Haberler

"Derin PKK", "Osmanlı'da Harem" Raflarda

Prof. Dr. Mahir Kaynak ve Ömer Lütfi Mete'nin 'Derin PKK', Ömer Şen'in 'Osmanlı'da Köle Olmak', Prof. Ahmed Akgündüz'ün 'Osmanlı'da Harem' Adlı Araştırma Türündeki Kitapları ile Gazeteci Yücel Çakmak'ın 'Ahçik' ve Yazar Mehmet Anıl'ın 'Pembe Otobüs' Adlı Romanları Okuyucuyla Buluştu.

Prof. Dr. Mahir Kaynak ve Ömer Lütfi Mete'nin ''Derin PKK'', Ömer Şen'in ''Osmanlı'da Köle Olmak'', Prof. Ahmed Akgündüz'ün ''Osmanlı'da Harem'' adlı araştırma türündeki kitapları ile gazeteci Yücel Çakmak'ın ''Ahçik'' ve yazar Mehmet Anıl'ın ''Pembe Otobüs'' adlı romanları okuyucuyla buluştu.

Kendini ''Dünyanın en akıllı insanı olarak kendini noterde tasdik ettiren'' Erdal Demirkıran, ''Sen Şimdi Gidecen Ya, Cehennemin Dibine Git'' adlı son kitabında, aşk ve evlilik hakkındaki düşünceleriyle, hayatı cehenneme çeviren anları okuyucusuyla paylaşıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Prof. Dr. Mahir Kaynak ve yazar Ömer Lütfi Mete'nin kaleme aldığı ''Derin PKK'' isimli kitapta, terör örgütünün kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı değişim anlatılıyor.

Ömer Şen, Osmanlı'da hapishaneler üzerine yazdığı ''Osmanlı'da Mahkum Olmak'' adlı kitabından sonra ''Osmanlı'da Köle Olmak''ta, Osmanlı köleliğinin diğer ülkelerdeki kölelik anlayışından farklı yönlerini ortaya koyuyor.

Prof. Ahmed Akgündüz de ''Osmanlı'da Harem'' adlı kitabında, harem gerçeğini fotoğraflar ve belgeler eşliğinde anlatıyor.

Halil İbrahim İnal'ın ''Vahdettin ve Milli Mücadele'' isimli kitabında, Kurtuluş Savaşı sırasındaki izlediği tutum ve siyaseti nedeniyle Türk tarihinin en tartışmalı isimlerinden biri olan son Osmanlı Padişahı Vahdettin ve Milli Mücadele dönemini okurlara sunuyor.

Esir İngiliz General Charles Vere Ferrers Townshend'in kaleminden Kutü'l-Amare Zaferi'nin anlatıldığı ''Irak Seferi ve Esaret'' isimli kitap, Recep Ahıskalı tarafından Türkçe'ye çevrildi.

Gazeteci Yücel Çakmak'ın kaleme aldığı ve editörlüğünü yazar İsa Bayrak'ın üstlendiği ''Ahçik'' adlı romanda, Elazığ'ın tarihi yöresi Harput'ta yaşanan 2 ayrı millet ve kültürden olan 2 gencin sevdası anlatılıyor.

Mehmet Anıl da yeni romanı ''Pembe Otobüs''te, Türkiye'nin 12 Eylül öncesinde yaşadığı siyasi ve etik karmaşa sırasında yetişmiş kuşakları bir araya getiriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title