Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

vali Coş.ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir mesaj yayınlayarak kutladı.

//////////

vali Coş: 19 Mayıs dönüm noktasıdır

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir mesaj yayınlayarak kutladı. Vali Coş "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkması, başarı ve zaferlerle dolu şanlı Türk tarihinin bir dönüm noktasıdır" dedi. Coş, mesajında şunları kaydetti: "Bu olay ile Türk Milli Mücadelesi fiilen başlamış, bu tarihten sonraki süreç, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir bağımsızlık mücadelesi şeklinde geçmiş ve özgürlükle taçlanan bir zaferle sonuçlanmıştır. Asırlardır hür yaşayan Aziz Milletimizin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayarak yeniden şahlanışını simgeleyen, Kurtuluş Mücadelesinin meşalesinin yakıldığı günün simgesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında, bu günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlamanın heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz...Türk milletinin, kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz olan, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen, okuyan, araştıran ve kendisini her alanda geliştiren Türk gençliği, Türkiye'yi başarıya taşıyacaktır. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler."

ADANA,(DHA)

//////////////

Vali Güzeloğlu: 'Gençliğimize güveniyoruz'

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yayınladığı 19 Mayıs mesajında Türkiye'nin istikbalinin gençlerin omuzları üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Gençliğimize güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz" dedi. Vali Güzeloğlu, Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının, Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğu gibi Türk milleti ve Türkiye için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu belirtti. Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan bütün destansı başarıların da kaynağıdır. Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki, gençlerimiz tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır."

MERSİN, (DHA)

(18.5.2013)

/////////

Konukoğlu: "IMF'ye borç bitince gazeteyi yırttım"

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, borcunu ödediğiniz kişinin senedini yırtmak kadar zevkli bir şeyin olmadığını belirterek "IMF'ye borç bitince Türkiye'nin senedi bende olmadığı için masamda duran gazeteyi yırtarak o zevki almaya çalıştım" dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) 'Ufku Zorlayanlar Programı'a konuk olan Konukoğlu, deneyimlerini ve gözlemlerini paylaştı. Adana'nın, Gaziantep'e göre çok geride kaldığını ifade eden Konukoğlu "Biraz da buradaki sanayicilere sahip çıkılmadı, onlar da gitti" dedi.

Belediyelerin, milletvekillerinin, oda başkanlarının, STK'ların işadamları ile birlikte tek ses olması gerektiğini söyleyen Konukoğlu "Biraz da Adana'daki sanayiciye sahip çıkılmadı, onlar da gitti. Lütfen üreticilere sahip çıkın. Gaziantep işbirliği ile yükseldi. Grup halinde bürokrata giderseniz yaptıramayacağınız iş yoktur. İnşallah Adana eski ihtişamını geri alır" diye konuştu.

1964 yılında eski makinaları toplayarak bir araya geldiklerini anlatan Konukoğlu "Bünyemizde, 1994 yılında 7 bin, şimdi ise 14 bin kişi çalışıyor. Otomasyondan dolayı işçi sayımız azaldı. Eski makinalar olsa en as 70 bin kişinin çalışması gerekirdi. Çin dahil 109 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

KÖKLÜ ŞİRKETLER OLMALI

Türkiye'nin sıkıntısını köklü şirketlerinin olmamasına bağlayan Konukoğlu, ABD'de 100-200 yıllık şirketler varken, Türkiye'de en fazla 3 nesil büyüklükte şirketler olduğunu söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan AGİD Başkanı Seyfettin Alpat da Adana ve Çukurova ekonomisi başta olmak üzere hükümetin 2023 ihracat hedefine ulaşma noktasında Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. IMF'ye olan borcun son taksitinin ödenmesi, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin Türkiye'ye yabancı yatırımcıyı çekeceğini söyleyen Başkan Alpat, işadamlarının da cesaretlendiğini kaydetti.

Programa Adana Vali Vekili Durmuş Gençer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Ahmet Çelikcan, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, İl Müftüsü Arif Gökçe, ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, ATB Başkanı Muammer Çalışkan, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Adana Koza İş Kadınları Derneği Başkanı Arzu Göktepe de katıldı.

