımız 1 Milyar Dolarlık yatırımın yalnızca son halkası. Coca-Cola İçecek olarak, 20 yılda Coca-Cola sisteminin dünyadaki en büyük şişeleyicilerinden bir haline geldik. Başarılı iş modelimiz ve örnek uygulamalarımızla tüm dünyada Coca-Cola sistemine öncülük ediyoruz.ö dedi.

Ekonomiye ve istihdama katkımızı her dönemde arttırıyoruz

Anadolu Grubu olarak öncelikli hedeflerinin faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda değer yaratmak olduğunu belirten Tuncay Özilhan sözlerine şöyle devam etti: "Coca-Cola İçecek bizim bu anlamda en gurur duyduğumuz işlerimizden biri. Değer zincirimizin tamamında çok ciddi bir ekonomik ve sosyal ayak izi bırakıyoruz. Tarımdan, ambalaj sanayine, lojistikten, soğutma sanayine kadar birçok sektöre yatırım ve istihdam katkısı sağlıyoruz. Türkiye'deki 300 bin satış noktamızda bulunan 350 bin soğutucumuzun sadece bakım hizmetleri için 1.500 kişiye iş fırsatı yaratıyoruz. Türkiye genelinde ise yarattığımız doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi 30 bin kişi. Ekonomiye kattığımız her 1 TL ile 7 TL'lik değer yaratıyoruz. Bizim Türkiye'nin geleceğine inancımız tam. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz.ö

Türkiye Coca-Cola'nın yönetim üssü haline geldi

Coca-Cola sistemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesine şahitlik ettiklerini belirten The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent " Bu süreçte ortaklarımızla ve Türkiye'nin potansiyeline olan inancımızla yatırıma devam ettikö dedi ve ekledi, "Türkiye 200'den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi. Birçok farklı sektöre girdi sağlayarak büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız meyve ve benzeri tarım kaynaklı hammadde satın alımları ile 150 bine yakın çiftçiye gelir imkanı sağlıyoruz.ö

Türkiye'den Çıktık Dünya Şirketi Olduk

15 Temmuz'dan sonraki hafta verdikleri kararla sadece bir sene içerisinde 110 milyon TL yatırımla Isparta fabrikasını tamamladıklarını söyleyen Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, Türkiye'den çıkıp Orta Asya, Ortadoğu ve Pakistan'da 10 ülkede 25 fabrika ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bölgedeki en büyük Türk yatırımlarından biri olduklarını vurguladı.

Başarır: "Isparta lojistik açıdan mükemmel konumda. Türkiye'deki en ileri teknoloji ile donatılmış hatları kurduk. Türkiye'nin 81 ilinde 300'den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Isparta fabrikamızla Akdeniz Havzasına ve İç Ege'ye hizmet vereceğiz. Özellikle bu bölgelerdeki turizm potansiyelini değerlendireceğiz. Bu yatırım, Türkiye'ye inancımızın imzasıdırö dedi.

Türkiye'nin en büyük meyve şirketini kurduk

Anadolu Grubu'nun Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale firması ortaklığında 350 milyon dolarlık yatırımla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Etap'ın Türkiye'deki 3. Meyve suyu konsantre fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuncay Özilhan, "Bundan 7 yıl önce, dünyada artan kaliteli meyve suyu konsantresi ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda dünyadaki en modern tarım uygulamaları ile yetiştirdiğimiz taze meyvelerimizi ülkemiz insanı ile buluşturmak için başladığımız bir proje. Bugün, üretimimizin yüzde 50'sinden fazlasını tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Avrupa'dan Amerika'ya ve Japonya'ya kadar, Coca-Cola sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinde geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. Isparta'da faaliyete aldığımız meyve suyu konsantre fabrikamız ile toplam yatırımımız 350 milyon dolara ulaştıö dedi.

