Haberler

Devlet Bahçeli: Terörizmi Yok Etmek Dışında İkinci Bir Şansımız Yok

Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında "Kınamalarla olmuyor. Ya yeni bir yol bulmalıyız ya da yeni bir yol yapmalıyız. Terörizmi yok etmek dışında ikinci bir şansımız yok." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. "Meydan okumalarla hainler geri adım atmıyor, kınamalarla terör örgütleri durmuyor. Ya yeni bir yol bulmalıyız ya da yeni bir yol yapmalıyız." diyen Bahçeli, "Terörizmi yok etmek dışında ikinci bir şansımız yok" dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Milli vicdan, Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini, huzur ve güvene ulaşamayacağını, ittifak ve infial içinde teyit etmektedir. Ne olmuştur da ülkemiz ateş çemberine düşürülmüştür. Yanlış nerede, iradesizliğin failleri kimlerdir?

"AZİZ VATANA TERÖRİSTLER NASIL YUVALANDI"

Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmıştır. Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı hızla sürerken gafletle geçireceğimiz bir saniyemiz bile kalmamıştır.

Güvenliğimiz budanmakta, geleceğimiz buharlaşmaktadır. Milli bekamız karanlık ellerce boğulmaktadır. Dayanacak takatimiz kalmamıştır. Meclis parti gurubumuzun 2017'deki ilk toplantısında terörizmin Türkiye'deki amaç ve eylemleriyle birlikte son gelişmeleri de kapsamına alan siyasi değerlendirmelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

"2016 HAİN SALDIRILARA KURBAN GİTTİ"

Değerli milletvekilleri, hiç şüphesiz 2016 yılı hain saldırılar ve suikastlara kurban gitmiştir. Yeryüzünün en aşağılık türleri 2016'da ölüm ve şiddet saçmışlardır. Türklük ve Türkiye düşmanları sivrilmiştir.

Terör bir insanlık suçudur, bunda her merhamet sahibi insanımız hemfikirdir. Kiralık katiller sürüsü 2016 yılını zindana çevirmişlerdir. Teröristler kimi zaman bombalarla, kimi zaman silahlarla masumları ve güvenlik görevlilerimizi katletmişlerdir.

"HEDEF TÜRKİYE'DİR"

Hedef Türkiye'dir, milli birlik ve kardeşliğimizdir. Düşman çevreler FETO'yu, IŞİD'i, PKK'yı ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir. Terörün bataklığını kurutmak kadar bunları destekleyen asıl suçlularla hesaplaşmak mecburi hal almıştır. İstenen, dayatılan, amaçlanan nelerdir?

"İKİNCİ BİR ŞANSIMIZ YOK"

Varılması planlanan yer neresidir? Bu soruların cevaplarını stratejik bir konsept ve milli bakış çerçevesinde bulmak zorundayız. Meydan okumalarla, kınama açıklamalarıyla bu hainler geri adım atmıyor, kınamalar bir işe yaramıyor. Klasikleşmiş uygulamarla terör örgütleri durmuyor. Bunları imha etmek için ya bir yol bulmalıyız, ya bir yol yapmalıyız. Terörizmi yok etmek dışında ikinci bir şansımız yok

Hepinizi şu kahredici terör bilançosunu incelemeye davet ediyorum. 20 Temmuz'dan bu yana aralarında 600 askerimizin, 383 polis ve bekçimizin, 65 korucumuz dahil 1080 evladımız şehit olmuş, 663 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir.

Yalnızca 2016 yılında toplam şehit sayımız 839'dur. Sorarım sizlere, bu tablo milli bir yıkım değil mi? Terör bitiyor, analar ağlamayacaktı değil mi? Dağlardan korkusuzca kardelenler toplanacaktı değil mi? Böyle söylenmiyor muydu? Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü, hangi söz ve bahanelerle izah edilecek?

