Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -1

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü 8-10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

/////////

8 Mart'a 3 günlük kutlama

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü 8-10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 3 gün sürecek etkinliklerde çeşitli sergiler, tiyatro gösterileri ve satış standları oluşturulduğunu belirtti.

Etkinliklere tüm Adanalıları davet eden Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, "Günümüzde kadınlarımız ne yazık ki halen erkeğin malı gibi görünmektedir. Kadınlarımız, bu geleneksel anlayıştan kurtulmak ve toplumda hak ettikleri sevgi ve saygıyı elde etmek durumundalar. Bunun için kadınlarımız daha yoğun örgütlenmeli ve seslerini daha çok duyurmalıdır" dedi.

Çukurova Belediyesi Toplum Merkezi ile Çukurova Kadın Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikler 8 Mart'ta Güzelyalı Kapalı Semt Pazarı'nda başlayacak. Çukurova Kadın Plartformu'nun 'Kadınlar Çeyiz Sandıklarını Açıyor' projesiyle açılışı yapılacak olan etkinlikler 9 Mart'ta Turgut Özal Bulvarı Ramazanoğlu Cami yanına kurulan çadırda, Çukurova Belediyesi Toplum Merkezi kursiyerlerin resim, seramik, çini ve keçe sergisi ile devam edecek. Ayrıca Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları konser verecek. Etkinliğin son gününde ise Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 'Duvarların Ötesinde' adlı oyun sahnelenecek.

Adana,(DHA)

/////////

Okul öncesinin şampiyonu Mersin

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin okul öncesi eğitimde Türkiye genelinde tüm yaş gruplarında ilk 3 sırada yer alan tek kent olduğunu belirterek, "Mersin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının okul öncesi eğitim 5 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olmuştur" dedi.

Vali Güzeloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı okul öncesi eğitim gurubunda illerin başarı seviyesini, değerlendirdi. Mersin'in Türkiye genelinde 2009-2010 eğitim-öğretim sonu itibariyle 49'uncu sırada yer aldığını anımsatan Güzeloğlu, 2011-2012 döneminde ise 12'nci sıraya yükseldiğini bildirdi. Güzeloğlu, "Gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte Mersin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının okul öncesi eğitim 5 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olmuştur. Yine 3 yaş gurubunda Türkiye 2'nciliği, 3-5 ve 4-5 yaş gurubunda Türkiye 3'ncülüğünü elde eden Mersin, Türkiye genelindeki 81 il arasında tüm kategorilerde ilk 3 sırada yer alan tek kenttir" diye konuştu.

Mersin'in birçok alanda Türkiye'de en başarılı iller arasında yer aldığının altını çizen Güzeloğlu, kentin eğitim alanında da büyükşehirleri geride bıraktığını vurguladı. Elde edilen başarının uzun bir emeğin ürünü olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Mersin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da birincilikleri ile anılacaktır. Mersin'de yaşayan insanlar, öğrenciler ve veliler bu büyük başarının haklı gururunu yaşamaktadır. Elde edilen bu başarı önemli değişim ve dönüşümün habercisidir. Her yönü ile gelişmiş ve kalkınmış Türkiye'nin en temel önceliği olan eğitimde Mersin olarak çalışmalarımız aynı heyecan ve karırlılıkla her boyutta sürecektir."

Ali ŞEN/Mersin, (DHA)

(06.03.2012, FOTOĞRAF)

///////////

FENOMEN televizyon dizisi Behzat Ç ekibi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi'nin konuğu olacak. Dizinin yönetmeni Serdar Akar, yazar-senarist Emrah Serbes ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu 6-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen 'İletişim Günleri'ne bir söyleşi ile katılacak.

ME.Ü Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik süresince, gazeteci-yazar Yalçın Doğan, gazeteci Banu Güven, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Senem Duruel Erkılıç da öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi, kısa film ve fotoğraf gösterimlerinin gerçekleştirileceği etkinliklerde, 6 workshop da yer alacak. "Haber toplama ve yazma teknikleri", "Sinemada yönetmenlik", "Uyarlama bağlamında edebiyat ve sinema", "Oyunculuk", ve "Televizyon haberciliği" konularının ele alınacağı workshoplar öğrenciler ile alanında en yetkin isimleri bir araya getirecek.

Mersin, (DHA)

(06.03.2012,FOTOĞRAF)

///////////

Gaziantep'e Mutfak Sanatları Akademisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mutfak Sanatları Akademisi kuruyor. Proje detayları hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, konuyla ilgili çalışmalara geçen yılın kasım ayında başladıklarını belirterek "Amacımız, kentimizin ruhunu oluşturan kültürel miraslarımızdan Gaziantep Mutfağının tatlarından ödün vermeden, ürünün tedarikinden korunmasına, üretimden sunuma ve tanıtıma kadar gastronomi şöleni yaşatmak" dedi. Çalışmaları bu yılın ağustos ayında tamamlamayı planladıklarını belirten Cihan, Mutfak Müzesi'nin arkasında yer alan Akademi'nin iki ayrı binadan oluştuğunu kaydetti. Cihan, şöyle devam etti:

"Bunlardan birisi geleneksel Antep Evi, diğeri ise ek olarak yapılacak ve 413 metrekarelik binadır.