2010 yılında 1 fabrika ile başladıkları faaliyetlerine bugün 3 fabrika, 1 meyve paketleme tesisi ve 7 çiftliğindeki 2.800 çalışanıyla devam ettiklerini söyleyen Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman, "Bahçelerimizdeki çalışanlarımızın yüzde 70'i kadınlardan oluşuyor. Türkiye'de mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kreş açan ilk tarım şirketiyiz. Yerel Kalkınma ve Sosyal Sürdürülebilirlik tüm çalışmalarımızın odağında duruyor. Ülkemiz tarımının ve tarıma dayalı

sanayisinin gelişiminde öncü şirketlerden bir tanesi olmaktan gurur duyuyoruzö dedi.

Coca-Cola İçecek hakkında

Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre beşinci sırada yer alan Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCI), The Coca-Cola Company (TCCC) markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCI Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan'da 10 bin çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

CCI 25 fabrikası ile 380 milyonu aşan tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır.

CCI'ın hisseleri Borsa İstanbul'da (BIST) "CCOLA.ISö, Amerikan depo sertifikaları (ADR) ABD'de tezgahüstü piyasalarda "COLAYö, Eurobond'u İrlanda Borsası'nda "CCOLATö sembolleriyle ile işlem görmektedir.

Anadolu Etap hakkında

Türkiye'nin en büyük meyve şirketi Anadolu Etap, Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu'nun işbirliği ile kendi fabrikalarında oluşan yüksek kaliteli meyve suyu hammadde ihtiyacını ve taze meyve sektöründeki talebi karşılamak amacıyla 2010 yılında yatırımlarına başladı.

Meyve suyu operasyonlarına yaptığı yatırımlar sonucu Mersin ve Denizli'de bulunan fabrikalarında 2016 yılında 3.000 köyden aldığı 180 bin ton meyveyi işlemiştir. Yapımı tamamlanan Isparta Meyve Suyu Fabrikası'nın yanısıra Gönen Meyve Paketleme Tesisi de yakın zamanda faaliyete geçecek. Anadolu Etap, Amerika'dan Japonya'ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet vermektedir.

İlk fidanını 23 Nisan 2011 tarihinde diken Anadolu Etap bugün 6 farklı bölgede, 25 bin dekar alanda kurulu 7 çiftliğinde 3,5 milyon meyve ağacına sahiptir. Anadolu Etap tüketicilerin hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri Türkiye'nin ilk sertifikalı meyve markası Doal'ı Aralık 2015 tarihinde piyasaya sunmuştur.

Anadolu Etap uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye'de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir. Aynı zamanda 2016 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü bahçeleri ve paketleme tesislerini denetleyerek, meyvelerin kalıntı testlerinden güvenle geçtiğini onaylamıştır.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Erdoğan ın konuşması geçildi

Can EMİR-ISPARTA/

============================================================

2)İHH: SURİYE'DEKİ SİVİLLERİ KURBAN BAYRAMI'NDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı (İHH) Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun Suriye'deki iç savaş sırasında ülkeyi terk etmeyen sivil halkı Kurban Bayramı'nda yalnız bırakmayacaklarını söyledi.Suriye'deki sivillere dönemsel olarak insani yardım çalışmaları yürüten İHH, Kurban Bayramı'nda da savaş mağdurlarını yalnız bırakmamak için çalışmalarını sürdürüyor. İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, ülkenin İdlib, Halep ve Hama kırsallarında kurban eti dağıtımlarının gerçekleştirileceğini belirterek, Kurban Bayramı'nda kuşatma altında tutulan Kuzey Humus kırsalı ve Şam kırsalındaki Guta bölgesindeki sivillere de ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tosun, "Savaşın içinde doğan Suriyeli çocuklar ise bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar ile sevindirilecek. İHH, bu bayramda da hayırseverlerin bağışlayacağı 10 bin hisse kurban etini Suriye'nin zulme uğramış bölgelerinde dağıtmayı planlıyor. Kurban hisselerinin dağıtıldığı bölgelerdeki çocuklar kısa bir süreliğine de olsa savaşın gölgesinden kurtularak tebessüm edebilecekler" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İHH aracı görüntüsü

İHH görevlilerinin kurban etlerini araçlardan alması

Suriyeli sivillere etlerin dağıtılması

SÜRE: 01'31"BOYUT: 48 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

====================================================

3)ALMAN TURİZMCİLERE ALANYA TURU

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne gelen Alman turizm acentelerinin temsilcileri ilçe protokolü eşliğinde tarihi ve ören yerlerini gezdi.

