Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(18.4.ADANA'da 4 ay içinde talih oyunlarında, 3 kişiye toplam 16 milyon 700 bin lira ikramiye isabet etti.)

(18.4.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Talihliler kenti Adana'nın talihlileri meçhul

ADANA'da 4 ay içinde talih oyunlarında, 3 kişiye toplam 16 milyon 700 bin lira ikramiye isabet etti. Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayiler Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, kentin son 3 yılda şans oyunlarında altın dönemini yaşadığını söyledi.

Milli Piyango'nun 31 Aralık Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 40 milyon liralık büyük ikramiyenin çıktığı '4336149' numaralı çeyrek biletlerden biri Adana'da satıldı. İkramiyenin isabet ettiği diğer kentlerde talihlilerin isimleri ortaya çıkarken Adanalı talihli kimliğini gizleyerek, ikramiyesini banka aracılığıyla aldı. Ardından Sayısal Loto'nun 17 Mart çekilişinde 3 milyon 177 bin liralık büyük ikramiye yine Adana'ya çıktı. Bu talihli de, kimliğini açıklamadan, banka aracılığıyla ikramiyesini aldı. En son Süper Loto'nun 12 Nisan çekilişinde 3 milyon 520 bin liralık büyük ikramiye da bir Adanalının oldu. Talihli ikramiyesini henüz almadı. Ancak Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nü arayarak, ikramiyeyi nasıl alacağını sorduğu ortaya çıktı.

ADANA TALİHLİ DOLU

Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayiler Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, özellikle son 3 yılda Adana'ya büyük ikramiyelerin isabet ettiğini söyledi. Büyük ikramiyelerin, şans oyunlarına ilgiyi arttırdığını vurgulayan Karakuş, "Adana şans oyunlarında gözde kenti haline geldi. Eskiden İstanbul'daki Nimet Abla gişesinden bilet alanlar şimdi Adana'ya gelip bilet alıyor. Bu anlamda Adana için 'talihli kenti' diyebiliriz" dedi.

TALİHLİLERDEN BİRİ BENİ ARADI

İkramiye kazanan talihlilerden birinin 2010'da kendisini aradığını belirten Karakuş şöyle devam etti:

"2 yıl önce büyük ikramiye vuran bir talihli beni aradı. Kendisinin bir yakınına büyük ikramiye çıktığını ne yapması gerektiğini sordu. Telefonda sohbetimiz devam ederken, bana talihlinin kendisinin olduğunu ve çok heyecanlı olduğunu belirtti. Daha sonra Almanya'da uzun süre çalışıp Türkiye'ye dönüş yapan bir gurbetçi olduğunu, para ile yakınlarına yardım edeceğini, bir bölümünü de hayır işlerine kullanacağını anlattı. Ama kimliğini açıklamadı. Zaten açıklasa da bizim bu kişilerin isimlerini açıklamamız yasak." .

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(18.4.2012/FOTOĞRAF)

/////////////

Sebze haline toprak laboratuarı

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Hal Kompleksi'ne toprak tahlil laboratuarı kurulacağını söyledi.

Vali Güzeloğlu, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan ve ESOB Başkanı Talat Dinçer ile birlikte Mersin Hal Kompleksi içerisinde bulunan Mersin Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde (MERSEMKOM) hal esnafları ile bir araya geldi. Mersin Hal Kompleksi'nin Hamburg'tan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci hali olduğunu vurgulayan Güzeloğlu "Bizim işimiz esnaflarımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde kazanç sağlamasını tesis etmektir. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız kazandığı takdirde Mersin, Mersin kazandığı takdirde ise Türkiye kazanacaktır. Öte yandan büyüklüğü ile övündüğümüz Mersin Hal Kompleksimizi geliştirmek ve daha iyiye götürmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Hal Kompleksi içerisinde altyapı çalışmalarından temizliğe kadar birçok alanda çalışma yapacaklarını açıklayan Vali Güzeloğlu, "Hal içerisinde toprak tahlil laboratuarımızı kuracağız. Artık vatandaş bizim ayağımıza değil, biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Bu tesisimizde bütün çalışmalarımızı bilimsel yenilikler içerisinde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda tesis içerisinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza bağlı Mersin İl Müdürlüğü'nün elemanlarının yer alacağı bir danışma merkezi de kuracağız" diye konuştu.

