Haberler

Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı 7-18 Nisan'da

Donanma Komutanlığı tarafından planlanan Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı, 7-18 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz'de 3 aşama halinde icra edilecek.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı'na, Deniz Kuvvetleri'nden 5 fırkateyn, 1 korvet, 2 denizaltı, 4 hücumbot, 2 yardımcı sınıf gemi, 2 dahil güvenlik botu, 4 heli...

Donanma Komutanlığı tarafından planlanan Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı, 7-18 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz'de 3 aşama halinde icra edilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı'na, Deniz Kuvvetleri'nden 5 fırkateyn, 1 korvet, 2 denizaltı, 4 hücumbot, 2 yardımcı sınıf gemi, 2 dahil güvenlik botu, 4 helikopter, deniz karakol uçakları, Karadeniz Gözetleme Koordinasyon Merkezi, SAT ve sualtı görev timleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçaklar katılacak.

Taktik Tatbikatın birinci aşaması, birliklerin 7 Nisan'da Gölcük ve Karadeniz Ereğli'den ayrılması ile başlayacak ve fiili silah atışları, denizde durumsal farkındalık eğitimleri, suüstü harbi eğitimleri, denizaltı savunma harbi eğitimleri, hava savunma harbi eğitimleri ve elektronik harp eğitimleri gerçekleştirilecek.

Tatbikata katılan gemiler tarafından birinci aşamanın tamamlanmasının ardından Batum, Köstence, Novorski, Odesa ve Türkiye'den Karadeniz Ereğli ile İğneada Limanları ziyaret edilecek. Liman ziyaretleri sonunda ziyaret edilen ülke Deniz Kuvvetleri unsurları ile eğitimler icra edilecek.

Üç kısım halinde gerçekleştirilecek tatbikatın üçüncü aşamasında şu faaliyetlerde bulunulacak:

"Birinci kısımda, günümüzde Deniz Kuvvetleri'nin en önemli görevlerinden biri olan, terörizme karşı koyma kapsamında denizde yasadışı faaliyetlerin önlenmesine yönelik denizde denetim harekatı eğitimleri; ikinci kısımda, Birleşmiş Milletler Barış Gücü konvoyunun korunması senaryosuna istinaden Barışı Destekleme Harekatı; son kısımda ise fiili silah eğitimleri ile denizde akaryakıt ikmalini de içerecek şekilde gemicilik eğitimleri icra edilecek. Ayrıca bu safhada Blackseafor Nisan 2008 Aktivasyonu ile irtibatlı eğitimler yapılacak."

Deniz Yıldızı-2008 Taktik Tatbikatı 18 Nisan'da sona erecek. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title