Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

(14.02.SEVGİLİLER Günü'nün adeta simgesi haline gelen kırmızı gülün satışında rekor yaşandı.)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////////

Sevgililer Günü'nde rekor gül satışı

SEVGİLİLER Günü'nün adeta simgesi haline gelen kırmızı gülün satışında rekor yaşandı. Adana'nın birçok semtinde kurulan işportacı gül esnafı, fiyatları 4 katına çıkarılan güllerde yılın en bereketli gününü yaşadıklarını söyledi. 24 yıldır çiçekçilik yapan Murat Gezer, 1 ay önce 2 liradan sattıkları gülleri Sevgililer Günü'nden 10 gün önce 10 liradan satışa sunduklarını belirterek, "Gül yetiştirmekte zorlanıyoruz. Yaklaşık 3 saatte 450 müşteri geldi" dedi. Gezer, maddi durumu uygun olmayanların karanfil ve nergis tercih ettiğini ifade ederek "Karanfiller 1.5, nergis ise 2 lira" diye konuştu. Özel günlerde sevgililerine sıra dışı hediye almak isteyenler ise en çok kalp şeklinde fanusların içinde balık ve kırmızı kurdele takılmış tavşanlara rağbet etti. İşporta esnafı Osman Arık, kalplı fanus ve 2 balığın fiyatının 10 lira olduğunu, tavşanın tanesinin ise 8 liradan satıldığını söyledi.

Adana, (DHA)

(14.02.2012, FOTOĞRAF)

////////

Karadağ, Adana ile işbirliğini geliştirmek istiyor

KARADAĞ Büyükelçisi Ramo Bralic, Türkiye ile ülkesi arasında başta enerji, inşaat, turizm ve tarım sektörü olmak üzere birçok alanda yatırım ve işbirliği fırsatı bulunduğunu söyledi. Adana'da çeşitli kişi kuruluşlarla temasta bulunan Bralic, Adana Bosna Kültür Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kasım Gül ile Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı bir heyetle Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret etti. Ülkesinin 2006 yılında özgürlüğüne kavuşmasının ardından, 120 yıl aradan sonra Türkiye'ye atanan ilk büyükelçi olarak iki yıl önce göreve başladığını kaydeden Bralic, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye de Karadağ'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisi olarak ülkemize verdiği desteğini açık bir şekilde göstermiştir. Balkanlar'da 500 yıl süren ortak bir kültürü paylaşan Türkiye ile Karadağ her zaman dostluk ilişkileri içerisinde olmuşlardır. Türkiye ile Karadağ arasında başta enerji, inşaat, turizm ve tarım sektörü olmak üzere birçok alanda yatırım ve işbirliği fırsatları bulunmaktadır. Bizi her zaman destekleyen dost bir ülke konumunda bulunan Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirebilmenin gayreti içerisindeyiz."

ATO Başkanı Ali Gizer de Adana'nın son yıllarda yabancı yatırımcılar bakımından bir cazibe merkezi haline geldiğini, kenti birbiri ardına ziyaret eden yabancı heyetlerin de geleceğe dönük iyimser beklentilerini artırdığını vurguladı. Gizer "Biz Adana Ticaret Odası olarak Karadağ'dan Adana'ya gelecek her işadamını ve yatırımcıyı sonuna kadar desteklemeye hazırız. Adana yatırım olanakları bakımından Karadağlı yatırımcılar için Türkiye içerisindeki en uygun bölgedir. Bölgemiz tarımsal üretim, gıda, makine, mobilya, inşaat, yeraltı zenginlikleri, enerji potansiyeli, iklim koşulları limanları, demiryolu ve lojistik olanakları gibi birçok konuda Türkiye geneline oranla çok daha avantajlı bir yapıya sahiptir" diye konuştu.