Güzeloğlu, 3 bin 500 kişilik istihdam yaratan Hal Kompleksi'ne istek üzerine yer belirlenmesi halinde bir Aile Sağlığı Merkezi açılabileceğini kaydetti. Güzeloğlu, daha sonra Hal Kompleksi'nin kuzeyinde yer alan ve 1 ay içerisinde tamamlanarak Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası olarak faaliyete geçecek yapıyı inceledi.

MERSİN, (DHA)

(18.4.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

MERSİN'de Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla işaret dili eğitimi verildi. Mersin Sağlık Müdürlüğü ile Akdeniz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kursa kamu ve özel hastanelerde çalışan 50 sağlık personeli katıldı. Kursiyerler Akdeniz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kursiyerlerin sertifikalarını Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Koray Kenziman, Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gökçe, Sağlık Müdürlüğü İletişim Koordinatörü Servet Kutay ve Akdeniz HEM yöneticileri verdi. Sertifika töreninden önce kursiyerler hep birlikte işaret dili ile Çanakkale Türküsü'nü söyledi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Koray Kenziman Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik düzenlemeleri konusunda şu bilgileri verdi:

"Geçtiğimiz yıl işitme engelliler ile yaptığımız tekne gezisini hazırladığımız projeler ile daha anlamlı hale getirdik. Bu projelerden biri Gözden Dile Köprü Kuruyoruz Projesi. Bu proje ile işitme engeli gençlerimizi fotoğrafçılık kursuna alacağız. Kursa katılan işitme engelli gençlerimiz 2013 Akdeniz Olimpiyatları'nda resim çekecekler. Çektikleri resimleri daha sonra düzenleyeceğimiz bir fotoğraf sergisi ile kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanı sıra kamu ve özel hastanelerde görevli gönüllü sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi vererek bu alandaki çok önemli bir eksikliği de gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım bu eğitimi alan arkadaşlarım kendi kurumlarında işaret dilini etkin olarak kullanarak işitme engelli vatandaşlarımızın iletişim sorununu ortadan kalkmasına yardımcı olurlar."

Kursiyerler adına bir konuşma yapan Tarsus Devlet Hastanesinde görevli Kamil Turan da 23 yıllık devlet memuru olduğunu belirterek "Bu gün benim memuriyet hayatımın en anlamlı günü. Artık gururla söyleyebilirim ki çalıştığım hastaneye gelen işitme engelli vatandaşlar artık daha iyi hizmet alacaklar. Bize bu imkanı tanıyan ve eğitimimize katkı sunan başta hocalarım olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

MERSİN, (DHA)

(18.4.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Çamardı'da mini kitap fuarı

NİĞDE'nin Çamardı İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile mini kitap fuarı açıldı. Çamardı Öğretmen Evi'nde açılan fuara gelen öğrenciler, okumak istedikleri kitapları alma olanaı buldu. Kaymakam Mehmet F.Dönmez, fuarın 'Kitap Kumbaram' adıyla başlatılan projenin bir parçası olduğunu söyledi. Kaymakam Dönmez "Bu proje ile çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Bu kampanya ile öğrencilerin fuarda kitap seçme özğürlüğü olacak. Biriktirdikleri paraları ile kitap alacaklar" dedi.

B.Andaç ARSLANPAY/ÇAMARDI-Niğde,(DHA)

BAA(EŞ)(18.4.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Adana'ya özel göç sempozyumu

İKTİSADİ Araştırmalar Vakfı ile Yüreğir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 'Türkiye'de iç göçün sosyo ekonomik sonuçları ve Adana özelinde değerlendirme semyozyumu', Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla 20 Nisan'da yapılacak. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve mali sorunlarını araştırmak ve bunlara çözüm yolları bulmak amacıyla 50 yıl önce kurulan İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın, Yüreğir Belediyesi ile birlikte düzenlediği sempozyum, Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek. Sempozyumun açılış oturumunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın konuşması yer alacak.

