Haberler

Devrek'te Festival Renkli Geçecek

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bu yıl 28.'si düzenlenecek olan Devrek Baston ve Kültür Festivali için toplantı yapıldı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bu yıl 28.'si düzenlenecek olan Devrek Baston ve Kültür Festivali için toplantı yapıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda hem festivalin tarihi hem de yapılacak etkinliklerin özeti üzerinde duruldu. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda festivalin bu yıl 29 Mayıs- 01 Haziran tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

Bu yıl ki festivalde farklı etkinliklere imza atmak istediklerini dile getiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Festivalimizin bu yıl 28'sini düzenleyeceğiz.

Üniversite öğrencilerimizin de festivalimize katılabilmeleri için festival tarihimizi her yıl yapılan tarihten öne aldık.

Bu yıl festivalimizi 29 Mayıs- 01 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

Festivalimizde kültürü de ön plana çıkarmak istiyoruz.

Herkes geçmişiyle övünüyor, bizim geçmişimiz ise silinmiş. Geçmişimizi öne çıkarmamız için elimizden geleni yapmalıyız. Bu yıl ki festivalimizde renkli görüntülere imza atmalıyız. Festivaller kültürümüzü tanıtmamız için çok önemli. Bu yıl festivalimizde doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü gibi etkinlikler de düzenlemek istiyoruz. Ayrıca yöresel yemek yarışmaları, en güzel baston yarışmaları gibi yarışmalar da düzenleyeceğiz. Geçen yıl düzenlediğimiz Safter Kartoğlu koşusunu bu yıl da yapmak istiyoruz. Üniversitemize de bu yıl ki festivalimizde büyük görev düşüyor. Öğrencilerimizin festivale katılımını üniversitemiz üstlenecek ve üniversitemiz de çeşitli etkinlikler düzenleyecektir" dedi.

Toplantıya, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci,

Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Devrek Kültür Derneği Başkanı Semra Taşkaya, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ferdi Kesikoğlu, Türk Hava Kurumu Devrek Şube Başkanı Ahmet Saka, Türk Kızılayı Devrek Şube Başkanı Şafak Zehra Ocakçıoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zafer Yurtsevenyener, Baston ustası Tansel Işık katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Semerci Zonguldak Devrek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title