Haberler

Depremzede Annenin İkiz Bebeğini Yaşatmak İçin Zamana Karşı Mücadele

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü dün gece, Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşadığı deprem felaketinin ardından doğum yapmak için Sakarya'ya gelen Esra Koç'un dünyaya getirdiği ikiz kız bebeklerden birini kurtarmak için zamanla yarıştı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü dün gece, Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşadığı deprem felaketinin ardından doğum yapmak için Sakarya'ya gelen Esra Koç'un dünyaya getirdiği ikiz kız bebeklerden birini kurtarmak için zamanla yarıştı. Doğum sonrası bağırsaklarındaki sorun nedeniyle ambulansla Bursa'ya getirilen bebek, ameliyata alındı. Ameliyat sırasında kalbinde sorun olduğu ortaya çıkan bebek, Ankara Başkent Üniversitesi'nde sevk edildi. Bunun için Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak istendi. Bursa'ya gelen ambulans uçağa, ambulans helikopter ile taşınan 'Koç bebek', ameliyat olmak üzere Ankara'ya sevkedildi.

Van'ın Erciş İlçesinde oturan 18 yaşındaki Esra Koç, bir yıl önce inşaatlarda işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Adem Koç ile evlendi. Esra Koç, 7 aylık hamile iken Van'da geçen 23 Ekim'de meydana gelen ve aralarında yakın akrabalarının da bulunduğu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği depreme evinde yakalandı. Daha sonra karnında kasılmalar olan Esra Koç, Van'ın Erciş İlçesi'nde çadır hastaneye getirilip burada yatırılarak kontrol altına alındı. Bu sırada 9 Kasım'daki ikinci depremi Erciş'te çadır hastanede yaşadı. Daha sonra ağrıları artınca, Ağrı'ya sevk edilen Esra Koç, erken doğum riskine karşın önce Van'a, buradan da helikopterle Erzurum'a sevk edildi. Erzurum'da 12 gün yatarak tedavi gördükten sonra taburcu edilen genç kadın, Adapazarı'nda yaşayan dayısının yanına geldi.

İKİZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Adapazarı'nda dayısının yanında kalan Esra Koç'un, geçen pazar günü doğum sancıları başladı. Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevinde Hastanesi'ne kaldırılan Esra Koç'un sezaryen ile ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. Henüz adı konulmayan bebeklerden birinin bağırsaklarında tıkanma olduğu tespit edilince, yanında refakatçisi olmadan acil olarak ambulansla geçen çarşamba gece yarısı Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Adı konulmadığı için doktorların 'Koç Bebek' dedikleri bebek, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından geçen perşembe günü saat 11.20'de ameliyata alındı.

Bir saat süren ameliyatla bağırsaklarının bir kısmı alınan Koç bebeğin bu kez de kalp rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Bebek, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınırken, kalbindeki sorunun giderilmesi için de Ankara Başkent Üniversitesi'ne sevki yapıldı. Bebeğin karayolu ile gönderilmesinin mümkün olmadığını belirten doktorlar, sevk için Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Devreye giren İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak talep etti.

YOLDA RAHATSIZLANINCA EN YAKIN HASTANEYE GETİRİLDİ

Ameliyat sonrası Dörtçelik Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan bebek için beklenen ambulans uçak, bu sabaha karşı saat 04.00'te Yenişehir Havaalanı'na inerken aynı dakikalarda kuvözde bulunan bebek ise ambulans ile doktor kontrolünde Yenişehir'e gönderildi. Yolculuk sırasında bebeğin rahatsızlandığını gören uzmanlar ambulansı, yakında bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdiler. Burada yoğun bakım ünitesine alınan bebek sağlık durumunun iyi gitmesi sonucu 5 saatlik bir rotasyondan sonra bu kez Yenişehir'de bekletilen ambulans uçağa, ambulans helikopter ile getirildi. Ambulans uçağa konulan bebek daha sonra ameliyat edilmek üzere bugün saat 09.30'da Ankara'ya Başkent Üniversitesi'ne gönderildi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "'Koç bebeği' yaşatmak için gerçekten zamanla yarıştık. Ankara'da geçireceği ameliyat sonrası sağlığına kavuşacağını umuyoruz. Sağlık durumunu bu kez Bursa'da takip edeceğiz" dedi.

ANNE ESRA KOÇ BEBEĞİNİN YANINDAN AYRILMIYOR

İkizlerinden birinin yaşadığı sağlık sorunlarını ve yapılan ameliyatları Sakarya'da doktorlardan öğrenen Esra Koç, "Yeni Doğan Ünitesi'nde" kuvözde tutulan diğer bebeğinin ise yanından bir an olsun ayrılmıyor. Çocuklarının yaşaması için sürekli dua ettiğini söyleyen genç anne, "Depremde akrabalarımızdan 15'e yakın kişi öldü. Biz ucuz kurtulduk. Allah beni ve kocamı ikizlerimize bağışladı. İnşallah Ankara'ya sevk edilen yavrum kurtulur. Bu yaşta evlat acısı yaşamak istemiyorum" dedi.

FK-HT-BC-ZT (FK/AAA) - Bursa / Yıldırım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title