ADANA, (DHA)

(18.4.2012)

///////////

Giritlilerin sirtaki ve zeybekli gecesi

ÇUKUROVA'da yaşayan Girit mübadilleri, Adana'da düzenlenen gecede bir araya geldi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen geceye katılanlar Buzuki Aleko'nun şarkıları eşliğinde sirtaki ve zeybek oynadı.

Adana Sürmeli Otel'de yapılan geceye 1924'de Lozan Antlaşması ile Çukurova'ya getirilen Giritli mübadillerin çocukları ve torunları katıldı. Geceye, ABD'li, İtalyan, Kazak ve Yunan konuklar da renk kattı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çukurova Girit Mübadilleri Dernek Başkanı gazeteci Yüksel Hançerli, geleneksel hale gelen geceye katılanlara teşekkür etti. Anne ve babasının da Girit mübadili olduğunu belirten Hançerli "Giritliler, zorunlu göçten önce Girit'te büyük sıkıntılar çektiler. Lozan Antlaşması sonrası Çukurova geldiklerinde de bazı sıkıntılar yaşadılar. Anadolu'da Türkçe bilmedikleri için aşağılandıkları günler oldu. Ancak bu sıkıntılar geride kaldı, sorunlar çözüldü" dedi.

Diyetisyen Özgen Arı'nın denetiminde, bakla ezmesi fava ve yumurtalı patates gibi Girit Mutfağı'nın lezzetli yemekleri sunuldu. Taverna müziğinin güçlü seslerinden Buzuki Aleko da şarkılarıyla katılımcıları coşturdu.

ADANA,(DHA)

Hancerli Color 11.51

///////

Ortak markamız Mersin

MERSİN'de Özel Başarım Eğitim Kurumları'nın hayata geçirdiği 'Ortak Markamız Mersin' sosyal sorumluluk projesi ile 7 köye hizmet veren bir köy okulu yenilenecek. Bu amaçla, Özkan Tantuni, Cafe Mola, Yörük Süt, Dondurmacı Halil firmaları ile Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji, Toros Koleji ve Toros Üniversitesi'nin de katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. La Compaina Latina adlı grubun konser verdiği etkinlikte, çeşitli stantlar açıldı. Yayık ayran, tantuni, sıkma, börek, organik reçel stantının yanı sıra bilgilendirme stantları da katılımcılara hizmet verdi. Ayrıca Hacivat ve Karagöz gösterisi yapıldı. Etkinlikten elde edilen gelir, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanarak eğitim araç-gereci alınmak üzere köy okullarına gönderilecek. Başarım Dershanesi Genel Koordinatörü Muhterem Yılmaz, proje ile, 7 köye hizmet veren Çavak Günferi Karagenç İlköğretim Okulu'nun ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Görkem SERPİN/MERSİN, (DHA)

(18.4.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Haydi çocuklar tiyatroya

MERSİN'de merkez Akdeniz İlçe Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Çocuk Tiyatroları Festivali' başladı. Festival boyunca çeşitli tiyatro grupları tarafından 7 ayrı oyun sergilenirken, çocuklar 11 gün boyunca tiyatroya doyacak.

Akdeniz Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Tiyatroları Festivali'nin 6'ncısının açılışına Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Makbule Kaplan ve İbrahim Çakan ile belediye birim yetkilileri ve çocuklar katıldı.

Belediye bünyesindeki kurslara katılan çocukların halkoyunları gösterileri ve müzik dinletisi ile başlayan festivalin açılışında konuşan Başkan Türk "Kültür ve sanat kenti iddiasını yükselten Akdeniz, sanatsal etkinlikler ve festivallerle her geçen gün daha da renkli bir kimliğe bürünmektedir. Belediye olarak çocuklarımıza sahip çıkmaya, onlar için kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Hayalicinas Tiyatrosu tarafından "Karagöz, Tonton Amca" adlı oyun sahnelendi. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunu, İhsaniye Mahallesi Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencileri izledi. Festival kapsamındaki oyunlar, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nun yanı sıra Çay ve Çilek mahallelerindeki Eğitim-Kültür Evlerinde sahnelenecek Festival 27 Nisan'a kadar devam edecek.