Adana,(DHA)

//////////

Tiryaki Holding'ten Gaziantep'e 2 okul

Gaziantep Valisi Erdal Ata Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu ziyaret ederek, 'Bir Okul, Bin Gelecek' kampanyası için destek istedi. Eğitimin ülke kalkınması için en önemli unsurlar arasında yer aldığını ifade eden Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise "Ben hayatımda 3E'ye çok önem verdim. Evlilik, Evlat, Eğitim. Hem birey olarak hem de ülke olarak mutlu ve başarılı bir hayatın anahtarının bu 3E olduğunu düşünüyorum. Biz de Tiryaki Holding olarak bu anahtarlardan bir tanesi olan 'Eğitim'e destek verebilmek adına Gaziantep'te iki okul yaptıracağız" dedi. Kampanya ile ilgili çalışmaları takdirle izlediklerini ifade eden Tiryakioğlu "21. yüzyıl standartlarında bir nesil yetiştirmek nitelikli eğitim kurumlarıyla mümkündür. Bizler de yönetim kurulumuzda konuyu görüşerek Gaziantep'de iki okul yaptırma kararı aldık" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, desteklerinden dolayı Tiryaki Holding'e teşekkür etti.

Gaziantep, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

//////////

Niğde Belediye bütçesi 3'e katlandı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye bütçesinin son 3 yılda 3 kattan fazla büyüdüğünü söyledi.

İl Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan Başkan Akdoğan, Belediye bütçesi hakkında bilgi verdi. Başkan Akdoğan "Biz bundan üç yıl önce göreve geldiğimizde Niğde Belediyesinin 2008'in 31 Aralık itibariyle bütçesi 17 - 18 milyon liraydı. Üç yılı tamamladığımızda Niğde Belediyesi'nin bütçesini 70 milyona yakın hale getirdik. Yani Niğde Belediyesi'ni tabiri caizse bütçesini üç buçuk kat büyüttük" dedi. Niğde Belediyesi'nin bütçesini disiplin altına alırken, gelirlerini sağlıklı bir şekilde tahsil etme yoluna gittiklerini anlatan Akdoğan "Niğde Belediyesinin bir yılda zor ödenen faturaları bugün ödeme tarihini bir ayın altına çektik. Yani Niğde Belediyesi dışarıdan özel sektörden aldığı alımların karşılığını fatura kesildikten en fazla bir ay sonra ödeyen bir belediye konumuna getirdik" diye konuştu.

Niğde,(DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

/////////

MMO'dan LPG dönüşümlü taşıt uyarısı

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, LPG dönüşümlü araçlardan istenilen gaz sızdırmazlık raporunun zorunluluk olmaktan çıkarılmasını eleştirdi.

Küçükparmak, yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün 19.12.2011 tarihli genelgesi ile muayene istasyonlarında yapılan periyodik araç muayenesi aşamasında istenilen LPG Gaz Sızdırmazlık Raporu'nun, 1 Ocak 2012 tarihi itibarı ile zorunluluk olmaktan çıkarıldığına dikkat çekti. Bu uygulama ile LPG dönüşümlü araçların trafikte 'Tekerlekli Bomba' gibi dolaşımına izin verildiğini vurgulayan Küçükparmak, "Yani bir araç sahibi, aracı LPG dönüşümlü ise, aracına gaz sızdırmazlık testi yaptırmadan ve gaz sızdırmazlık raporu almadan muayenesini yaptırabilmektedir. LPG dönüşümlü bir araç LPG sızdırıyor ise, emniyet ekipmanlarından bir kısmı bozulmuş veya çalışmıyor ise, tank ömrü dolmuş ve araç her an yanabilir veya patlayabilir ise bu durumu önemsiz görmek bilime aykırı bir tutumdur. Kaldı ki bu durum sadece LPG'li araç sahiplerinin can ve mal güvenliği için değil, trafikte dolaşan LPG'li olsun olmasın her aracı ve her vatandaşı tehlikeye sokabilecek bir durumdur" diye konuştu.

