Haberler

Datçalı Minikler Teknoloji ve Tasarımda Sınır Tanımadı

Datça Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu düzenlenen "Teknoloji ve Tasarım" yarışmasında öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç buluşlar birincilik için mücadele etti.

Datça Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu düzenlenen "Teknoloji ve Tasarım" yarışmasında öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç buluşlar birincilik için mücadele etti.

Datça Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu düzenlenen "Teknoloji ve Tasarım" yarışmasında, minik öğrenciler çevresinde karşılaştıkları sorunlara karşı buldukları çözüm yollarını çeşitli araç ve gereçlerle destekleyerek, onları sorun olmaktan çıkarmak için çeşitli materyallerle destekledi. Yaptıkları yeni buluşlar sayesinde insanların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çare olmayı arzulayan öğrenciler, bu sayede yeni yöntemler geliştirdi.

Minikler günümüzde var olan ürünler üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak, yeni bir ürün ortaya çıkararak sorunlara çözüm bulmaya çalıştı.

Yarışma hakkında bilgi veren Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Züleyha Tatlısöz, "Öğrencilerimizin teknoloji ve tasarım konusunda ne kadar başarılı ve yeniliğe açık oldukları yaptıkları yeni tasarımlardan daha iyi anlaşılıyor. Bu sergi onlara verilecek olanaklar ile ileride ne kadar başarılı olacaklarının kanıtıdır" dedi.

Sergiyi gezen öğrenci velileri ve davetliler, öğrencilerin yaptığı yeni ürünler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Öğrencileri tebrik eden davetliler, "Hepsi mucit bunların. Bu çocuklarımıza sahip çıkarak yeteneklerini geliştirmelerine katkı yapmalıyız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

kazım yılmaz datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title