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ'A YANIT

İçimiz yanıyor, öfkemiz kabarıyor, yine de "Ya havle" diyoruz, metanetimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Nereye kadar? Cinayetler ne zaman son bulacak? Bir Başbakan Yardımcısı "Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar ama korkmasınlar" diyor, hiçbir millet evladı hiçbir zaman korkmayacak, hiçbir terör örgütü de korkutamayacak; ancak gerekli tedbirleri alacak olan vatandaşlarımız mı yoksa bu devlet mi?

Amacımız eleştiri olsaydı yerden yere vuracak birçok konu çıkarırdık, yoğun tartışma ve polemikler hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Terörizme karşı teşkil eden ortak akıl hasar alacaktır. Bizim buna hiç hevesimiz yoktur.

"YEDİ DÜVELE YENİLMEDİK"

Zehir yudumlasak da kızılcık şerbeti içtik diyeceğiz. Ve de hep birlikte engel olmazsak altımızdan kayıp giden bir vatan olduğunu açık seçik görmeliyiz. Bombalar dil, din, köken ve yöre farkı gözetmeksizin patlatılmaktadır. O halde karşımızda yayılan husumet yangınını söndürmek ertelenemez bir ihtiyaçtır. Bunlar akılsızlıktır, buna sonuna kadar varız, hazırız. Yedi düvele yenilmedik, terörizme de boyun eğmeyeceğiz. Nice düşmanları mağlup ettik, nicelerini tarihe gömdük. Aynısını bir kez daha başarırız. Hain ve destekçileri kudursalar da, katliamlar da yapsalar bu büyük devletin sırtını yere getiremeyecekler. "

İstanbul'dan gelen katliam haberi hepimizi katıksız kedere boğdu. Ortaköy'de yerleşik bir gece kulübüne saldıran terörist 27'si yabancı ülke vatandaşı, 11 Türk vatandaşı olmak üzere 39 insana kıymıştır. Katliamda 4'ü ağır olmak üzere 65 kişi ağır yaralanmıştır.

"REİNA KATLİAMI SÖZÜN VE İNSANLIĞIN BİTTİĞİ NOKTADIR"

Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Terörle mücadele halindeyken toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizde misafir bulunuyorken bir katilin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden insanlara taziyelerimi iletiyorum.

Reina saldırısını profesyonel bir katil, elini kolunu sallayarak gerçekleştirmiştir. Katliamın 7 dakika sürdüğü, ardından caninin kıyafetini değiştirip 13 dakika mutfakta saklandığı iddia edilmektedir. Yabancı bir haber ajansının verdiği bilgilere göre saldırı IŞİD üstlenmiştir. Teröristin eşkali belirlenmiş olsa da kendisi ele geçirilememiştir.

"IŞİD MAŞADIR"

Bu saldırının El Bab kuşatmasıyla bağı olduğu kadar Türkiye-Rusya-İran ile hayata geçirilen ateşkes sürecinin payı vardır. IŞİD maşadır, Batı'nın cinayet aparatıdır. Reina katliamı aslında 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının artçı saldırısıdır. Teröristler neredeyse, nerelerden üreyip saldırıya geçiyorlarsa oralarda imha etmek artık devletin tarihi icabıdır. MHP sonuna kadar devletinin sınır içinde ve sınır dışında kahramanca mücadele veren TSK'nın hem destekçisi hem duacısıdır.

Halep başta olmak üzere kaosun derin izlerini taşıyan yerleşim yerlerine acilen insani yardım ulaştırmak önemli önceliktir. Astana'da yapılması belirlenen toplantının ümit verici olduğu açıktır.

Buna hazırlıklı olmak zorunluluğu vardır, gelişmeler de buna işaret etmektedir. Ortaköy'de köye kadar gelen teröristin neye hizmet ettiği az çok belli olan yabancı istihbarat örgütlerinden bağımsız olduklarını söylemek beyhude bir çabadır. Biz bunu görüyor ve taraflarına diyoruz ki "Ne yaparsanız yapın Türkiye küresel cellatlara taviz vermeyecektir"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title