Haberler

Depremzedeye Yanmaz ve Soğuk Geçirmez Çadır

Van'da meydana gelen depremlerden sonra çadıra sığınan, soğukta üşüyünce soba yakan ailenin 3 çocuğun yanarak ölümü, girişimcileri harekete geçirdi.

Van'da meydana gelen depremlerden sonra çadıra sığınan, soğukta üşüyünce soba yakan ailenin 3 çocuğun yanarak ölümü, girişimcileri harekete geçirdi. Almanya'da çadır üreten Kevser Alkan, şekli kızılderililerinkine benzeyen yanmaz ve soğuk geçirmez çadırlarını İzmir'de tanıttı. Biri 8, diğeri 32 kişilik iki çadırı Van depremzedelerine bağışlayan Alkan, "Üstünde baca olduğu için o yangın benim çadırımda çıksaydı çocuklar ölmezdi" dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 25 kişi ile çadır üreten Kevser Alkan, Van depreminin ardından sıfırın altında 25 dereceye kadar soğuk geçirmeyen 400 dereceye kadar da ısı dayanıklılığı olan yüzde 100 pamuktan ürettiği çadırını İzmir'de Kamyon ve Kamyonetçiler Odası'nın otoparkında, içinde odun ateşi yakıp kazanda yemek pişişerek tanıttı. 10 kilo ağırlığındaki çadırın 10 dakikada kurulabileceğini belirten Alkan, 8 kişilik çadırın fiyatını 1695 Euro'dan 999 Euro'ya çektiklerini vurguladı.

Türkiye'de açacağı fabrikada, sadece kocasından şiddet gören 25 kadını istihdam edeceğini söyleyen Alkan, "Normal çadırlarda plastik kullanıldığı için yangın çıktığında zehirlenme olur. Benim çadırımda zeminle yan duvarlar ilmekle birbirine bağlanıyor, heryerden kaçma şansı var. dumanın çıkması için tepede baca var. O yangın benim çadırımda çıksaydı çocuklar ölmezdi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title