Alman turizm acentelerinin temsilcileri turizmci Hüseyin Baraner'in organize ettiği etkenlik kapsamında Alanya'yı gezdi. Programda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili'nin yanı sıra Almanya'nın en önemli tur operatörlerinden Kleine Reisewelt GmbH'nin sahibi Laura Frauenrath, JLS Touristik GdbR sahibi Arno Krisp, Reisebüro Traeger sahibi Marlies Traeger, Hemminger Reisebüro GmbH sahibi Susanne Schmettkordt, Schwanke Reisen sahibi Patricia Schwanke-Kech ile çok sayıda tur operatörü yöneticisinden oluşan toplam 43 Alman tur operatörü temsilcisi yer aldı. Gezi programında Alman heyet ilk olarak Damlataş Mağarası'nı gezdi. Heyetin ikinci durağı Alanya Teleferik oldu. Heyet üyeleri teleferikle Alanya Kalesi'ni çıkarak yürüyüş yollarından kaleyi gezdi.

TGF Başkan vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, heyetin Alanya için çok önemli olduğunu söyledi.

ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Almanya'da Alanya'yı tanımayan kimse yok biliyoruz ama bu Alanya'nın güzelliklerinin bir kez daha anlatılabilmesi anlamında önemli bir gün" dedi.

Hüseyin Baraner, "40 yıl önce ülkemize gelen ilk Almanları Alanya'ya getirerek turizme başladık. Almanya ile aramızda çok sıkı bağlar var. Almanya'da çok bilinen ve sevilen bir noktadayız. İki ülke toplumları arasında bir sorun oldu. Bu sorunları gidermek ve Alanya'yı tekrar Almanya'da zirveye taşımak adına girişimlerimiz var" diye konuştu.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de şöyle dedi:

"Her zaman söylüyoruz. Dünyanın en güzel, en mutlu, en huzurlu şehrinde yaşıyoruz. Çok dinli, çok dilli bir bölgedeyiz. Bugün de Alman dostlarımız 'küçük Almanya' olarak adlandırılan Alanya'ya geldi. Kendilerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Teleferik projemizi gösterdik, Alanya'nın diğer güzelliklerini göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle teleferiğimizi tanıttık. Alanya'nın 37 yıllık hayaliydi. Bundan herkes faydalanmalı."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Geziden görüntüler

Teleferikten görüntüler

Mehmet Ali Dim röp

Burhan Sili Röp

Hüseyin Barener Röp

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

==============================================================

4)EVDEN ATILAN ANNE VE KIZINA, VALİ SAHİP ÇIKTI

ADANA'da aynı mahallede farklı evlerde oturan ancak kiralarını ödeyemedikleri için birer gün arayla evden atılan 70 yaşındaki Suna Şen ile kızı 45 yaşındaki Ayşe Çiftçi ve 3 çocuğuna, Adana Valisi Mahmut Demirtaş sahip çıktı. Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde oturan ve bir süre önce eşini kaybeden Suna Şen, son zamanlarda kirasını ödeyemez hale geldi. İddiaya göre, ev sahibi daha fazla anlayış gösteremeyeceğini söyleyip Şen'i çıkmaya zorladı. 3 gün önce oturduğu evin önüne eşyalarını yığan Suna Çiftçi, burada kalmaya başladı. Bu arada Suna Şen'in aynı mahallede 3 çocuğu ile birlikte yaşayan ve bir süre önce eşi tarafından terk edilen kızı Ayşe Çiftçi de ev kirasını ödeyemeyince annesinden 1 gün sonra evden atıldı. Eşyalarını annesinin eşyalarının yanına yığan Ayşe Çiftçi de, çocukları ile burada kalmaya başladı.