Soğuk hava, erzak, kuru erzak depoları, 16 kişilik yemek pişirme bölümü, aşçıbaşı odası, soyunma giyinme odası, wc, duş bölümü ve Gaziantep Mutfağına yönelik eğitimlerin verileceği 14 kişilik yemek pişirme alanı, 65 kişilik çok amaçlı salon, 12 kişilik yemek salonu, servis mutfağı, yönetim holü ve idari birimlerden oluşmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Gaziantep Mutfağına yönelik video gösterimi, sergi salonlarının yapılması planlanmaktadır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Binlerce yıllık bir birikim ve ata yadigarı olan lezzetlerimizin korunmasında ve ortaya konmasında öncülük etmek Belediyemizin öncelikli görevlerindendir. Bu düşünceden hareketle Gaziantep Mutfak Müzesi'ni ziyarete açtık ancak tüm bu mutfak gelenek ve lezzetlerini yerli ve yabancı turistlerin yaşaması ve tatması amacıyla Gaziantep Mutfak Sanatları Akademisi yapmaktayız. Gaziantep Mutfak Sanatları Akademisi'nde, lezzet tutkunu gurmelere, yemek düşkünlerine ve konuklarına özel kurs programlarıyla yemek pişirmenin teknikleri ve püf noktaları öğretilecektir. Kurs programlarının yanı sıra, yemekleriyle ve Mutfak Müzesiyle dikkatleri çekecek Gaziantep Mutfak Sanatları Akademisi, sadece Türkiye'de değil, dünyada da aşçılık mesleğinin en iyi okullarından birkaçı arasında yer alacaktır."

Gaziantep, (DHA)

(6.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Sloven Büyükelçisi Hatay'da

SLOVENYA'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbek, Hatay'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret eden Sloven Elçi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Slovenya ziyareti sırasında iki ülke arasında bir ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlattı. Slovenya'da bulunan Ortadoğu ve Balkan Çalışmaları Enstitüsü'nün her yıl ülkelerarası ilişkilerin gelişmesine katkısı bulunan kişilere yönelik ödül verdiğini ifade eden Jazbek, "Bu sene enstitümüz bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermeye karar verdi. Ülkemizi ziyareti sırasında bu ödülü Sayın Erdoğan'a takdim edeceğiz" diye konuştu.

Fatih Tosyalı'nın da Hatay'da Slovenya'nın Fahri Konsolosu olarak belirlendiğini ifade eden Jazbek "Sayın Tosyalı ile ilişkilerin artacağına ve gelişeceğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra Slovenya'nın Cofer şehri ile Antakya'nın kardeş şehir olması yönünde gerekli anlaşmaları imzalamak arzusundayız" dedi.

Vali Lekesiz de "Ülkelerin birbirlerine bağlı ve bağımlı olmaları her iki tarafa da kazandırıyor" diye konuştu. Ziyarette, Vali Lekesiz, Büyükelçi Jazbek'e ney hediye etti.

Hatay,(DHA)

(6.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Büyükşehirli folklorcular Adana birincisi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Halk Oyunları ekibi Adana birincisi oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmada stilize ve geleneksel dalda 54 takım mücadele etti. Büyükşehir ekibi, stilize dalda il birinciliğini kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Remziye Ebrahimisadr, Nihat Sucu yönetiminde çalışan ekibin, stilize büyükler dalında tüm rakiplerini geride bırakarak, bölge birinciliği müsabakalarında Adana'yı temsil etmeye hak kazandığını söyledi. Ebrahimisadr "Bölge birinciliği yarış takvimi önümüzdeki günlerde açıklanacak. İnanıyorum ki, ekibimiz orada da büyük başarı gösterecektir. Başta Nihat Sucu olmak üzere tüm ekibimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi hocası Nihat Sucu da "Bölge müsabakalarında da en iyi dereceyi alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Adana,(DHA)

///////////

İSGİAD'dan dayanışma gecesi

İSKENDERUN Genç İşadamları Derneği kuruluşunun 17'nci yılı nedeniyle dayanışma gecesi düzenledi.

İSGİAD'ın Yelken Kulübü'nde düzenlediği geceye, KKTC İç İşleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Muhammet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve sivil toplum örgütü başkanları ile davetliler katıldı.

İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, dernek olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını belirterek "Bizler ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için çalışan işadamlarıyız. Amacımız istihdam yaratmak gelişmeye katkı sağlamaktır" dedi. Gökten, Dernek olarak bir çok sosyal projeye imza attıklarını, atmaya da devam edeceklerini belirterek "İskenderun ve bölgemiz hızla bir gelişim sürecine girdi. Bu gelişmelere kayıtsız kalmamalı ve her zaman dayanışma içerisinde olmalıyız. Çünkü birlikten kuvvet doğar" diye konuştu.

KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu da "KKTC 'nin her anlamda gelişmeye ihtiyacı var. Bu anlamda bizler her türlü işbirliğine açığız. Türkiye'den gelen tüm yatırımcılara kapımız açık. İki ülke dün kardeşti, bugünde kardeş, yarında kardeş olacak. Türkiye'nin bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız" diye konuştu.

İskenderun Genç İşadamları Derneği gecesinde derneğe yeni üye olan 16 kişiye rozetleri konuk Bakan ve milletvekilleri ile belediye başkanları tarafından takıldı.

Daha sonra sahne alan pop müziğin sevilen sanatçısı Of Aman Nalan birbirinden güzel şarkılarla geceye renk kattı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(6.3.2012 FOTOĞRAF)

////////////

Okullar hayat olsun

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı "Okullar Hayat Olsun' projesinin protokolü imzalandı. Protokole göre, ilçedeki 22 okulda Belediyeler ile İlçe Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, peyzaj ve ağaçlandırma çalışması yapacak.

Kaymakamı İbrahim Özefe, proje ile okulların yeşil bir dönüşüm yaşayacağını söyledi. Kaymakam Özefe "Arpaçbahşiş, Tömük, Esenpınar, Kargıpınarı, Erdemli Belediyesi, İlçe Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, bu projeyi bir arada yürütecek. Projenin amacı temel olarak okullarımızın sadece öğrenci ve öğretmenlerin belirli saatlerde gidip geldiği eğitim binaları olmasının yanında eğitimin olmadığı zamanlarda mahalle halkının nefes alabileceği ferah ortamlar haline getirtmektir" dedi.

Protokol imza törenine Kaymakam Özefe'nin yanı sıra, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Orman ve Su İşleri Müdürü Kenan Akduman, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım ve Esenpınar Belediye Başkanı Şevket Yılmaz katıldı.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(06.03.2012, FOTOĞRAF)

////////////

8 Mart'ta ücretsiz senfoni

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ve Çukurova Filarmoni Derneği işbirliğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadınlara yönelik ücretsiz konserler düzenlenecek. ÇDSO Genel Sanat Direktörü ve Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam, 8 - 9 Mart'ta 'Dünya Kadınlar Günü Haftası" nedeniyle düzenleyecekleri özel konserde kadınlardan ücret alınmayacağını belirterek, biletlerin Çukurova Filarmoni Derneği tarafından karşılanacağını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek, Emin Güven Yaşlıçam şefliğindeki özel konserde, Yerko Cano Rodenas ise solist olarak sahne alacak.

Çilem ANITKAN/ Adana, (DHA)

(06.03.2012, FOTOĞRAF)

////////

"Yazıldıysa Bozulmaz" doktorlar için sahnelendi

BKM ekibinin Finansbank'ın doktorlara özel programı ClubFinansDoctors için hazırladığı "Yazıldıysa Bozulmaz" adlı tiyatro oyunu Adana'da sahnelendi. "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" adlı oyunun

efsane kadrosundan unutulmaz isimleri yıllar sonra bir araya getiren oyun, Adana Seyhan Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. Levent Pala'nın kaleme aldığı, Celal Tak'ın yönetmenliğini yaptığı oyunda Serhat Özcan, Ayberk Atilla, Pelinsu Pir, Oya Semerci, Can Kahraman, Celal Tak, Zeynep Coşkun ve Osman Karagöz başlıca rolleri paylaştı. Bir doktor ailesinin traji-komik hikayesini konu alan oyun, Anadolu turnesi kapsamında Mersin, Hatay, Antalya, Gaziantep illerinde 27 ücretsiz gösteri ile tiyatrosever doktorlarla buluşacak.

Adana,(DHA)

/////////

Huzurevlerinin takı ustaları

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı huzurevlerinde kalan yaşlılar, atölyelerde takı ve süs eşyaları yapıyor. Yapılan çalışmalar yıl içerisinde düzenlenen sergide satışa sunuyor.x

Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama, kurum bünyesindeki atölyede takı tasarımı, ahşap boyama, örgü, kurdele nakışı ve kilim dokuma gibi konularda eğitim verildiğini söyledi. Kama "Burada yıl boyu

yapılan çalışmaları, atölyede ve yıl içerisinde düzenlenen sergilerde satışa sunuyoruz. Satışlardan elde edilen gelirle yeni malzemeler alıyoruz" dedi.

Atölyede yıl boyunca satış yaptıklarını ifade eden Kama, "Özellikle huzurevine gelen ziyaretçiler buradan bir şeyler alıyor. Biz yapılan tasarımları dışarıya göre daha uygun fiyata sattığımız halde bilinmediği için sadece alışveriş yapmaya gelen olmuyor. Burada takı tasarımı öğretmeni eşliğinde, son derece modern tasarımlar yapılıyor. Kadınların takılarını ve süs eşyalarını buradan almalarını istiyoruz. Böylelikle hem daha uygun fiyata alacaklar, hem de buradaki yaşlılara destek olacaklar" diye konuştu.

Çilem ANITKAN/ Adana, (DHA)

(06.03.2012, FOTOĞRAF)

/////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title