Gaziantep, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

/////////

İskenderun limanı hedef büyüttü

LİMAK İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Tümiş, özelleştirme sonucu geçtiğimiz aylarda devraldıkları tesiste hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak ve üyeleri Tümiş'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Tümiş "Tüm alt ve üst yapı inşaatları plan ve projeler çerçevesinde yeniden yapılacaktır. İlk günden itibaren çalışmalarımızı başlattık. Konteynır taşımacılığında kullanılan ve Türkiye'ye gelen en büyük ölçekli gemiler buraya yanaşacaktır. Hedeflerimiz büyük olduğu için hem İskenderun'a hem de tüm Türkiye'mize çok güzel şeyler katacağız" dedi.

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak ise, "Burayı işi çok iyi bilen grubun almasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Başta İskenderun ve çevresi olmak üzere tüm bölge halkının umutları yeniden yeşerdi. Eğer Amanos Dağlarına yeni bir geçit açılması projesi de hayata geçirilirse İskenderun Limanı eskisinden daha hareketli günleri yakalayacaktır" diye konuştu.

Ziyarete Kavsak'ın yanı sıra Meclis Başkanı Farabi Cihan Bozcuk, Başkan Vekili Abdul Kadir Doğan, üyeler Hasan Sayın, Teoman Gülay, Erol Vayısoğlu, Semih Çelikten, Mustafa Alper Menteşoğlu, Mahmut Bilen ve Basın Danışmanı Yaşar Diken katıldı.

İSKENDERUN,(DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

/////////

Çağdaş Drama Derneği Mersin Temsilciliği açıldı

MERKEZİ Ankara'da olan İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de şubeleri, 11 şehirde temsilciliği bulunan ve Çağdaş Drama Derneği, Mersin'de de temsilciliğini açtı. Genel Başkanlığını Doç.Dr. Ömer Adıgüzel'in yaptığı derneğin Mersin Temsilciliğini Deniz Yayla üstlendi. Deniz Yayla, Mersin'de eksikliği hissedilen drama çalışmaları yapacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Çağdaş Drama Derneği 1990 yılında Ankara'da drama çalışmalarının eğitimde ve tiyatroda yaygınlaştırılması için araştırmalar yapmak tiyatro ve eğitim ilişkisini incelemek amacı ile kurulmuştur. Yaratıcı dramanın ülkemizde yaygınlık kazanabilmesi, çocuk ve gençlerde yaratıcı kişilik gelişimini sağlamak, hızlandırmak bakımından bir öğretim yöntemi ve ayrıca başlı başına bir disiplin olarak yerleşmesini, tiyatroda da bir eğitim yöntemi olarak yaygınca kullanılmasını sağlamak bu konularda araştırma yapmak ya da yapılan araştırmalara destek olmak, bunun için seminer ve atölyeler düzenlemek de derneğin amaçları arasındadır" dedi.

Çağdaş Drama Derneği'nin çalışmalarından yararlanmak isteyenlerin; G.M.K Bulvarı İnönü Mahallesi Gökhan Apt. 2. Kat No: 6 Pozcu-Yenişehir / Mersin adresindeki temsilciliğe gidebileceği ya da 327 88 23 nolu telefondan bilgi alabileceği belirtildi.

Mersin, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////////

Sera domatesi 25 kuruşa düştü

Mersin'in Erdemli ilçesinde sera domatesinin fiyatı bir haftada yüzde 50 düşerek, 25 kuruşa indi.

Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, ilçede 12 bin dönüm kapalı alanda domates seracılığı yapıldığını, yılda 200 bin ton domatesi üretildiğini, gelişmeler karyşısında üreticilerin büyük şok yaşadıklarını söyledi.

Kötü hava şartları nedeniyle ihracatın durduğunu bunun da piyasaya yansıdığını anlatan Dölek, "Bu nedenle domates, kilosu 25 kuruş ile 60 kuruş arasında satılmaya başlandı. İlçemizde çiftçinin büyük bir bölümü domates yetiştiriciliği yapıyor. Bir kilo domatesin maliyetinin 60 kuruş olduğunu düşünürsek, 25 kuruştan satılan domatesin üreticiye ne kadar zarar verdiğini siz düşünün" dedi.

