Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -1 Açıklaması

(26.3.ADANA Kabzımallar Odası ve Vedat Dalokay Hali esnafı, Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak sebze ve meyve satışlarıyla mücadele konusunda yeterli desteği vermediğini iddia ederek eylem yaptı.)

(26.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Kabzımallar eylem yaptı

ADANA Kabzımallar Odası ve Vedat Dalokay Hali esnafı, Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak sebze ve meyve satışlarıyla mücadele konusunda yeterli desteği vermediğini iddia ederek eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan yaklaşık 100 esnaf adına Adana Kabzımallar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Hallaçoğlu bir açıklama yaptı. Hallaçoğlu, kentte Bakanlığa kayıtlı tek halin, Vedat Dalokay Hali olduğunu belirterek, " Yüreğir'de perakende hal olarak kurulan yerde toptan satışlara izin verilerek esnafımız mağdur ediliyor. Geçmişte bu konuda belediyeyle mahkemelik olduk. Mahkeme, buranın perakende hal olduğuna karar verdi. Büyükşehir Belediyesi de savunmasında buranın toptan hal olmadığını beyan etmiştir. Buna rağmen mahkeme kararı hiçe sayılarak burada yıllarca toptan satış yapılmasına göz yumulmuştur" dedi.

Esnafların sürekli şikayette bulunduğunu da ifade eden Hallaçoğlu, şöyle devam etti: "Bize gelen şikayetleri her defasında Büyükşehir Belediyesi'ne aktarıyoruz. Uzun süredir kanayan yara haline gelen bu sorunlar bir türlü çözülmüyor. Bizler haksız rekabet yüzünden zarar görüyoruz. Odamıza kayıtlı, devletine vergi ve rüsumlarını ödeyen, primini yatıran, istihdam oluşturan, esnaflarımızın korsan satıcılara karşı korunması ve kollanması için belediye yetkilileri ve devletimizi bir kez daha göreve çağırıyoruz."

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(26.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Muhtarlar Akademisi kuruluyor

TÜRKİYE Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların hizmet kalitesini arttırmak için "Muhtarlar Akademisi" kurmayı planladıklarını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özünal, Türkiye genelinde 53 bin muhtarın hizmet verdiğine dikkati çekerek, "Muhtarlar vatandaşlarımıza yakın hizmet veren görevliler. Muhtarlar kişilerin doğumundan ölümüne kadar çok sayıda iş ve işlemle uğraşıyor. Bu camianın 21. yüzyıla yakışır şekilde hizmet vermesi gerekir. Kurmayı planladığımız akademiyle muhtarların hizmet kalitesini artırmak istiyoruz" dedi. Özünal, yazışma şekilleri, halkla ilişkiler ve çevre bilinci gibi alanlarda eğitim verecek akademinin kurulabilmesi için yerel yönetim ve ilgili Bakanlıklardan destek beklediklerini kaydetti.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(26.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Konukoğlu: Hırsın fazlası zarar

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, başarı için hırslı olunması gerektiğini fakat hırsın fazlasının zararlı olduğunu söyledi.

Sani Konukoğlu Vakfı'ndan burs alan ve Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerle, İzmir Crowne Plaza'da biraraya gelen Konukoğlu, ortaöğretimini yarım bırakarak babasının işyerinde çalışmaya başladığını belirterek, "Yer süpürmekten, tezgah silmeye kadar her işi yaptım. İşletme sahibinin oğlu olarak değil, çalışan olarak görev yaptım. Bu noktalara patron oğlu olarak değil, çalışarak, her kademenin hakkını vererek geldim" dedi.

BAŞARI HİKAYESİ

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren SANKO'yu babasının vefatı sonrasında kardeşleriyle, diğer sektörlere de yönelttiklerini kaydeden Konukoğlu, "Babamın 1994 yılında bir sektörde 7.000 çalışanla bize devrettiği SANKO"yu, kardeşlerimle birlikte 13 sektörde yaklaşık 14.000 kişinin istihdam edildiği büyüklüğe eriştirdik" diye konuştu.

"Bunları bugün bir hikaye gibi anlatıyoruz ama bu işler anlatıldığı gibi kolay olmadı. Şunu da belirtmek istiyorum. Büyümemizin sırrı paylaşmaktan geçiyor" diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Burs alan öğrencilerden tek dileğimiz var. Ekonomik durumları iyi olduğunda, ailesinin geçimini sağladıktan sonra en azından bir öğrenciye burs vererek okumasını sağlamaktır. Bunu yapanların bize karşı hiçbir gönül borcu kalmaz ve ekonomik olanağı olmayan zeki öğrenciler yükseköğrenim yapma fırsatı bulur."