ADANA,(DHA)

/////////

Özdemir'den Büyükşehir'e sorular

MERSİN Ticaret Borsası Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ak Parti'li Abdullah Özdemir, 2012 Yılı Kesin Hesap Raporu'nu değerlendirdi. Meclis toplantısında söz alan Özdemir, 2012'de gelirlerin yaklaşık 356 milyon TL, giderlerin ise 382 milyon TL olarak gerçekleştiğini, 26 milyon liranın üzerinde bütçe açığı oluştuğunu söyledi.

Sunuş bölümünde bu fark karşılığında kuruma dayanıklı taşınır alındığının vurgulandığını hatırlatan Özdemir, "Bu ne demektir? Alındığı söylenen dayanıklı taşınırlar nelerdir?" diye sordu. Kısa vadeli borçların 89,6 milyon liradan 102,5 milyon liraya, uzun vadeli borçların ise 118 milyon liradan 198 milyon liraya yükseldiğini dile getiren Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Toplam borçlar 208 milyon liradan, 301 milyon liraya çıkmıştır. Artış oranı yüzde 45 olmuştur. Bir yılda borç ve yükümlülüklerinin bu oranda artmasını endişe ile karşılıyoruz. MESKİ'ye olan borçlarımız 2011 yılında 60 milyon lirayken, 2012 sonunda bu rakam 69 milyon liraya yükselmiştir. Büyükşehir MESKİ'den aldığı borç için hiçbir faiz ödememektedir. Buna karşılık MESKİ dışarıdan faizle borç almak zorunda kalmaktadır. Kullanılan banka kredileri miktarı 2012 sonunda yaklaşık 115 milyon liraya ulaşmıştır."

2012 yılında MESKİ karlarından 8.9 milyon liranın Büyükşehir'e aktarıldığını, bunun yanlış olduğunu ifade eden Özdemir şöyle devam etti:

"Her ay çıkarıldığı söylenen 30 bin gazete için, (personel gideri dahil) 2 milyon 143 bin lira harcanılmıştır. Bu rakam fahiş değil midir? 2012 Bütçesinde 800 bin metrekare asfalt kaplama/yama yapılabilmesi için 60,7 milyon liralık bir kaynak ayrılmıştı. Buna göre toplam birim maliyet 76 TL/metrekare olarak öngörülmüştü. Ancak, gerçekleşmelere baktığımızda, 131 bin metrekare kaplama/yama için toplam 42,2 milyon lira harcandığı görülmektedir. Birim maliyet 322 TL/ m2'ye yükselmiştir. Bu yükseliş nasıl açıklanmaktadır? Park ve Bahçe hizmetlerinin 2012 yılı maliyeti 21 milyon lirayı aşmıştır. Bu para karşılığında ise yaklaşık 7 bin 600 ağaç, 37 bin çalı bitkisi ve 678 bin adet çiçek dikilmiştir. Harcanan para ile yapılan hizmet arasında müthiş bir orantısızlık vardır. 10.250 kg ilaç kullanılarak yapılan haşere mücadelesinde 3,6 milyon lira ödeme yapılmıştır. Bir kg ilaçlama maliyeti 350 lirayı aşmaktadır. Bu normal midir? Belediyemize bağlı otobüs işletmemiz 2012 yılında 31,5 milyon lira harcama yapmıştır. Bu harcamaya karşılık yılda 9 milyon yolcu taşınmıştır. Bir yolcunun taşınma maliyeti 3,5 lirayı bulmaktadır. Bu maliyet çok yüksek değil midir? Düşürmek için ne gibi tedbirler alınmaktadır? 31,5 milyon lira harcadığımız ulaştırma hizmetlerinden sadece 6,7 milyon lira gelir elde edilmiştir. Yaklaşık 25 milyon liralık bir zarar söz konusudur."

