Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

OSMANİYE'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

/////////////

osmaniye'de sağanak yağış

OSMANİYE'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Su birikintileri nedeniyle bir çok araç yollarda kalırken, çok sayıda ev ve işyerini de su bastı. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin iş makineleri ile Devlet Su İşleri, Karayolları ve Sivil Savunma Müdürlüğüne ait araçlar, su ve sel baskınlarına karşı alarm durumuna geçirildi.

ARAÇLAR SÜRÜCÜLERİ ZOR ANLAR YAŞADI

Osmaniye Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde oluşan su birikintisi, tahliye kanallarının yetersiz kalması nedeni ile ulaşıma kapandı. İş makinelerinin yardımı ile kaldırım taşları sökülüp su birikintisi Karaçay deresine yönlendirilerek, yol ulaşıma açıldı. Diğer yandan Adnan Menderes Bulvarı, Mehmet Zahit Kotku Sokak ile Musa Şahin Bulvarı üzerindeki su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Zemin katlarda bulunan bazı ev ve işyerleri ile okulların alt katları su baskınlarına uğradı, maddi hasar meydana geldi.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda yapılması planlanan 10 Nisan Polis Bayramı törenleri de yoğun yağışlar nedeni ile iptal edildi. Kutlamalar, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda yapıldı. Osmaniye Meteoroloji İl Müdürlüğü son 24 saatte metrekareye 26 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(10.4.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Sabancı girişimcilik zirvesi Adana'da

SABANCI Üniversitesi'nin "Anadolu'da Girişimcilik Seminerleri" Adana'da yapılacak toplantı ile başlıyor. Türkiye'nin en başarılı girişimcilerinden merhum Sakıp Sabancı anısına düzenlenen dizinin ilk etkinliği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü işbirliğiyle 11 Nisan'da ÇÜ Tıp Fakültesi, Hipokrat Konferans Salonu'nda saat 12.30'da başlayacak.

Etkinlikte; Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Selim Balcısoy "Girişimcinin Yol Haritası", Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Genel Sekreteri Mete Çakmakçı "Girişimciliğin DNA'sı", Galata Business Angels'tan Serhat Görgün "Yatırımcıların Gözünden Girişimcilik" ve Yemeksepeti.com Kurucusu Melih Ödemiş "2000'den Bugüne Türkiye'de İnternet Girişimciliğinin Hikayesi: Yemeksepeti.com" başlıklı konuşma yapacak. Konuşmaların ardından soru- cevap paneline geçilecek. Ücretsiz ve herkese açık düzenlenecek etkinliğin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle düzenlenecek zirve, girişimcilik vizyonunu bütün Türkiye'ye yaymayı ve ülke çapında birçok genci girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlıyor. Zirve kapsamında, Türkiye'nin en genç girişimcileri hikayelerini paylaşacak, Türkiye'nin en başarılı girişimcileri gençlere tavsiyelerde bulunacak, girişimcilere destek olan firmalar teşviklerini anlatacak ve gençler konuşmacılarla tanışma fırsatı bulacak.

ADANA,(DHA)

////////////

Kutlu Doğum Haftası'na hazırlık

MERSİN İl Müftüsü Ali Melek, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Müftülük binasında düzenlediği toplantıda konuşan Müftü Melek, bu yıl 'Kutlu Doğum Haftası'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' teması ana başlığı altında kutlanacağını söyledi. Melek, şöyle devam etti:

"Onurlu insan diğer insanların onurunu da kendi onuru gibi kabul edendir. O, başkalarının onurunu yücelttiğinde kendi onurunun yüceleceğini, zedelediğinde ise kendi onurunun zedeleneceğini bilir. Ancak, ne yazık ki, dünyamızda insanlık onuruyla asla bağdaşmayan cinayet, işkence, şiddet, dışlama, aşağılama, zulüm, haksızlık gibi birçok yanlışa hemen her gün şahit olmaktayız. Oysa bireysel ve toplumsal huzurumuz, gerek kendi onurumuz gerekse başkalarının onuruna sahip çıkmakla yakından ilgilidir."

Müftü Melek, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan onuru konusunun bütün yönleri ile ele alınacağının altını çizdi. İl genelinde toplam 276 etkinlik düzenleneceğini kaydeden Melek, bunlardan 137'sinin Mersin merkezde yapılacağını sözlerine ekledi.

Serkan AVCI / MERSİN, (DHA)

(10.4.2013)

///////////////////////////

Polis Haftası'nı kutladılar

MERSİN'de Polis Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, buradaki konuşmasında, emniyet teşkilatının gün geçtikçe güçlendiğini söyledi. Türk polisinin vatanını korumak için bugüne kadar birçok şehit verdiğini ifade eden Öksüz, bundan sonra da ülkelerini korumak için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını anlattı. Öksüz, "Halkımızın huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için polis teşkilatı olarak bizler gece-gündüz durmadan büyük bir gayret içerisindeyiz. Türk polisi insanımızın maddi, manevi varlığının korunması ve geliştirilmesinde en önemli teminatı olmaya devam edecek" diye konuştu. Daha sonra

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile tabanca atış yarışmasında dereceye giren polislere hediyeleri verildi.

Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA)

(10.4.2013)

//////////

Sarıçam'a yeni belediye binası

ADANA'nın merkez Sarıçam İlçe Belediyesi yeni binasının inşaat çalışmaları başladı. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Selçuklu mimari tarzında bir proje ile hizmet binası yaptıklarını belirterek, "Adana'nın en genç ilçesine tarihi bir bana yapıyoruz. Bu kalıcı eser ile her zaman Sarıçamlının gönlünde yerimizi alacağız" dedi.

İnşaat alanında yapılan kurban kesimi sırasında konuşan Başkan Zenbilci, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye olarak uzun bir çalışma sürecinden sonra hizmet binasının yapımına başladıklarını belirten Zenbilci, "Belediye hizmet binasını daha önceden yapmayı planlıyorduk. Ancak bir takım olumsuzluklardan dolayı gecikme oldu. Belediye meclisinden aldığımız yetki ile Türkiye'de ilk defa İlbank'tan uzun vadeli bir kredi alan belediye olarak işe hemen başladık. ve Adana'nın en genç belediyesine tarihi bir bina yapmak için kolları sıvadık" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

(EŞ)(10.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Erkan Petekkaya'nın hayvan sevgisi

ÇEKİMLERİ Adana'da yapılan televizyon dizisi 'Dila Hanım'ın baş rol oyuncusu Erkan Petekkaya, Adana Büyükşehir Belediyesi-DOHAYKO Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından sokak hayvanları yararına başlatılan 'Bir Kulübe Bir Can' kampanyasına destek veren Petekkaya, barınaktaki bölümleri gezdi. Ünlü oyuncuya, DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ve hayvanseverler eşlik etti. Hayvan haklarının önemine dikkat çeken Petekkaya, "Türkiye'ye örnek olacak bir barınak. Burada iyi bir ortam oluşturulmuş. Bundan sonra ben de elimden ne geliyorsa yapacağım ve hayvan hakları koruyucularına maddi manevi destek vereceğim" dedi. DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, ünlü oyuncuya hayvan haklarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Volkan PINAR/ADANA, (DHA)

(10.4.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Erkan Petekkaya Osmaniye Mersin Dha Yerel Haberler

title