MERSİN, (DHA)

(18.4.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////////

Ekinci: Teşvikler çelik sektörüne 'kısmi' yansıyacak

ÇELİK İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, yeni teşvik paketinin ülke geneli için önemli bir adım olduğunu ancak çelik sektörüne 'kısmi' olarak yansıyacağını söyledi. Ekici "Teşvik paketini genel anlamda olumlu bulmakla birlikte sektör açısından beklentilerimizin bir kısmını karşılamadığını, birçok sektörde yatırımı hızlandıracak olan teşviklerin, başlangıçta çelik sektörüne yansımasının kısmi olacağını düşünüyoruz" dedi. Hükümetten hammadde temini konusunda destek beklediklerini açıklayan Ekinci, "Türk çelik sektörünün üretim hammaddesi olarak yüzde 74 hurda, yüzde 26 cevhere bağlı üretim yapılmaktadır. Büyük oranda dışa bağımlı olan hurda temininde yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır" diye konuştu.

2011 yılında 34 milyon tonluk üretim yapan sektörün yılda 30 milyon ton hurda tükettiğini kaydeden

Ekinci şöyle devam etti: "2011 yılında hurda ihtiyacımızın 9 milyon tonunu içeriden karşıladık. 21 milyon tonunu ise ithal ettik. 2012 yılında üretim hedefimiz 38.5 milyon ton. Dolayısıyla hurda ihtiyacımız da artacak. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşma gereğince çelik sektöründe nihai mamul üretimine yönelik yapılacak yatırımlara devlet desteği verilemiyor. Bu bağlamda, belli bir yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılması ve sadece İzmir'de yapılabilen gemi söküm işlemlerinin İskenderun ve İstanbul'da oluşturulacak bölgelerde de yapılabilmesi, yılda 5-6 milyon tonluk daha hurdanın içeriden temin edilebilmesini sağlayacaktır. Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) taslak planında gemi söküm tesislerine yönelik çalışmanın olması bize ilerisi için umut veriyor. Eğer gerçekleşirse, sektörün performansına çok olumlu yansıyacaktır."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(18.4.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Hatay'a turizm master planı

HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz, Turizm Master Planı ile 2023 yılında Türkiye'nin 5'inci önemli turizm merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Turizm Haftası kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ile dernek üyeleri Vali Yardımcısı Şahin Bayhan eşliğinde Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Lekesiz, Hatay Turizm Master Planı'nın hazırlandığını ve 15 güne kadar kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Lekesiz, şöyle devam etti:

"Perakende doğrularla, günlük yaklaşımlarla hareket etmek geride eser ve iz bırakmaz. Dünya bu güne erişinceye kadar kamu yönetimi alanında pek çok çalışmalar, deneyimler edindi. Bunların başında da meseleleri ortak akılla analiz ederek bir yol haritası yapılması geliyor. Dünya böyle çalışıyor. Onca güzelliğe, tarihi ve kültürel varlığa rağmen bu varlıklarımız henüz yerli ve yabancı turistlerle buluşturulamıyor. Hatay Turizm Master Planı ile 2023 yılında Hatay'ın, Türkiye'nin 5. önemli turizm merkezi haline gelmesini hedefliyoruz."

Lekesiz, Turizm Master Planı'nın ana hatları konusunda şu bilgileri verdi: "Bu plan her şeyden önce, topyekün, entegre bir anlayışla turizm dönüşümünün ilk meşalesini yakacaktır. 2023 yılında 4 katına çıkan yatak kapasitesi, 1 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı, yaklaşık 600 milyon dolarlık turizm geliri, Hatay'ın işsizliğinde 5 puanlık ilave düşüş gibi ulaşılan hedeflerle ilimiz başta kültür, inanç ve sağlık turizmi olmak üzere, turizmde heyecan uyandıran destinasyonlarından birisi haline gelecektir."

HATAY,(DHA)

(18.4.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Dha Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title