Haberler

Danimarka'da Türk Bayraklı Savaş Karşıtı Gösteri

Danimarka'da Yaşayan Iraklı Türkmenler, Türklerle Birlikte Düzenledikleri Savaş Karşıtı Gösteride Irak'taki Kürt Grupları ve ABD'yi Protesto Etti.

Danimarka'da yaşayan Iraklı Türkmenler, Türklerle birlikte düzenledikleri savaş karşıtı gösteride Irak'taki Kürt grupları ve ABD'yi protesto etti.

ABD'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, yapılan konuşmaların ardından Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Belediye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Belediye Maydanı'nda müzikler eşliğinde yapılan konuşmalardan sonra gösteri olaysız bitti. Polis gösteri sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Gösteriye çok sayıda Danimarkalı da destek verdi. Gösteride muhalefet partileri, savaş karşıtı kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve Otonom Gençler'in temsilcilerinin birer konuşma yaptı.

Iraklı Türkmenlerin sözcüsü Savaş Nureddin yaptığı konuşmada, "Savaş her gün giderek Iraklıların aleyhine dönmüş ve silahlı güçler iktidarda söz sahibi olabilmek için birbiriyle savaşır duruma gelmiştir. Biz Irak'ta sadece ABD'nin değil, BM ve NATO'nun da söz sahibi olduğu bir yönetim ve silahlardan arındırılmış bir Irak istiyoruz. Dini ve Etnik kökenine bakılmaksızın tüm etnik gruplar merkezi yönetimde yer almalıdır. Irak'a komşu ülkelerin rolü çok büyük. Tabii komşu ülkeler içinde en önemlisi Türkiye. Irak'a barışçıl çözüm getirilmesinde Türkiye öncülük yapmalı, barışçıl politikasını susarak değil konuşarak yapmalı. Silahsız ve savunmasız olan gruplar korunmalıdır. Örneğin Kuzey Irak'ta Kürtlerle Türkmenler arasında bir iç savaşın çıkabileceği gerçeği var. Türkiye bunu sürekli dile getiriyor ama daha etkili bir politika izlemelidir“ dedi.

Danimarkalılar ellerinde 'ABD Irak ve Afganistan'dan çekil' yazılı pankartlar taşırken, Türkmenler Atatürk Posterleri ile 'Çanakkale Geçilmez' yazılı pankartlar ve Türk bayrakları taşıdı. Bazı gençler de duvarların üzerine çıkarak göndere Türk bayrağı çektiler. Türkmenler ve Türkler 'Kerkük Türk'tür Türk kalacak' ve 'Barzani, Talabani aklını başına al, sabrımızı taşırma' şeklinde sloganlar attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title