VALİ DEMİRTAŞ DEVREYE GİRDİ

Doğan Haber Ajansı'nın, ailenin yaşanan dramını haber yapmasının ardından harekete geçen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan Kaymakamlığı ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne talimat vererek, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi. Yetkililer aynı sokakta buldukları bir evi 7 bin 500 TL'ye bir yıllık kiraladı. Seyhan İlçe Belediyesi ise ailenin sokakta kalan eşyalarını eve taşıdı. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi aileye erzak yardımı yaptı. Görevliler ayrıca Ayşe Çiftçi'ye iki ayda bir 500 TL  yardım yapılacağını bildirdi.

Eve yerleşen Suna Şen, yetkililere teşekkür ederek, " Bizi sokaktan güneşin altında yatmaktan kurtardınız. Bu gece kızım ve torunlarım rahat yatacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Ailenin evin önünde görüntüsü

Dışarıdaki ailenin eşyalarından genel ve detay görüntüler

Çocukların evin önünde görüntüsü

Çocuğun vücudunda çıkan yaraların görüntüsü

----------------------------------

Ailenin yeni evlerinde görüntüsü

Suna Şen'in konuşması

Torununun konuşması

Suna Şen'in kızı Ayşe Çiftçi'nin konuşması

Evin yerleştirilmesi

Evden genel görüntü

SÜRE: 02'33"    BOYUT: 156 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

======================================================

5)KAÇIRILDIĞINI İDDİA ETTİKLERİ 12 YAŞINDAKİ KIZLARININ BULUNMASINI İSTEDİLER

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, Mehmet ve Nuriye Şencan çifti, 12 yaşındaki kızlarının kaçırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Körfez Esentepe Mahallesi'nde yaşayan servis şöförü Mehmet Şencan ve eşi Nuriye Şencan'ın kızı Ebru Şencan, 7 Ağustos günü kayboldu. 5 çocuk babası Mehmet Şencan kızının aralarında husumet bulunan N.Ş.'nin 16 yaşındaki oğlu E.Ş. ile kızını evlendirmek için kaçırdığını iddia etti. Ailenin şikayeti üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Kızının 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu belirten Mehmet Şencan, "Polise ve savcılığa durumu bildirdik. Karşı taraf 'Kız bizde yok' diyor. O zaman nereye gitti bu kız? Kızımı getirsinler. Öldürdüler mi ne yaptılar? Oğullarıyla evlendirmek için kaçırdılar kızımı. Kızımı bulmak için karakol, savcılığa her yere gidiyorum. Kimbilir nereye sakladılar kızımı? Kızımdan hiçbir haber yok. Ne gösterdiler, ne de telefon ettirdiler. Kızımızı bir an önce geri getirsinler" dedi.

Nuriye Şencan da kızlarının kendilerine teslim edilmesini isteyerek, "Kızım kaçırıldığı gün görenler bana haber verdi. Arabaya bindirip zorla götürmüşler kızımı. Önce kızın orada olduğunu söylediler, şimdi de 'Kız bizde yok' diyorlar. Kızımı kaçırdıktan sonra onların evine gittik. Bana dayak attılar, saçlarımı yoldular. Benim kızım daha 12 yaşında, nasıl evlendiriyorlar? Daha okul çocuğu bu. Ben çocuğumu kimseye vermem. Kızımı  istiyorum. Dağlar bir araya gelse yine de vermem kızımı. Kızımı bana teslim ederlerse kimseden davacı olmam. O daha okul çocuğu. Ben her gün ağlıyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Anne ve baba ile röp.