Daha önceki yıllarda Rusya başta olmak üzere Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilen domatesin artık bu ülkelere gitmediğini ifade eden EZO Başkanı Dölek, şöyle devam etti: "Domateslerimiz bu ülkelere şu anda gitmiyor. İhracatlar durdu. Ocak ayı itibari ile ihracatların hepsi durdu. Sadece ara sıra Irak'a az miktarda domates gönderiliyor, geri kalan kısım ise iç piyasaya veriliyor. Vatandaşlar domates tüketimi yapmıyorlar. Yetiştirilen bölgelerde fiyatı düşük olan domatesler, büyük şehirlerde bulunan büyük marketlerde fiyatlar 3-4 katına satılması nedeniyle vatandaşta almıyor. Çiftçinin umudu bahar dikimlerine kaldı. Şu anda kışlık dikimler yavaş yavaş hasat sonuna geliyor. Bahar dikimleri başladı. Yazın da domates fiyatları bu şekilde devam ederse çiftçi perişan olur."

Domates serası sahibi çiftçi Cennet Can ise üreticilerin emeğinin karşılığını alamadığını söyledi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////

Kızılay Başkanı İpek: Aktif gönüllü olalım

TÜRK Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, olası afetlerde çalışmak üzere vatandaşları aktif Kızılay gönüllüsü olmaya çağırdı. Osmaniye'yi bekleyen olası büyük afetlerin deprem, sel ve orman yangını olduğunu belirten İpa, Kızılay gönüllüleri ile yaptığı toplantıda afete karşı hazırlıklı olmak için aktif gönüllülerin sayısını artması gerektiğini söyledi. Türk Kızılayı'nın gönüllü yardım kuruluşu olduğunu belirten Şube Başkanı İpek şöyle dedi:

"Afetler hakkında bilgi sahibi olmamız kadar toplum olarak afete hazırlığımız çok önemlidir. Afet halinde şüphesiz başta Devletimiz müdahale edecektir. Ama afet zararlarını azaltmak için bizim de sosyal görevimizin ve sorumluluğumuzun olduğu kabul edilmelidir. Türk Kızılayı afet öncesinde güvenli bir toplum için eğitim hizmetleri, afet esnasında elimizdeki çadır ve ihtiyaç malzemelerinin muhtaçlara verilmesi, afet sonrasında psiko-sosyal destek hizmetlerimiz bilinmektedir. Türk Kızılayı bu görevi aktif gönüllüleri ile yürütmektedir."

İpek, amaçlarının öncelikle Osmaniye'de aktif gönüllülerin sayısının ve niteliğinin tespiti olduğunu ifade ederek "Güvenli hayat için; ailemizin afet planını yapalım, şehrimizin afet müdahale planında görev alalım. Muhtacın elini ilk biz tutalım, imdadı ilk biz duyalım, aktif gönüllü olalım" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

//////////

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Can atandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Niyazi Can atandı. Erciyes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü iken KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Can "Rektörlüğümüzün desteği ve fakülte personeli ile önemli çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi. 38 yıllık meslek ve 30 yıllık yöneticilik deneyimi ile zorlukların üstesinden gelineceğine dair inancını ifade eden Can, öğretmen ihtiyacı da göz önünde bulundurularak yeni bölümler açılacağını ve KSÜ Eğitim Fakültesi'nin hak ettiği yere ulaşacağını vurguladı.

M. NURİ ŞİRİN / Kahramanmaraş, (DHA)

MNŞ (EŞ)(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////////

Kozan'a EMİTT ödülü

Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen EMITT 2012 Turizm Fuarı'nda "En Başarılı Ekip Çalışması" ödülü aldı. Fuardaki Kozan standı, çok sayıda yönetici ve vatandaştan büyük ilgi gördü. Fuarın son günü Karadeniz Salonu'nda düzenlenen ödül programında Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan'a "En Başarılı Ekip Çalışması" ödülü EMITT Fuarı'nı düzenleyen Ekin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu tarafından verildi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 4'üncü kez katıldıkları fuarda 3'üncü kez ödüle layık görüldüklerini belirterek "Bu ödül de bizleri oldukça memnun etmiş ve turizm noktasında yaptığımız çalışmaların ne kadar etkili ve doğru olduğunu göstermiştir. Medeniyetler şehri Kozan'ımız, yiğit, mert ve sıcakkanlı insanları, tarih ve kültürü, doğası, misafirperverliği, yöresel ürünleri, doğal güzellikleri ile turizmden hak ettiği konuma doğru hızla ilerlemektedir" dedi.

