Haberler

Devlet Başkanı Salih Ulusa Seslendi

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih 49.cumhuriyet kutlamaları nedeniyle devlet televizyonunda "ulusa sesleniş" konuşması yaptı.

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih 49. cumhuriyet kutlamaları nedeniyle devlet televizyonunda "ulusa sesleniş" konuşması yaptı.

Salih, ülkesine döndükten sonraki ilk ulusa sesleniş konuşmasında, terör örgütü El Kaide ile mücadeleden, ekonomik sorunlara ve devam eden çatışmalara kadar birçok konuya değindi.

Yemen'de devam eden şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için herkesin sorumluluk taşıdığını savunan Salih, gerek Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) gerek Riyad yönetimi ve gerekse Beyaz Saray ile işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını söyledi.

Hükümetin feshi ve yetkilerinin devri için herkesi masa başına davet eden Salih, söz konusu geçiş ve devrin barıştan yana olan insanlara verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gençlik devrimini başlatıp sürdüren gençlere seslenen Salih, "Sizler kurbansınız, devletten nemalanan ve yıllardır bu ülkenin sırtından geçinenlerin piyonu oldunuz" dedi.

Hükümet olarak ülke genelinde yaşanan çıkar kavgalarından galip gelenin kendilerinin olacağını belirten Salih, iktidarın değişimini isteyenlere "gelin diyaloğa açığız" çağrısında bulundu.

Yeni seçimler ve geçiş süreci için KİK planlarının esas alınacağını söyleyen Salih, "Farklı çıkar ve amaçlar doğrultusunda masaya gelenleri tarih yazacak" dedi.

El Kaide'nin ülke genelindeki otorite boşluğu ve güvenlik zaaflarından yararlanmak için fırsat kolladığını dile getiren Salih, ordunun kahramanca mücadelesi ile bunun önüne geçildiğini, bu bağlamda ABD ve Suud yönetimlerine yardımlarından dolayı müteşekkir olduğunu ekledi.

3 Haziran'da sarayına yapılan bombalı saldırıda yaralanarak tedavi için Suudi Arabistan'a giden Salih, cuma sabahı sürpriz bir şekilde ülkesine dönmüş ve devam eden çatışmalardaki sivil kayıpların önüne geçememiş, bir haftada 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Salih'in konuşması diğer yaptığı konuşmalarda da olduğu gibi Sana da Salih taraftarlarınca havaya ateş açılarak ve havai fişek gösterileri ile kutlanıyor. - SANA

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title