Haberler

    Daralan Pazarda Umut, Yeni Modeller

    13 Eylül'de kapılarını basına açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı, markaların yeni model atağı açısından büyük önem taşıyor. ABD ve Avrupa ekonomilerinin küçüldüğü bir hengamede şirketler pazar paylarını korumak için bu fuara bel bağlıyor. Sıradanından lüksüne her markanın standında elektrikli otomobillerin de öne çıkması bekleniyor.

    Amerika ve Avrupa'da devam eden ekonomik küçülmenin en fazla etkilediği sektörlerin başında otomotiv geliyor. Türkiye gibi birçok ülke, ihracat yaptığı ülkelerdeki daralmadan nasibini alıyor. Küresel kriz etkisi altında gelecek hafta ortasında kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı, şirketler için yeni bir umut dalgası oluşturacak. İki yılda bir Paris ile dönüşümlü olarak düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı, 15-25 Eylül arasında 10 gün boyunca yüz binlerce otomobilseveri ağırlayacak. 64. kez düzenlenecek ve 10'un üzerinde salonda gerçekleştirilen fuarda ev sahibi Alman markalarının modellerinin ağırlığını koyması bekleniyor. BMW, Audi, Volkswagen gibi üreticiler, özellikle elektrikli teknolojileri öne çıkaracak. Türkiye'nin elektrikli otomobillere kapı açan vergi düzenlemesiyle birlikte bu teknolojilere hızla ev sahipliği yapacağını da söylemek mümkün.

    İşte elektriklisinden normaline Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak modellerden bazıları:

    Audi: Alman üretici, Urban Concept adını verdiği elektrikli şehir otomobilinin konsept halini fuarda sergileyecek. Audi e-tron ailesinin üyesi olacak bu iki kişilik aracın ne zaman üretime gireceği şimdilik belli değil.

    BMW: Yeni 3-Serisi'nin yanı sıra ön tanıtımı daha önce yapılan elektrikli i3 ve i8 modelleri fuarda sergilenecek.

    Citroen: Fransız üretici, DS serisinin üst modeli DS5'i fuarda Avrupa'ya tanıtacak.

    Ford: Evos Concept adını verdiği, yeni tasarım dilini fuarda gün yüzüne çıkaracak. Yeni nesil Ford otomobiller, MAV'lar ve CUV'lar için sıra dışı bir vizyon sunan konseptin ilk seri hali 2012'nin başında tanıtılacak.

    Honda: Japon marka 5 kapılı Civic modelinin ardından sedan modelini de fuara yetiştirmeye çalışıyor. 2012 yılında Avrupa'da showroom'lara çıkacak olan Civic ailesi, önceki modele göre daha spor çizgilere sahip.

    Hyundai: i30'un yenilenmiş halini Frankfurt'ta tanıtacak. İkinci nesil i30, markanın Almanya'daki araştırma merkezinde geliştirildi.

    Maserati: Fiat-Chrysler birlikteliğinin yansıması olarak Grand Cherokee platformunu kullanan bir SUV konseptinin fuarda Maserati standında yer alması bekleniyor.

    Mazda: Şirketin aylar öncesinden duyurduğu yeni CX-5 Frankfurt'ta gün yüzüne çıkıyor. SKYACTİVE motor teknolojisine sahip motorlarla donatılacak araç, Türkiye'ye 2. 0 lt motorla, 2012 yılının ilk çeyreğinde gelecek.

    Mercedes: Tamamen yenilenen B-Serisi, yeni cabrio SLS ve Viano'nun süper lüks Vision Pearl konsepti fuarda Alman markanın önemli silahları olacak. Ayrıca marka elektrikli teknolojilere ağırlık verecek.

    Opel: Astra'nın üç kapılı modeli GTC fuarda sergilenecek. Yeni nesil Astra GTC, 100'den 180 beygir gücüne kadar ulaşan benzinli motorlara sahip olacak.

    Peugeot: Yeni 508'in SW versiyonunun üzerine geliştirilen 508 RXH, Frankfurt'ta ilk kez sergilenecek.

    Porsche: Efsane 911'in yenilenen versiyonu Frankfurt'ta sergilenecek.

    Renault: Fransız üreticinin en büyük sürprizinin Clio IV olması bekleniyor. Renault standında ön yüzü tamamen yenilenen Twingo, Frendzy konsepti gibi modeller de yer alacak.

    Subaru: Şirketin, Avrupa için büyük umutlar bağladığı yeni crossover modeli XV, Frankfurt Fuarı'nda üretime hazır haliyle tanıtılacak. XV, 2. 0 lt ve 1. 6 lt Boxer motorlara sahip olacak.

    Suzuki: Swift'in Sport versiyonunu tanıtacak. Model, 136 beygir gücünde 1. 6 lt hacimli motora sahip olacak.

    Volkswagen: 2012 yılında yollara çıkacak olan Up, fuarla birlikte birçok otomobil severin karşısına çıkacak. Formula 1 araçlarında olduğu gibi tek koltuklu olarak tasarlanan elektrikli araç konsepti de VW standının ilgi çeken modelleri arasında olacak.

    MEMDUH TAŞLICALI ZAMAN

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title