KOZAN,(DHA)

/////////

Türk Sanat Müziği ziyafeti

Adana'nın Sesi Musiki Derneği'nin (ASEMDER) düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri ilgiyle izlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi konser salonunda düzenlenen gecede 14 kişilik saz grubu ile 18'i kadın 32 kişiden oluşan koroyu Mustafa Taşçı yönetti. Sunuculuğunu Hülya Yardımcı'nın yaptığı konserde, iki bölümde 30 eser seslendirildi. Tamamı amatör müzisyenlerden oluşan ekip, Avni Anıl, Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Selahattin Pınar ve Sadettin Kaynak gibi ustaların eserlerini başarıyla seslendirdi.

Saymadım Kaç Yıl oldu' adlı besteyi seslendiren ASEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, büyük alkış topladı. Koronun uzun süredir hazırlık yaptığını söyleyen Vursavuş, konserde emeği geçenlere ve kendilerini yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür etti.

Adana,(DHA)

///////////

Geleceğin mimarlarından proje sergisi

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri, hazırladıkları proje maketlerini sergiledi. Optimum AVM'de açılan sergide öğrenciler adına konuşan 2'nci sınıf öğrencisi Ercan Kalkır, yaptıkları çalışmaların büyük emek istediğini belirterek, "Bizler birer sanat eseri yaptığımıza inanıyoruz. Sanatçılar eserlerini sergileyip beğeni toplar. Bizler de eserlerimi sergileyerek beğeniye sunduk" dedi. ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Özlem Şenyiğit ise, yeni etkinlikler yaparak, öğrencileri teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi. Sergi salonu, villa, apartman, öğrenci yurdu, ilçe ve büyükşehir belediye binası gibi 30 proje maketinin yer aldığı sergi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Adana, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////////

Akdeniz'de halk müziği ziyafeti

Mersin'in Akdeniz İlçe Belediyesi ile İçel Sanat Kulübü'nün (İSK) işbirliğiyle halk müziği konseri düzenlendi. Belediye konferans salonunu dolduran vatandaşlar, Şef Nihat Hatiboğlu yönetimindeki korunun seslendirdiği türkülelere zaman zaman eşlik etti.

Etkinliğe Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, İSK yönetimi ve üyeleri de katıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, sanatın ve sanatçının önemine dikkat çekerek "Yerel kültürünüze, yerel dilinize sahip çıkmazsanız o kültürü evrensel boyuta taşımanız mümkün değildir. Dünyada geniş kitleler tarafından kabul gören büyük sanatçılar önce yetiştikleri coğrafyanın kültürünü sanat eserlerine yansıtırlar. Bazen bir heykel, bazen bir tablo, bazen de bir ezgi ile yerel değerlerini dünyanın beğenisine sunarlar. İşte bu anlamda bu coğrafyanın folklorik değerlerine ilk olarak sahip çıkması gerekenler de yine bu toprağın insanı olmalıdır" dedi.

9 AYDA 45 ETKİNLİK

İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar da etkinliğe ev sahipliği yapmasından ötürü Akdeniz Belediyesi ve Başkan Fazıl Türk'e teşekkür etti. Alkan "İSK, etkinlikleriyle Mersin'de kültür ve sanat adına kamuoyu oluşturmaya devam ediyor. İSK, 22 yıllık geçmişi ve 400'ü aşan üyesi ile Mersin'de marka olan bir kulüptür. Sadece geçen 9 aylık zaman zarfı içerisinde 40-45 etkinliğe imza attık" diye konuştu.

Mersin, (DHA)

(14.02.2011, FOTOĞRAF)

///////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Mersin Niğde Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title