Haberler

Davutoğlu: 12 Yıldır Devam Eden Restorasyon Sürecek

Güncelleme:

26. Başbakan ve AK Parti'nin genel başkan adayı Ahmet Davutoğlu, ilk konuşmasında "12 yıldır devam eden restorasyon sürecektir." dedi.

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerine "Sayın Cumhurbaşkanım ve sizleri selamlıyorum. Beni layık gören herkese teşekkür ediyorum." diye başladı.

Oldukça heyacanlı görülen Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Sayın cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün vatandaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Sayın cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde, yoğun istişareler neticesinde böylesi bir kutlu göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize MYK üyesi kardeşlerime dostlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın ve gençlik kolları üyelerimize teşekkür ve minneti bir borç biliyorum."

BU HAREKET KESİNTİYE UĞARAMAYACAK

"AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasi hareket değildir. Köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa etmek üzere yola çıkmış bir kadro. Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir. Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bundan sonra daha da güçlü şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır. Eğer bu adaylık süreci sonrasında genel kongremizde de bu adaylığımız kabul görürse ve bu göreve onlar tarafından da layık görülürsem, yine kimsenin tereddüdü olmasın ki büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir."

"PARALEL YAPI'YLA MÜCADELEDE KAYA GİBİ DURACAĞIZ"

"İster paralel yapı adı altında, ister başka ad altında, kimler bu yürüyüşü durdurmak isterse, AK Parti kadroları onların karşısında duracaktır, durmaya da devam edecektir. Demokrasimiz bir inşa süreci yaşamıştır. Ekonomimiz yeni bir kalkınma hamlesiyle taçlandırılmıştır. Bütün bunların AK Parti hareketiyle birlikte yeni bir evreye geçmiştir."

"ARAMIZDA FİTNE OLMAYACAK"

"Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı veya fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bu devlet ve demokrasi restorasyon hareketi içinde tabi ki ak partinin kurumsallaşması yönünde de istişare temelinde yep yeni bir dönem yaşanacaktır. Aslında diğer partileirn kongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istişare süreci karşılaştırıldığında, bizde kongreler parçalanmaya değil bütünleşmeye vesiledir.
Yine devletler ve siyasi yapılar süreklilik ve yenilenme arasında denge kurdukları zaman devam edilebilir. AK Parti nesillerle de asırlarla da sınırlı değildir. Kıyamete kadar sürecek olan bir adalet ve hak mücadelesinin adıdır AK Parti."

"ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"

"Sürekliliğimiz devlet geleneğimizden milli kültürümüzden kaynaklanır. Bu ilkelerden hiçbir şekilde taviz verilemez. Bu ilke ve tutum bu duruş bu sağlam tarihi bakış değiştirilemez. Bu kutlu göreve bu istişareler neticesinde bendenizi aday göstererek hem büyük bir onuru yaşattınız hem de tarihi sorumluluğu omuzlarımıza verdiniz. Her zaman sizlerden güç alacağımdan eminim. Sizlerden de omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bunun için AK Parti’ye de zeval vermesin."

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (32)

CEVHER:

Senınle gurur duyuyoruz basbakanım :)

68
16
yanıtYanıtla
GAZİANTEP TÜRKMEN:

ANADOLU ÇOCUĞU ÖLENE KADAR OYUM SANA SAYGI VE MUHABBETLE SELAMLIYORUZ SAYIN YENİ BAŞBAKIMIZI PROF DR AHMET DAVUTOĞLU

42
13
yanıtYanıtla
DOĞRU KARAR:

AHMET DAVUTOĞLU BİRİKİMLİ AKTİF ANADİLİ GİBİ İNGİLİZCE ARAPÇA KONUŞUYOR EN DOĞRU KARAR ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

32
9
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

biz tercümanmı seçiyoruz. . . . !!!!

yanıt0
yanıt0
mutabıkbozoklukenan35@hotmail.com:

YİLMUT : sen ne zaman akp li oldunki seçmekten bahsediyorsun yürü git ve senin gibi bir çok kişi burada hemen akpli ve davutoğlu karşıtı oluverdi bir kere şunu bil erdoğan davutoğlunu aday göstermeden yedisinden yetmişine bütün akpli ler davutoğlunda zaten mutabıktı

yanıt0
yanıt0
RASİM ÖZ:

SİZİ YÖNETİCİ OLARAK KABUL ETMİYORUM

13
26
yanıtYanıtla
xxxx:

Davutogluna hic guvenmiyorum. . Turkiye suan butun komsu ulkeler ile dusman. . ve hicbir itibari ve guveni kalmadi. . . Bunun tek sorumlusu Davutoglunun her yere burnunu sokmasi ve ben bilirim havasidir. . Goruceksiniz AKP 2015 secimlerine bu adamla girerse AKP bir daha iktidari nah gorur. .

13
19
yanıtYanıtla
erhan:

ALLAH GÜC KUVVET VERSİN HAYIRLI OLUR İNŞALLAH HAK ETTİN ABİ

19
8
yanıtYanıtla
serhat kucuk:

Bu davutoglu degilmiydi Suriyeye gecip Turkiyeye Roket atalimda suriyeye karsi savas acmamiz icin bir sebeb yaratiriz, , Kor , dilsiz ve sagira klavuz olmus. . Bu akplilerden ne koy olur nede kasaba. .

9
17
yanıtYanıtla
KOMEDİ:

sanki evcilik oynuyolar la dimi :D istediği zaman cumhurbaşkanı oluyor istediği zaman askeri hapise atıp çıkartıyor istediği zaman başbakanı seçiyor oh çocuk oyuncağı

9
17
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title