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/CK)(26.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Okullar hayat buluyor

MERSİN'in Erdemli İlçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okullar hayat olsun" projesi, ilçedeki 22 okulda uygulanmaya başladı.

'Okullar hayat olsun Projesi' kapsamında Erdemli Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene, Kaymakam İbrahim Özefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Erdemli Orsan ve Su İşleri İşletme Müdürü Kenan Akduman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Özefe, projenin ilçe merkezi ve beldelerde toplam 22 okulda uygulama başlandığını belirterek, "Okulların ardından cami, mezarlık gibi çevre düzenlemesi gereken yerlere toplam 2 bin adet fidan dikimi yapılacak. Projenin amacının kısaca 'Okulların toplum hizmetine açılması' oldu. Buna göre okul bahçelerinin düzenlenerek, ağaçlandırılacak. Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve özellikle de yaz aylarında derslik, kütüphane, bilgi teknoloji sınıfları ile çok amaçlı salonları ile spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği içinde velilerin ve mahallelinin hizmetine sunulacak" dedi.

Okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun yeniden düzenlemeler yapılacağını ifade eden Özefe, bu kapsamda düzenleme yapılan okullardan bir tanesinin de Erdemli Lisesi olduğunu söyledi. Özefe, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak, okulların vatandaşlar için yaşam alanları olacağını belirtti.

Konuşmanın ardından Kaymakam Özefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Erdemli Orsan ve Su İşleri İşletme Müdürü Kenan Akduman ile birlikte okul bahçesine, defne, servi ve kızılçam fidanı dikti.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(26.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Kahvaltının geliri lösemili çocuklara

GAZİANTEP Özel Deha Akademi Anaokulu Okul Aile Biriliği tarafından düzenlenen kahvaltının gelirinin lösemili çocuklara aktarılacağı bildirildi.

0-6 yaş okul öncesi çocuklara hizmet veren Özel Deha Akademi Anaokulu tarafından sosyal sorumluluk projeleri çerçevesi kapsamında Lösemili çocuklar yararına anlamlı bir kahvaltı verildi. Zirve Park'ta düzenlenen ve 400 biletin satıldığı kahvaltının gelirlerinin lösemili çocuklara aktarılacağını belirten Deha Akademi Anaokulu Genel Koordinatörü Güven Bahar, sosyal sorumluluk projesi çerçevesi içerisinde üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bahar, "Düzenlediğimiz bu etkinliğe katkı sağlayan başta Okul Aile Birliği üyelerimize, çalışanlarımıza ve etkinlikte bizleri maddi ve manevi destekleri ile yalnız bırakmayan velilerimize ve katılımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Deha Akademi Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Uygur'da, "Özellikle yaşadığımız dönemde toplumsal duyarlılık daha da fazla önem kazanmakta. Çünkü sanayileşen toplumlarda, ekonomik gelişmeyle birlikte insanların bireyselleşmesi ve sonucunda insanın yalnızlığa itilmesi gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor. Sağlıklı bireyler yetiştirebilmemiz için eğitimin yanında insani değerleri de ön planda tutarak, insana değer veren bir anlayışı çocuklarımıza aktarmalıyız" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/CK)(26.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Adana'da Nevruz şenliği şölen havasında kutlandı

KARDEŞ Kültür Dernekleri Topluluğu ve Sarıçam Belediyesi organizasyonu ile Adana Büyükşehir Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi'nin katkılarıyla, Menderes Piknik Adası'nda düzenlenen 'TÜRKSOY Nevruz Şenlikleri' görsel şölene dönüştü.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından açılış konuşmasını Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu ve Türkocağı Başkanı Hüseyin Kuşçu yaptı. "Nevruzun ortaya çıkışı, insanlık tarihi kadar eskidir" diyen Kuşçu, "İnsanlık tarihi kadar eski olan nevruz bayramının, bir etnik yapıya mal edilmeye çalışılmasını, bir etnik fitneye dönüştürülmesini, nevruzu istismar ederek askerimizi, polisimizi ve masum vatandaşlarımızı şehit etmelerini, sokakları caddeleri, yakıp yıkmalarını, nevruzu Türk Devletine başkaldırma aracı olarak kullanmalarını lanetliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırım, Türkmenistan gibi 14 ülkeden gelen 100'ü aşkın sanatçı, katılımcılara unutulmayacak bir müzik ve görsel şölen sundu. Dansçılar birbirinden hareketli şovlarla izleyenleri büyüledi. Müzik ve görsel şölenin ardından plaket töreni yapıldı, nevruz ateşi yakıldı. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

TÜRKSOY Nevruz Şenliklerine Adana Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Halis Aslan, İbrahim Avcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ve çok sayıda vatandaş katıldı…

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)

(26.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

TÜBİTAK yarışmasında Adana'yı temsil edecekler

TÜBİTAK'ın (Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu) bu yıl 43'ncüsünü düzenlediği ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasına 7 proje ile katılarak, bir rekora imza atan Akdeniz Koleji öğrencilerinin eserleri 4 derece birden aldı.

