Haberler

Datça Çevre Derneği Faaliyetlerini Kokteylle Üyelerine Anlattı

Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) organizatörlüğünde doğasever çevre dostları ve DAÇEV dostları, ‘Bugün Bene, Yarın Sene; DAÇEV Yıl Sonu Kokteyli’nde bir araya geldi.

Datça Çevre ve Turizm Derneği'nin (DAÇEV) organizatörlüğünde doğasever çevre dostları ve DAÇEV dostları, 'Bugün Bene, Yarın Sene; DAÇEV Yıl Sonu Kokteyli'nde bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve çeşitli açıklamalarda bulunan, DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman, "Faaliyetlerimizde Derneğimize destek olan Datça Kaymakamlığı ve birimlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Belediye'ye, Orman Şefliğine, Hızırşah Muhtarlığına ve özellikle üyemiz olmadıkları halde yardımlarını hiç esirgemeyen doğasever çevre dostlarımıza çok, ama çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Geniş katılımın görüldüğü toplantıda, DAÇEV Yönetim Kurulu üyeleri ile UNDP-SGP COMDEKS proje sorumluları Oya Özgüven ve Fulya Bayık, projeleri hakkında bilgi verdi.

'Bugün Bene, Yarın Sene; Datça - Bozburun Doğal ve Kültürel Değerler Buluşması' projesi sorumlusu Oya Özgüven, Datça-Bozburun Yarımadaları'nın binlerce yıllık kültürel geçmişiyle, coğrafi, jeolojik, arkeolojik, biyoçeşitlilik gibi özellikleriyle yıllardır araştırmacıların ilgisini çektiğini ifade etti. Bugün de bu ilginin artarak devam ettiğinden bahseden Özgüven, yarımadalar üzerine yapılan çalışmaların bu bölgenin Özel Çevre Koruma kapsamına alınmasına, Önemli Doğa Alanı, 9 Sıcak Nokta'dan biri, Önemli Bitki Alanı ve Önemli Kuş Alanı ilan edilmesine yol açtığını işaret etti.

Özgüven; "Dernek olarak geçen yıl Birleşmiş Milletler'in kısa adıyla COMDEKS olan hibe programına proje başvurusu yaptık. Projenin başlığı 'Datça-Bozburun Doğal ve Kültürel Değerler Buluşması' idi. Başvurumuz kabul edilince bu bölge üzerine yapılan çalışmaların yöre halkıyla, kamuyla paylaşılması imkanı da doğmuş oldu. Doğal ve kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlandığından bu üç günlük etkinliğimizi yerel deyişle 'Bugün Bene, Yarın Sene' olarak adlandırdık. Binlerce yıldır türlü halkları barındırmış Datça-Bozburun Yarımadaları'nda insan ve doğa ilişkileriyle ilgili çalışmalardan örneklerin sunulduğu etkinliklerle, bu yarımadalarda var olan, korunması gereken değerlerin ön plana çıkarılması, koruma- kullanma dengelerine dikkat çekilmesi ve bu değerlerimizin bizden sonraki kuşaklara da benimsetilmesi 'Bugün Bene, Yarın Sene'nin önde gelen amacıydı" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bozburun Datça Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title