Haberler

    Darbe Girişiminin Borsaya Maliyeti 78 Milyar Lira

    Güncelleme:

    Darbe girişiminin ekonomiye maliyeti de büyük. İstanbul Borsası ağır hasar aldı. 1 haftada yabancı sermaye çıkışı yüzde 10'u buldu. Zararın faturası 78 milyar lira oldu.

    Darbe girişiminin ekonomiye faturası ağır. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 15 Temmuz Cuma günü kapanışta yaklaşık 634 milyar lira olarak gerçekleşirken, bu rakam 22 Temmuz Cuma günü 556 milyar liraya geriledi.

    Buna göre FETÖ darbe girişiminin borsaya 1 haftalık maliyeti 78 milyar lira olarak hesaplandı.

    EN BÜYÜK ZARAR "DEVLERE"

    Darbe girişiminin borsaya bir haftalık kaybı 80 milyar liraya dayanırken, zararın büyük kısmı borsanın piyasa değeri en büyük 20 şirketine yazıldı.

    Söz konusu 20 şirketteki kayıp 49,9 milyar lirayı bulurken, 18-22 Temmuz haftasında en büyük düşüş Akbank'ta gerçekleşti. Buna göre 18 Temmuz'da borsa kapanışında piyasa değeri 35 milyar 680 milyon lira olan Akbank, bir haftada 5 milyar 920 milyon liralık erime ile 22 Temmuz'u 29 milyar 760 milyon liralık piyasa değeri ile kapattı.

    Akbank gibi 2 şirketin daha piyasa değeri 5 milyar liranın üzerinde gerilerken, bunlar kaybı 5 milyar 908 milyon lira olan Koç Holding ile 5 milyar 670 milyon lira civarında olan Garanti Bankası oldu.

    Yapı ve Kredi'nin 1 haftalık kaybı yaklaşık 3 milyar 608 milyon lira olurken, Sabancı Holding'inki 3 milyar 591 milyon lira, İş Bankası'nınki 3 milyar 374 milyon lira, Türk Telekom'unki de 2 milyar 520 milyon lira olarak gerçekleşti.

    BİR TEK FİNANSBANK'TA DEĞİŞİM YAŞANMADI

    Bu dönemde ilk 20'de yer alan şirket listesi de değişti.

    Buna göre bir şirket listeye girerken, bir şirket de çıktı. 15 Temmuz'da listede yer alan Halkbank, 22 Temmuz'da yerini Coca Cola İçecek'e devretti.

    Aynı dönemde piyasa değerinde herhangi bir değişim yaşanmayan tek şirket Finansbank oldu. Önceki hafta piyasa değeri 14 milyar 400 milyon lira olan banka, bu değeri 22 Temmuz Cuma gününe de taşıdı.

    Piyasa değeri bakımından önceki hafta cuma günü her biri 36 milyar lira bandına dayanan ilk 3 şirket dün kapanışta 30 milyar liranın altına geriledi

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Borsa İstanbul Finansbank Akbank Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title