Haberler

Dengir Mir Mehmet Fırat Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi İnşaatlarını Gezdi

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi İnşaatlarını Gezdi.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile birlikte Tıp fakültesi inşaatlarında incelemelerde bulunarak Adıyaman Üniversitesi tarafından üretilen ve Dünyadaki ilk resmi plakalı araçlara binerek kampüs içerisinde dolaşıp devam eden fakülte binalarını ve sosyal tesisleri gezdi.

Fırat, 2004 yılında kurulan ve birçok üniversiteye model olan Adıyaman Üniversitesinin 10 yıllık gelişimin planını 2 yılda tamamlayarak daha sonra 20 yıllık gelişim planı hazırlayarak Türkiye'deki birçok üniversiteye model olmayı ve örnek gösterilmeyi başardığını belirtti.

İnşaatı devam eden Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi binalarını gezen Fırat, gördüğü manzara karşısında 'şaşkına döndüm' diyerek, şöyle konuştu:

'Her Adıyaman'a geldiğimde ziyaret ettiğim Adıyaman Üniversitesi değişiyor ve hızla gelişiyor. Kampus alanı ve devam fakülte binalarını gördüğümde nere olduğumu şaşırıyorum. Bu kadar başarılı bir Rektör ve ekibi bu kentte hizmet edebilmek için tüm gücünle çalışırken Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinin açılamaması ise beni çok derinden üzdü. Gördüğüm manzara karşısında şaşkına döndüm. Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni kurulan birçok üniversitenin yapamadığını başarmıştır. Üniversitede yaşanan bazı nedenlerden dolayı ve birilerinin kişisel menfaatlerine alet etmek istemesi, yatak çarşaflarına kadar alınan Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi açılmayı beklerken 25 milyon para ihale yapılamadı diye geri iade edildi. Adıyaman?da hastalanan ve başka illere tedavi için giden hastalarımız hatta hastane kapılarında beklerken hayatını kaybeden hastalarımızı düşünecek olursak, bunun günahı ve vebali çok büyük. Bunda ihmali olanların yerinde olmak istemezdim. Bu günahı nasıl taşıyacaklar bilemiyorum.'

- 'ADIYAMAN DEĞİL 25 MİLYON'A 25 KURUŞA İHTİYACI OLAN BİR İL'-

'Tıp fakültesinin geri iade edilen 25 milyon parası bu kenti en az 10 yıl geri atmıştır' diyen Fırat, şunları kaydetti:

'Adıyaman'a kişisel çıkar gözetenler büyük bir zarar vermiştir. Adıyaman Üniversitesinde ihale yapacak insan bırakmadılar. Malum konular nedeniyle hepsi cezaevinde. Adıyaman Cezaevini Adıyaman Üniversitesine çevirdiler. Yakında öğrencilerine orada eğitim vermek zorunda kalırsa bu üniversite hiç şaşırman. Çok yazık, ihale yapacak adam yok ve 25 milyon para geri iade ediliyor. AK Parti Hükümetinden 134 Üniversite içersinde en fazla ödenek alma başarısı gösteren ve bu parayı sayın Rektörümüz Mustafa Gündüz ve ekibi tamamını kullanabilme ve harcama başarısı gösterdiği için hükümetimizden sürekli destek alıp başarısından dolayı diğer üniversitelere de örnek gösterilirken 25 milyon paranın geri iade edilmesinden ben çok büyük bir üzüntü duydum. Bu işte ihmali olanlar ve göz yumanlar ile tüm Adıyamanlılar bunun vebalinden sorumludur. Adıyaman ve Adıyamanlılara yazık oldu. Adıyaman değil 25 milyon, 25 kuruşa ihtiyacı olan bir kenttir. Bu para Adıyaman'ın kaderini etkilemiştir. Bütün vebali günahı olan sorumlular utansın.'

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve beraberindeki heyet Adıyaman Üniversitesi kampüsünde incelemeler yaparak Rektörlük Senato odasında düzenlenen brifingde Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

(FER-MRT-ÜNS) - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title