Haberler

Depremde Ölen Japon Doktor Miyazaki

Van'daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismi, Manisa'da bir ilköğretim okulunun teknoloji laboratuvarına verildi.

Van'daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismi, Manisa'da bir ilköğretim okulunun teknoloji laboratuvarına verildi.

Miyazaki'nin isminin laboratuvara verilmesi nedeniyle Selimşahlar Ertürk İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Törene Manisa Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Japonya'nın İstanbul Başkonsolos Vekili Kenji Ashida, depremde hayatını kaybeden Miyazaki'nin aynı depremde enkaz altından kurtarılan arkadaşı Miyuki Konnai ile Japon yardım ekibinden üyeler katıldı.

Törende konuşan Manisa Vali Yardımcısı Ekşi, Van'da meydana gelen deprem sonrasında Türkiye'ye yardım elini uzatan Japon halkına teşekkür etti. Japon doktor Miyazaki'nin de Van'daki deprem sonrasında bölgeye yardım etmek amacıyla geldiğini anımsatan Ekşi, "Miyazaki bu topraklarda kaldı. Türk milletinin sevgi dolu bağrında sıcak bağrında ebedi misafirimiz oldu. Kendisine ve bu vesile ile depremde ölen tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Japonya'nın İstanbul Başkonsolos Vekili Kenji Ashida da depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin adının teknoloji laboratuvarına veriliyor olmasından büyük onur duyduklarını söyledi.

Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri düşünürken Türklerin "Dost kara günde belli olur" atasözünü hep hatırladığını dile getiren Ashida, "Japonya'da bir felaket yaşandığı zaman Türk milleti her zaman bize yardım etmek için koştu. Tsunami felaketinde Türkiye'den 30 kişilik ekip ülkemize geldi ve 3 hafta süren arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Türk milletine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Miyazaki'yle birlikte enkaz altında kalan ve enkazdan sağ kurtarılan Miyuki Konnai ise teknoloji laboratuvarına arkadaşının isminin verilmesinden minnettarlık duyduğunu belirtti.

Kurtarma ekiplerinin gayretlerin ve Türk halkının dualarına rağmen arkadaşının hayata tutunamadığını dile getiren Konnai, Miyazaki'nin Türkiye'ye ilk kez geldiğini, Türk kültürüne, yemeklerine aşık olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Vali yardımcısı Ekşi, Başkonsolos Vekili Ashida ile Japon yardım ekibinden Konnai'ye plaket verdi. Daha sonra Miyazaki'nin isminin verildiği teknoloji laboratuvarının açılışı yapıldı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Atsushi Miyazaki Japonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title