Ebru Şencan'ın fotoğrafı

Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

6)DENİZDE BOĞULARAK ÖLEN ASKER TOPRAĞA VERİLDİ

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde çarşı izni sırasında girdiği denizde boğularak yaşamını yitiren 25 yaşındaki Metehan Karabağ, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde askeri törenle toprağa verildi.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapmakta olan deniz er Metehan Karabağ, önceki gün çarşı iznine çıktı. Sahile giden Metehan Karabağ denizde boğularak yaşamını yitirdi. Metehan Karabağ'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Metehan Karabağ'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Darıca'ya getirildi. Metehan Karabağ'ın naşı önce Nenehatun Mahallesi'ndeki ailesinin evine getirilirken, burada dualar okundu. Darıca Nenehautun Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Kaymakamı Mustafa Hotman, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Metehan Karabağ'ın Türk Bayrağı'na sarılı naşı başında askerler nöbet tuttu. Cenaze namazında Metehan Karabağ'ın bir süre önce ayağının kırılması nedeniyle tekerlekli sandalyeye oturan babası Bilgin, annesi Birgül ve kardeşi Neslihan Karabağ büyük üzüntü yaşadı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Metehan Karabağ cenazesi Nenehatun Mezarlığı'nda toprağa verildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cenaze namazından görüntüler

Ailesinden görüntüler

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), -

=============================================================

7)BUZAĞILAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde 'Buzağı Teşvik Yarışması' düzenlendi. Yarışmada İsmail Öztürk'e ait 1 aylık buzağı birinci oldu.

Hayvancılığı teşvik etmek ve kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen

Geleneksel Buzağı Teşvik Yarışması'na 38 buzağı katıldı. Jüri üyeleri yarışmaya katılan buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişim, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak puan verdi. Yapılan değerlendirmenin ardından İsmail Öztürk'e ait Holstein cinsi 1 aylık erkek buzağı birinci olurken, Muammer Sarı'ya ait Simental cinsi 1 aylık dişi buzağı ikinci, Arife Kömürcü'ye ait Simental cinsi 5 günlük erkek buzağı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini Kaymakam Mahmuthan Arslan, Garnizon Komutanı Hakan Özgül ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan verdi.

Yarışmada birinci olan buzağı sahibine 3 çeyrek altın ile 6 çuval yem, ikinciye 3 çeyrek altın ile 5 çuval yem, üçüncüye de 2 çeyrek altın ve 4 çuval yem verildi.

Görüntü dökümü:

-Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'ın konuşması,

-Etkinliğe katılanların,

-Buzağıların görüntüsü,

-Dereceye giren buzağıların sahiplerine ödülerinin verilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Mustafa AKÇAY-HİSARCIK,(Kütahya)/DHA

======================================================

8)TIR'DA 30 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde polis ekiplerince yapılan aramada TIR'ın dorsesinde 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Sivas Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ile Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Suşehri ve Akıncılar ilçeleri arasında yapılan yol denetiminde Van'dan İstanbul'a gitmekte olan ve içerisinde ev eşyası yüklü 33 HL 618 plakalı dorse ve 34 NEY 61 çekici plakalı TIR durduruldu. TIR'ın dorsesinde yapılan aramalarda ev eşyalarının arasına gizlenmiş vaziyette 30 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

İLK İŞİNDE 30 BİN PAKET SİGARA

Yapılan yol uygulamasında bir ay önce İstanbul'dan Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olan 'Kurt' isimli dedektör köpeği durdurulan TIR'a tepki verdi.  Bunun üzerine TIR Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Uyuşturucu üzerine eğitim alan 'Kurt' kentteki ilk operasyonunda 30 bin kaçak sigaranın tespit edilmesini sağladı. Ele geçirilen gümrük kaçağı sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 350 bin lira olduğu öğrenildi. Olayla ilgili TIR'da bulunan Halis (48) ive Hayrullah Y. (25) isimli baba-oğul gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-TIR'ın görüntüsü

-Ele geçirilen sigaralar

-Dedektör köpeğin TIR'da arama görüntüleri

-Şüphelilerin görüntüsü

Haber-Kamera:  Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Coca Cola Karabağ Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title