Haberler

Davutoğlu: Sınır Boyundaki Valilere Talimat Verildi

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili "Sınırdaki valilere talimatlar verildi. İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek" dedi.

"KAFKASLAR'DAN BALKANLARA KÖPRÜ KURACAĞIZ"

Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü bir gelenekle, her iki ülkenin en üst düzey görevlerine gelen kişilerin, ilk ziyaretileri diğer ülkeye yaptığını hatırlattı. Davutoğlu, Azerbaycan'da TANAP'ın (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Azerbaycan'daki temel atma törenine katılacağını dile getirdi. TANAP'ın aynı zamanda bir barış projesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Kafkaslar'dan Balkanlar'a bir köprü kuracağız. Bu iki problemli gibi görünen bölgeyi, Anadolu birleştiriyor. Sadece Türkiye ve Azerbaycan olarak ben ve Aliyev değil, aynı zamanda Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Gürcistan, Yunanistan ve Karadağ başbakanları bu törene katılacaklar" diye konuştu.

"SINIR BOYUNDAKİ VALİLERE TALİMATLAR VERİLDİ"

Başbakan Davutoğlu, Suriye ve Irak'taki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığın yol açabileceği muhtemel sonuçlar konusunda bütün uyarılarımıza rağmen uluslararası toplum gerekli adımları atamadığı için, hem Suriye'den hem Irak'tan en ufak bir olumsuz gelişme olduğunda insanlar yönlerini tarihi hafızalarına da dayalı, bir şekilde Türkiye'ye ulaşıp burada güven bulmak istiyorlar. Bu bizim için insani bir görev olarak, bütün risklere rağmen kucağımızı, gönlümü açtık. Açmaya da devam ediyoruz. Dün güvenlik toplantısında, bugünde çözüm süreci toplantısında bunlar ele alındı; sınır boyundaki valilere talimatlar verildi. İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek. Ve sınır boylarında birikmiş kardeşlerimizin hepsine yardım etmeye razıyız. Ancak öncelikli hedefimiz Suriye sınırlarları içerisinde mümkün olduğu kadar bu yardımları ulaştırmak. Daha sonra güvenlik konusunda ciddi sıkıntılar çıkarsa, tabii her zaman takip ettiğimiz insani politikayı göz önünde bulundurarak gerekli adımları atarız. Ama şu anda esas hedefimiz, oradaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde valiliklerimizin sınır boylarında gerekli tedbirleri almasıdır."

Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (35)

ZYT:

ÜLKEYE ARABI IRAKLIYI KENYALIYI HEPSİNİ DOLDURDUNUZDA, BİR BİZM SOYDAŞLARIMIZ OLAN TÜRKMENLERİ ORDA YALNIZ BIRAKTINIZ ADAMLARA YALVARDI TÜRKİYEDEN YARDIM İSTİYORUZ DİYE 3 MİLYON TÜRKMENİ IŞID IN BARZANİNİN VİCDANINA BIRAKTINIZ YAZIKLAR OLSUN SİZE

13
10
yanıtYanıtla
kartal:

Kukla diktatör.

10
4
yanıtYanıtla
alp:

birazda kendi milletinizle ilgilenseniz sayın başbakan asgari ücret bu ülkede 900 tl baskur maaşı 500 tl bunları bilmiyorsunuz galiba

12
1
yanıtYanıtla
niyazi:

Sayın Başbakanımız güvenlik sorunu olursa Türkiyeye alırız diyor. Adamlar zaten bi gezip gidicez diye gelmiyor güvenlik sorunu var diye bizim buraya geliyor. Bizim şuan kendi ülkemizde normal vatandaşın güvenlik sorunu çözülmedi. Zaten 3 milyon mülteci alındı. Bence bu Suriyeli mültecilerin alınması konusunda referanduma gidilmeliydi. Benim bu ülkenin vatandaşı olarak tek dileğim gelen 3 milyon mültecinin geri yollanması ve daha fazla mülteci alınmaması olur. Dışarıda yardım edilmesi daha iyi.

11
0
yanıtYanıtla
yilmut:

bu hükümet yine abuk subuk işler yapıyor. . . inşallah yüzüne gözüne bulaştırmaz. . . balkanlardan Kafkaslara köprü falan istemiyoruz. . . sınırlarımızı koruyun ve kevgir olmaktan kurtarın yeter. . . kimsenin de iç işlerine karışacak zaman değil. . . herkesi kendimize düşman ettiniz. . . yeter artık. . kosolosumuzu bile kurtarmadınız. . . 49 kişiden ses seda yok siz köprüden bahsediyorsunuz. . . . senaryoları lütfen bırakalım da sınırlarımıza hakim olalım. . . .

10
1
yanıtYanıtla
Tc:

Türk düşmanı rezil AKP kürtlere Araplar''a gelince sınırı acarsınız ermeni Rum gürcü melezleri

9
1
yanıtYanıtla
MURAT:

EGER TÜRKİYE İŞİT DE YARDIM ETMESE ORDAKİ HALK YERİNDEN YURDUNDAN GÖÇ ETMEZ O KADAR BASİT, YARDIM EDİLSE BİLE ORAYA HÜKMEDEMEZ.

7
3
yanıtYanıtla
CZ:

B. O. P EŞ BAŞKANI ERDOĞANDIR

7
2
yanıtYanıtla
kilisli:

senin emeklin perisan zaten sehirlerde huzur yok benzin olmus bes liranin ustu Bu hayat pahaliligini yasamak bu halkin kaderimi amerikali avrupali ortadogunun kaymagini yesin bizde cilesini cekiyoruz tabi sizin keyfiniz yerinde

7
1
yanıtYanıtla
Kesele Sunu Abi:

Burnunuzu Komsularin Politikasina sokmakda , Birincisiniz. Komsuya yardim etmek istiyorsan : Devlet düzeyinde Diplomasi sinirlari icinde yap, Abicim.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title