Haberler

Dev Baykuş "Pamuk" Karacabey'e Gönderildi

Mehmet Tuğcu - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bir evin bahçesinde yaralı halde bulunan baykuş, tedavisi için Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Mehmet Tuğcu - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bir evin bahçesinde yaralı halde bulunan baykuş, tedavisi için Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Taşköprü Camikebir Mahallesi Haseki Sokak'ta oturan Şevki Bilgin, bahçesinde bulunduğu yaralı baykuşu evine getirmişti. Bilgin, Taşköprü Lisesi 4. sınıf öğrencisi kızı Özlem Bilgin ile bir süre baktıkları sevimli hayvanı, İlçe Orman İşletme Şefliğine teslim etmişti.

Veterinerler tarafından yapılan müdahalenin ardından, paçalı cinsinden olan baykuşun tedavisinin sürdürülmesi için Bursa'ya gönderilmesine karar verildi.

Taşköprü Orman İşletme Müdürü İbrahim Besi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pamuk" adı verilen baykuşun tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını fakat baykuşun daha iyi ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilmesi için Bursa Karacabey'deki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ile diyaloğa geçtiklerini söyledi.

İşletme personelinin baykuşu çok sevdiğini, adeta şefliğin maskotu haline geldiğini kaydeden Besi, "Ona çok alıştı ancak kısa sürede doğaya kavuşması için daha iyi koşullarda tedavi görmesi için Bursa'ya göndereceğiz. Pamuk'un tedavisinin takipçisi olacağız" dedi.

Şevki Bilgi ve kızı Özlem, başkuşun Bursa'ya gönderileceğini duyunca Orman İşletme Şefliğine geldi. Baykuşu seven Özlem Bilgin, "Pamuk'un Bursa'ya gönderileceği duyunca ilk önce üzüldüm ve gözyaşı döktüm. Fakat onun sağlığına kavuşacak olması önemli" diye konuştu.

Hayvanları çok sevdiğini ve baykuşa kısa sürede çok alıştığını vurgulayan Bilgin, bu yıl üniversite sınavına gireceğini ve en büyük amacının bir veterinerlik fakültesini kazanarak hayvanlara yardım edebilmek olduğunu dile getirdi.

Daha sonra, hazırlatılan özel kafese konulan baykuş, Bursa'ya gönderildi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Karacabey Kastamonu Taşköprü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title