Haberler

Devlet Bakanı Kavaf, Tekstil İşçileriyle Sohbet Etti

Hey Tekstil'in Kurucusu ve Üst Yöneticisi (ceo) Aynur Bektaş, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Bugün ABD Seyahati Dönüşünde İstanbul'da Hey Tekstil'in Fabrikasını Ziyaret Ederek, Kadın İşçilerle Sohbet Ettiğini Söyledi

Hey Tekstil'in Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Aynur Bektaş, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın bugün ABD seyahati dönüşünde İstanbul'da Hey Tekstil'in fabrikasını ziyaret ederek, kadın işçilerle sohbet ettiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olan ve geçtiğimiz günlerde TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü alan Bektaş, Devlet Bakanı Kavaf'a, fabrikasını ziyareti sırasında, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu'nun çalışmalarına ilişkin raporu da sundu.

Aynur Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın ABD seyahati dönüşünde İstanbul Mahbutbey'deki Hey Tekstil tesisini ziyaret ettiğini, kendisini TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Danışmanı Efsun Gedik ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy ile birlikte kahvaltıda ağırladıklarını belirtti.

Bektaş, bakanın ziyaretinin içeriğine ilişkin şunları söyledi:

'Sayın Bakanımız programına ara verdi, 4 saat tesisimizde kaldıktan sonra Ankara'ya döndü. Fabrikadaki işçilerle bir araya geldi, kadınlarla sohbet etti. Genel olarak işi olan insanların memnuniyetini gördü. Hatta Diyarbakırlı bir arkadaşımız vardı, kendisine bu bölgedeki sorun ne dediğinde (işsizlik) cevabını aldı. Sayın Bakanımız, Denizlili. Tekstil sektörünün önemini biliyor. Kendisi tekstil sektörünün Türkiye için hala önemli olduğunu, sektöre daha çok destek verilmesi gerektiğini, kadın istihdama açısından önemli olduğunu vurguladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yaptığımız yatırımlar ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimler Kurulu'nun çalışmasıyla ilgili bilgi aldı.'

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu'nun çalışmalarına ilişkin hazırladıkları raporu bakana sunduklarını belirten Bektaş, 'Şırnak, Hakkari gibi bölgelerde kadınlarla ilgili destek istedik. Kurullarımızın, genç ve kadın girişimcilere yönelik ev eksenli çalışmaları ve eğitimleri konusunda destek istedik. Bunu memnuniyetle vereceğini ifade etti. Kendileri özellikle istihdam garantili eğitimlere ağırlık verilmesi ve sanayi ile işbirliği içinde olunması gerektiğini belirtti' dedi.

Faydalı bir görüşme yaptıklarını dile getiren Aynur Bektaş, bakanların ve muhalefet partilerinin yoğun istihdamı olan fabrikaları sık sık ziyaret etmesini istedi. Bektaş, 'Böyle ortamlar olması, sanayiciler olarak anında sorunlarımızı paylaşabilmemiz ve insanların doğrudan devletine, bakanlarına ulaşabilmesi açısından önemli' diye konuştu.

(ZEY-ASL-TLN) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title