Çukurova Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bölge finalinde, 875 projenin başvurduğu yarışmada, finale kalan 104 proje yarıştı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Akdeniz Koleji'nin fizik dalında katıldığı 7 projesi arasından, 2'si bölge birinciliği, biri bölge ikinciliği, biri de bölge üçüncülüğü olmak üzere 4 derece aldı. Akdeniz Koleji, 3-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde, Adana'yı temsil etmeye hak kazandı. Elde edilen başarı, okulda şölen havasında kutlanırken, öğrenciler bu başarılarını kendilerine en büyük desteği veren okulları adına Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Gen ve Genel Müdür Aycan Aktürk'e armağan etti.

Gen ve Aktürk ise, kendilerine bu başarıyı armağan eden bölge birincileri Nilsu Demircan- N.Bikem Şendağ ile yine bölge birinciliğini alan Canan Tatar-İrem Karatop, ikincilik ödülünü alan Gözde Güler-Gözde İçten ile üçüncülük ödülünü alan Melisa Adsız-Gizem Kayadelen'i kutladı.

ADANA, (DHA)

//////////

Nene ve dedelere vefa

ADANA'da 'Yaşlılara Saygı Haftası' nedeniyle ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Nenemi, Dedemi Seviyorum, Çünkü…' konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı. Ekinfen Kurucusu Ferdane Bayıldıran, okudukları kompozisyonların çoğuna göre, harçlık ve hediye kaynağı gibi görülen dede ve nenelerin karşılık beklenmeden sevilmesinin en doğru yaklaşım olacağını ifade etti.

Yarışmada, Adana Tabip Odası İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi İsmet Umut'un yazdığı ve dedesini anlattığı "Benim Yaşlı Çınarım" isimli kompozisyon birinciliğe layık görüldü. İkinciliği 10'uncu sınıf öğrencisi Çağatay Derendeli, üçüncülüğü ise 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Düldül aldı.

750 KOMSPOZİSYON YARIŞTI

750 kompozisyonun değerlendirmeye alındığı yarışmada Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Başkanı Dr. Leyla Sağlamtemur, Ekinfen Türkçe Zümre Başkanı Mehmet Leçe, Ekinfen Kurucusu Ferdane Bayıldıran ile Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Neşe Kayrın jüri üyeliği görevini üstlendi.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'in de katıldığı ödül töreninde, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

ADANA, (DHA)

//////////

Çevreciler ağaç kesimlerine tepkili

ADANA'nın merkez Yüreğir ilçesindeki eski baraj çamlığına yapılacak park nedeniyle, ağaçların katledildiğini ileri süren bir grup çevreci, kesilen ağaçları geri istediklerini bildirdi.

Ağaç kesiminin yapıldığı alanda pankart açarak eylem gerçekleştiren eylemciler adına konuşan Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arı, "Burada ağaç katliamı yapıldı. Ağaçların hepsi kesildi. Yerel yöneticiler 'ağaç katliamı' ile kendilerinin ilgileri olmadığını söylüyorlar. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Milli Emlak tarafından Yüreğir Belediyesi'ne devredilen alanda park ve bazı inşaat yapılarının yapılacağı, ağaç kesimini Milli Emlak'ın yaptırdığı, kendilerinin ilgisinin olmadığı söylüyor. Sayın Başkan bu açıklama ile ağaç katliamının sorumluluğundan kurtulamaz" dedi.

Eylemciler, haftasonuna kadar kesilen ağaçların yerine yenileri dikilmezse, yine eylem gerçekleştirip, ağaçlandırmayı kendi elleriyle yapacaklarını duyurdu.

ADANA, (DHA)

//////////

İmamlara bilgisayar ve diksiyon kursu

ADANA'nın merkez Karaisalı ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından imam ve müezzinlere yönelik kurslar açıldı.

Karaisalı İlçe Müftülüğünde Hizmetiçi Eğitim kapsamında 20 din görevlisinin Kur'an-ı Kerim eğitimi devam ederken, din görevlisinin hitabetini geliştirmek, güzel konuşma tekniklerini kazandırmak amacıyla diksiyon kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde 15 ding örevlisinin de bilgisayar kurslarına devam ettiği bildirildi.

İlçedeki din görevlilerinin hitabetini daha üst düzeye çıkartmayı hedeflediklerini belirten Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, din görevlilerinin halkla ilişkilerinde, dini anlatmada, vaaz ve hutbelerinde daha düzgün bir dille hitap edebilmelerini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

ADANA, (DHA)

///////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özefe Erdemli Yüreğir Dha Yerel Haberler

title