Haberler

Denizli'de Cemaate Temiz Çorap Uygulaması

Denizli Müftülüğü, Aşırı Sıcaklardan Dolayı Camilerde Kötü Kokuların Oluşmasının Önlemek Amacıyla Temiz Çorap Kampanyası Başlattı. Ayakta Çalışan Sanayi Esnafını Düşünen Müftülük Uygulamaya 2. Sanayi Camii'nden Start Verdi.

Bakırlı Mahallesi Örnek Caddesi´ndeki 2. Sanayi Camii'nin abdest alınan bölümüne ve caminin giriş kapısının yanına kutu içinde yeni çoraplar konuldu. İşyerinden gelen esnaf ve vatandaşlar, abdestlerini aldıktan sonra kutudan beğendikleri çorapları giyerek namaz kılmak için camiye giriyor. Özellikli cuma namazları için uygulanan temiz çorap kampanyasında camiye yaklaşık 300 kişi geliyor. Esnafın katkılarıyla alınan 200 çorap cuma namazında tükeniyor. Cami imamı Mehmet Ali Omurca, daha rahat, daha temiz bir ortamda namaz kılınması için çorap kampanyası başlattıklarını belirterek, ''Camimize gelen vatandaşlar abdestini aldıktan sonra çorabı kirli ve kokuyorsa yenisi giyip, namazını kılabiliyorlar. Namaz kılınan ortamların temiz olması gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın talebi vardı. Camimiz sanayi bölgesinde olduğu için tamircilerin, tornacıların çoraplarını değiştirme imkanı zor. En azından çorap meselesini çözdük. Müftülüğümüzün desteğiyle Ramazan ayında başladığımız çorap kampanyasını bundan sonra devamlı sürdürmek istiyoruz' dedi.

Camiye gelerek yeni çorap giyen Türkay Şamlıoğlu, uygulamadan herkesin memnun olduğunu anlattı, ''Sanayi esnafı akşama kadar sıcakta ayakta çalışıyor. Ayakta çalıştığı için de terleme ve koku oluşuyor. Camimizde bulunan çoraplarla yenisini değiştirebiliyoruz' diye konuştu. Denizli'nin diğer camilerinde de kısa süre içinde bu uygulamaya geçileceği ifade edildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title