Haberler

Devlet Bakanı Çağlayan, Gülnar'da

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Ak Parti'den önce bu ülke çok bedel ödedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Ak Parti'den önce bu ülke çok bedel ödedi. Yüzde 7 bin 500 faiz ödedi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle faiz yoktu, tefeci bile bu faizi istemiyordu" dedi.

Bakan Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mut ilçesindeki Alahan manastırı mevkisinde partililerle bir araya geldi. Burada yörük çadırında yapılan sıkma ve börekten yiyerek, ocak başındaki kadınlara yardım etti.

Ardından Gülnar ilçesinin Kuskan beldesine geçen Çağlayan, burada alandaki vatandaşların yanına giderek tek tek tokalaştı. Alandaki Atatürk büstü önünde

"lise istiyoruz" yazılı pankart taşıyan çocukla sohbet eden ve kendisini dinlemeye gelen yaşlı kadınların elini öpen Çağlayan, otobüs üzerinden vatandaşlara hitap etti.

AK Parti'nin 8, 5 yıllık iktidarında Türkiye'nin dünyadaki önemli ülkeler arasına girdiğini belirten Çağlayan, "Ak Parti'den önce bu ülke çok bedel ödedi. Yüzde 7 bin 500 faiz ödedi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle faiz yoktu, tefeci bile bu faizi istemiyordu. Türkiye bu bedeli ödedi. Maalesef Türkiye o tarihte çok borçluydu" diye konuştu.

Vatandaşları, "Bakın size yanlış bilgi verebilirler" diye uyaran Çağlayan, şöyle devam etti:

"Doğrusu burada. İsteyen gelsin bu konuyu tartışsın benimle. 32 yıllık tecrübemle çatır çatır tartışırım. 2001 yılında Türkiye borç para dahi bulamıyordu. Hiçbir ülke hiçbir banka borç para vermiyordu. 2001'de ülkenin kötü yönetilmesinden dolayı maalesef bankalar battı sizin bizim 100 milyar dolarımız gitti. Nerede bu 100 milyar dolar kim ödeyecek bunun bedelini sorun? Bakın siz ödüyorsunuz biz ödüyoruz.

Ama bugün bakın hiç banka battığını duyuyor musunuz? AK Parti döneminde bir tek banka battığını duydunuz mu? Bizim dönemimizde batmaz. Çünkü biz ekonomiyi biliriz, biz bankaları tek tek denetler yanlış yapanın fitil fitil burnundan getiririz. Sizin hesabınızı biz soracağız. Siz bize yetki verdiniz hesap sormak bizim işimiz. "

Kendisini dinleyen vatandaşlara gelinen noktayı daha iyi anlatmak için Türkiye'yi bir işletmeye hatta bir bakkal dükkanına benzeten Çağlayan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 9 yıl önce 100 lira geliri 75 lira borcu vardı. Yani iflas etmişti. Şimdi diyorlar ki borç artmış. Kardeşim borç atmış da öte yandan Türkiye 4 kat büyüdü, ticareti de 4 kat büyüdü. Türkiye'nin 9 yıl önce cirosu 100, borcu 75 liraydı. Ama bugün geliri 400 borcu 160 lira. Türkiye'nin bugün borcu milli gelirinin yüzde 42'si. Bunu yüzde 75'lerden buraya getirdik. Hem de ekonomiyi büyüterek. İşte size gelerek Türkiye borçlandı diyenlere bu cevabı verin. "

-KUSKAN'A YAPILACAKLAR-

Bakan Çağlayan, konuşmasında belediye başkanı Ekrem Bayer'den belde ile sorun ve taleplere ilişkin bilgi aldığını belirterek, "Kuskan'ın problemleri benim problemlerimdir" dedi.

Öncelikle lise sorunun çözmek için Milli Eğitim Bakanı ile görüştüğünü ifade eden Çağlayan, bunun bu yıl programa alınacağını vurguladı.

Beldenin 33 kilometrelik içme suyu projesiyle ilgili ihtiyaç duyulan 1, 5 milyon liranın 750 bin lirasının hibe edileceğini vurgulayan Çağlayan, "Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz iş. Yaptıklarımızla yapacaklarımızla ortadayız" diye konuştu.

Kendisine iletilen beldedeki "2B orman arazileri" ilgili soruna da değinen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Bizden önceki hükümetler 2B ile ilgili hiç çalışma yaptı mı önce bir buna bakın. Ama bizim dönemimizde yapılan çalışmada sona gelindi. 2B ile ilgili kanunu seçimlerden sonra çıkaracağız. 2B kapsamı dışında kalan arazilerle ilgili de anayasa değişikliği gerekiyor. Biz bu konuda milletimize söz verdik. Seçimden sonra anayasa değişikliği yaparken, 2B ile ilgili maddeyi de anayasanın içine koyacağız. "

Beldeye gölet yapımı ile ilgili DSİ'den gelecek bir ekibin önümüzdeki günlerde etüt çalışmalarına başlayacağını anlatan Çağlayan, yüzde 75'i belediye imkanlarıyla tamamlanan kanalizasyon projesi için 100 bin liralık ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığından, yol düzenlemesi ve kilit taşı için gereken 221 bin liranın da Maliye Bakanlığı'ndan aktarılacağını sözlerine ekledi.

Çağlayan, daha sonra Gülnar ilçe merkezine giderek, esnafı ziyaret etti.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title