Haberler

Develer Tirespor İçin Güreşti

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin Geleneksel Kış Eğlenceleri Arasında Yer Alan ve Asırlardır Devam Eden Deve Güreşleri İzmir'in Tire İlçesinde 8. Kez Yapıldı. Tire Belediyesi Tarafından Düzenlenen Güreşlere Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Değişik İl ve İlçelerden Getirilen Toplam 104 Deve Katıldı.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin geleneksel kış eğlenceleri arasında yer alan ve asırlardır devam eden deve güreşleri İzmir'in Tire ilçesinde 8. kez yapıldı. Tire Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve değişik il ve ilçelerden getirilen toplam 104 deve katıldı.

Tire'nin geleneksel deve güreşleri Maltepe Mevkii'ndeki toprak alanda yapıldı. Yerli yabancı turistlerde dahil 7 bin kişinin izlediği Tire Deve Güreşi Şenlikleri yağmur ihtimaline karşın iptal edilmedi. Parçalı bulutlu bir havada, Tire Belediyesi'nin de katkılarıyla gerçekleştirilen 8.Tire Deve Güreşi Şenlikleri için 50 bin YTL harcandı. Bir aydan bu yana yoğun bir çalışma içinde olan Deve Güreşi Tertip Komitesi Şenliklerden 20 milyar gelir elde edildiğini açıkladı.

Sabah erken saatlerinden itibaren güreşlerin yapılacağı alanda mangallarını yakan vatandaşlar ise hem deve güreşlerini izledi hem de eğlendi. Zaman zaman arena dışına kaçmak isteyen develer korkulu anlara sebep oldu. Deve güreşlerini Tire ve köyleri ile çevre il ve ilçelerden gelen meraklı bir kalabalık izlerken güreşlerde kızgın develer kıyasıya mücadele etti.

Güreşleri AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli de takip etti. Yaklaşık 7 bin biletin satıldığı deve güreşlerinden elde edilen gelirin Tirespor Kulübüne aktarılacağı bildirildi.

Bu yıl 8'inci kez düzenlenen güreşlerle ilgili hazırlıkları günler öncesinden tamamlanması için bir aydan bu yana çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı İçelli; "Ege Bölgesinde yüzyıllardan bu yana devam ede gelen geleneği yaşatmayı ve ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmayı amaçladığımız şenlikleri, hava şartları da izin verdi ve bu yıl 8. kez düzenledik. Geçmiş yıllardaki gibi bu yıl da katılım oldukça yoğundu. 104 güreşçi devenin katıldığı organizasyon için sponsor bağlantıları kurulduk. Alana portatif tuvaletler yaptık, su ihtiyacının karşılanması için bazı düzenlemeler yaptık, Saha içinde ve dışında kendi personelimiz ve güvenlik elemanlarımızla bir takım önlemler aldık. Organizasyondan oldukça memnunum. Elde ettiğimiz tüm geliri ilçemizde sporu geliştirmek adına spora ve sporcuya verdiğimiz önem doğrultursunda Tirespor'a bırakıyoruz" dedi. İçelli, artık gelenekselleşen ve Ege Bölgesi Deve Güreşleri arasında yıldızı giderek parlayan Tire Deve Güreşi Şenliklerini önümüzdeki yıllarda daha iyi organizasyonlarla düzenlemeye kararlı olduklarını söyledi.

(FŞ-YK)

12.02.2007 10:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title