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)

(18.5.2013)

//////////////////////

Müzede kutlama

ADANA'da Müzeler Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Adana Arkeoloji Müzesi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nuh Yıldız, Müze Müdürü Kazım Tosun, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sadık Topal ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Müze Müdürü Kazım Tosun, vatandaşların müzelere daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler, müzeyi gezdi. Program kapsamında öğrencilere, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini içeren slayt gösterisi de sunuldu.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(18.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Jandarma'dan senfonili kutlama

ADANA İl Jandarma Komutanlığı, jandarma teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. İlk olarak, Jandarma Komutanlığı'nın faaliyet ve operasyon fotoğraflarından oluşan sergi Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu fuayesinde izlenime sunuldu. Ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) jandarmanın kuruluş yıldönümü anısına özel konser verdi. Şef Dağhan Doğu yönetimindeki orkestrada, flüt sanatçısı Nil Köroğlu, keman sanatçısı Hande Küden, viyola sanatçısı Öykü Koçoğlu ve keman sanatçısı Veriko Tchumberıdze sahne aldı. Yaklaşık iki saat süren konseri Vali Vekili Durmuş Gençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve çok sayıda davetli izledi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(18.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Mersin'in yükselen yıldızları

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kendilerini genç yaşta kanıtlamış klasik müzik sanatçıları Alican Süner, Bengisu Gökçe ve Cem Oslu konser verdi. Latin Katolik Kilisesi'ndeki konser

öncesi festival sanat yönetmeni Remzi Buharalı ve Mersin Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı konuştu. Yağcı, Mersin'de hoşgörünün esas olduğunu belirterek 'dil, din ve ırk farkı' gözetilmediğini belirtti. Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Pawel Szymala da Mersin'de her yıl bir konserin Latin Katolik Kilisesi'nde yapılmasından memnun olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Reyhanlı'da bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra genç sanatçılar kemancı Alican Süner, kemancı Bengisu Gökçe ve piyanist Cem Oslu iki bölümden oluşan bir konser verdi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(18.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Demiray'dan 'İz' sergisi

MERSİN Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Övünç Demiray 'İz' adını verdiği ilk kişisel sergisini açtı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına, Galeri Müdürü Seda Şahbaz, çok sayıda sanatçı, sanatsever, sanatçının yakınları katıldı. Resim Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Demiray'ın 13 eserinin bulunduğu sergi büyük ilgi gördü. Sergiye vermiş olduğu 'İz' kavramının tanımını yapan sanatçı Demiray, "İz, hem nesneler arasında fiziksel temaslar, hem de mekanın boşluğu ve hatta birey arasında sürtünmeden ortaya çıkan sonucun tasavvurudur" dedi.

Sergi, 23 Mayıs tarihin kadar açık kalacak.

Serkan AVCI/MERSIN,(DHA),

(18.5.2013)

/////////////////////////////

Kutluer'den etkileyici performans

TARSUS Amerikan Koleji'nin kuruluşunun 125'inci yılı etkinlikleri kapsamında Saint Paul Anıt Müzesi'nde flüt resitali verildi. Amerikan Koleji'nin 74 mezunu Reşit Kutluer'in eşi Şefika Kutluer'in verdiği resital izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. New York Times eleştirmenlerinin 'Sihirli Flüt' tanımını yaptığı dünyaca ünlü müzisyen Şefika Kutluer, yaklaşık bir saat süren konseri ile büyük beğeni topladı.

Tarsus Amerikan Koleji Mezunları Derneği Başkanı Ali Cerrahoğlu, konserden önce yaptığı konuşmada, dünyaca ünlü devlet sanatçısı Şefika Kutluer'e yoğun programlarına rağmen kendilerini kırmayarak geldiği için teşekkür etti.

Unicef'in İyi Niyet Elçisi olmasın yanında dünya çapında yardım konserleri de düzenleyen Kutluer'in konserini Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kasım Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Amerikan Koleji yöneticileri, ilçede bulunan oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli izledi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(mersin), (DHA)

(18.5.2013)

///////////////////////

Ar-ge projeleri yarıştı

MERSİN Teknoloji Transfer Ofisi (MTTO) tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı'nda dereceye girerek Mersin Üniversitesi'ni Bölgesel Proje Pazarı'nda temsil etme hakkı kazanlara, başarı belgeleri verildi.

Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği'nin 5'ncisi Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Mersin Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra çeşitli araştırmacıların projelerinin sergilendiği etkinlikte, ilk olarak poster sunumları ve ikili görüşmeler yapıldı. Proje Pazarı'nın değerlendirme kurulunda, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.İbrahim Ekiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Doç.Dr.Ali Akdağ, Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Keskin, KOSGEB Müdürü Mehmet Yılmaz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB)Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat, AKİB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Direkçi ve MTSO Proje Uzmanı Betül Levent Erdal yer aldı.

Etkinliğe Alternatif Enerji, Bilişim, Biyomedikal-Biyoteknoloji, Elekrtik-Elektronik Teknolojileri, Gıda Tarım Teknolojileri, İleri Malzemeler, Makine Teknolojileri ve diğer alanlarda 27 proje katıldı.

Proje sunumlarının ardından ödül törenine gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ve Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanısıra Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Yüksel Özdemir ve diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof.Dr.Suha Aydın, katılan projeleri incelediğinde üniversitedeki becerinin sonuca dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Üniversite ile sanayi arasında işbirliğinin gerekliliğine inandıklarını belirten Aydın, "Geçmişte üniversiteler bilgilerini kendilerine saklayarak o bilgiye sahip olmanın ötesine geçmezlerdi, hatta sanayicilerin hizmetinde olmayı bir eksiklik olarak görürlerdi. Ancak günümüzde bu değişti. Biz üniversitedeki bilgi ve becerilerimizin sonuçlarını, sanayiciyle bir araya gelerek katma değere sahip bir ürüne dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(18.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////

Kaymakam Güldibi TSO yönetimini kutladı

TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimle yenilenen yönetimi Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden

duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Güldibi, "Demokratik bir ortamda ve olgun geçen bir seçim süreci sonrasında yönetime seçilen tüm değerli üyeleri kutluyorum. Yönetimlerde yaşanan değişimler, kuruluşların daha aktif çalışmasını, daha dinamik ve daha canlı bir çalışma temposuna kavuşmasını sağlamaktadır. Ticaret ve sanayi odaları, bulunduğu şehrin dışa açılan yüzü, ekonomisinin gelişmesinde ve yönetilmesinde, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki başarı çıtasının yükseltilmesinde çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

Son dönemde ilçede yeni bir üniversite kurulması için çok ciddi çalışmalar başlatıldığını da hatırlatan Kaymakam Güldibi, "Tabi bu çalışmaların daha etkin olması için tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve yöre insanının da katkıları çok önemlidir. Bu nedenle, ticaret ve sanayi odamızın yeni yönetim kuruluyla birlikte, ilçemize yeni bir üniversite kurulması çalışmalarında aktif rol almasını bekliyoruz" diye konuştu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(18.5.2013)

//////////////

Öğretmen Lisesi'nden 26 proje

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK'a sunmak üzere hazırladıkları 26 projeji izlenime sundu. Bilim fuarının açılışını gerçekleştiren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Süleyman Top, "Öğrencilerimizin aklı ve becerileri ile güzel işler yapması bizleri sevindiriyor. Bu tür gelişmeler ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyoruz" dedi.

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Demir ise öğrencilerin Coğrafya, Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Tarih, Matematik, Fizik, Dil ve Anlatım, Psikoloji, Sosyoloji ve Eğitim Bilimleri alanlarında 26 proje hazırladığını dile getirerek, "Her bir proje bir danışman öğretmenleri önderliğinde hazırlanan projelerin hepsi birbirinden güzel" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(18.5.2013)

////////////////////////////

Mühendis adayları Berke Barajı'nda

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Berke Barajı'na teknik gezi düzenledi.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ev sahipliğinde düzenlenen programda mühendis adayı öğrenciler, barajı gezerek, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. OGİAD İnşaat Komisyon Başkanı Duran Dal, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle tecrübelerimizi paylaşmak ve geleceğe hazırlamak adına elimizden gelen her türlü imkanı sunmaya devam ediyoruz" dedi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demir de şu açıklamayı yaptı:

"OKÜ ve OGİAD katkılarıyla üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 1995 yılının ocak ayında yapımına başlanılan Ceyhan Nehri üzerinde ve 201 metre yüksekliğinde olan, Türkiye'de ve dünyada sayılı beton kemer barajları arasında yer alan Berke Barajı'na teknik geziye katılmışlardır. Tüm genç arkadaşlarımız, teknik gezi kapsamında derslerde teorik olarak gösterilen ve sözlü ifade edilen teknik bilgileri, emniyet savağı, dolu savak, derivasyon tüneli, kret kotu, enerji tribünleri, çift taraflı betonarme kemer gibi bölümleri yerinde görme fırsatı yakalamışlardır."

Demir, öğretim üyeleri olarak bu tür teknik gezileri önemsediklerini ve benzer etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(18.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Zihinsel yetersiz çocuklara tarım kursu

ZİHİNSEL Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin, İş-Kur Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Gül Yetiştiriciliği Kursları açıldı.

Açılışa Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus İş-Kur Müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer, şube müdürleri Yalçın Yılmaz, Mustafa Kabul, Fatih Türkmen katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakamım Güldibi, "Zihinsel yetersiz çocuklarımızın yeterli eğitim, iyileştirme ve bakım şartlarına kavuşabilmesi için gerekli ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki bilgi ve becerilerle donanmalarına katkı sağlamak çabasındayız. Bu kapsamda, hayatlarının geri kalan kısmında elde ettikleri bu kazanımlarında maddi ve manevi kazanç sağlamalarına yardımcı olmak ve özellikle kimsesi olmayan zihinsel yetersizlere sahip çıkmak, onları dışlamamak bir insanlık görevi ve toplum olarak hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(18.5.2013)

///////////

Engel değiliz, üretiyoruz

TARSUS Belediyesi Engelliler Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından 'Engel Değiliz, Üretiyoruz' sloganıyla açılan kermes büyük ilgi gördü.

Küçük Minare Cami yanındaki kermesin açılışına Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, belediye başkan yardımcıları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Engelliler Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi adına bir öğrenci Başkan Kocamaz'a kendi üretimleri olan bir tablo hediye etti. Kermeste ilk alışverişi Başkan Kocamaz yaptı.

Tarsus Belediyesi olarak yıllardır Engelliler Meslek Edindirme Merkezi çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, "Herkesin kendi varlığını hissettirmesi için imkanları seferber ediyoruz. Bugün burada ortaya çıkardıkları eserlerle arkadaşlarımız belki birçok sağlam insandan daha fazla hayat dolu olduklarını gösterdiler. Ben hepsini tebrik ediyorum. yüreklerine sağlık diyorum" dedi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(18.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////////////

Dere yatağını değiştirdiler

MERSİN'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde Karayolları tarafından yol çalışması sırasında, Kumkuyu mahallesinde bulunan dere yatağının, değiştirilmesi belde sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Dere yatağının ağzının değiştirilmesinin kış mevsiminde sel baskınlarına neden olacağını söyleyen Kumkuyu Mahalle Muhtarı Erol Toklu, "Yıllardır yerinde duran dere yatağı ağzını Karayolları yol yapım çalışması esnasında değiştirdi. Şu anki açtıkları bölüm yerden yüksektir. Kışın yağmur yağdığı zaman dere kenarında bulunan bahçeler sular altında kalacak. Vatandaşımız sıkıntıya düşecek. Bizim isteğimiz dere yatağının değiştirilmemesi ve aynı yerden devam etmesi yetkililerden bu konuda düzenleme yapmalarını istiyoruz" dedi.

Dere yatağı kenarında narenciye bahçesi bulunan Muhammet Sarıbacak ise "Her zaman söylenir 'Dere, yatağını yüz yıl da geçse yoklar' diye. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bahçemiz sel tehlikesi altında kalacak" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(18.5.2013)

///////////////////////////

Sirtaki ve rembetiko gecesi

ADANA'da İonia ArtCafe'de 'Sirtaki & Rembetiko' gecesi düzenleniyor. 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek gecede, Yanı Klımantakı ve grubu canlı performans sergileyecek. Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi Yeni Saygın Apartmanı'nda hizmet veren İonia Artcafe'deki etkinlik, Akdeniz müziğini seven Adanalıları buluşturacak.

ADANA,(DHA)

(EŞ)(18.5.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Mustafa Tarsus Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title