Haberler

D-Smart, Anneler Günü'ne özel Filmler

Güncelleme:

Anneler Günü tüm sıcaklığıyla Smart SineTürk'de yaşanacak.

D-Smart, 13 Mayıs'ta kutlanacak Anneler Günü'nü unutmadı! Smart SineTürk kanalı, duygusal sahnelerle dolu, unutulmaz özel altı filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Buruk Acı, Boş Beşik, Alamancının Karısı, Sen Ne Dilersen, İstanbul ve 120 bu özel günün önemini, sıcaklığını seyircilere yaşatacak.

Türkiye'nin zengin içerikli dijital platformu D-Smart, Anneler Günü'ne özel filmleri, 13 Mayıs'ta birbiri ardına ekrana getirecek. Sabah saatleri itibariyle yayınlanmaya başlayacak filmler, bu özel günün duygusallığını ve önemini izleyicilere yansıtacak.

Yönetmenliğini Nejat Saydam'ın yaptığı 1969 yapımı Buruk Acı, 13 Mayıs Pazar günü, saat 09:40'da, D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te izleyicilerle buluşacak.

Yönetmenliğini Orhan Elmas'ın yaptığı, 1969'da vizyona girdiği günden bugüne her izlenişinde birçok kadına gözyaşı döktüren "Boş Beşik", saat 11:20'de D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te ekranlara gelecek.

Almanya' ya işci olarak çalışmaya giden evli bir erkekle, yaşamına giren bir kadının öyküsünü anlatan Alamancının karısı, saat 14:10'da D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te izleyicilerle buluşacak.

Aynı adama aşık olan iki kız kardeşin hayatını anlatan Sen Ne Dilersen filmi ise, saat 17:10'da D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te izleyicilere duygusal anlar yaşatacak.

Ülkesinde birçok ödül kazanan yönetmen Ferenc Török'ün kamerasını İstanbul'a çevirdiği ve en güzel İstanbul filmlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul, saat 19:10'da D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te izleyicileri ekran karşısına kilitleyecek.

Yönetmenliğini Özhan Eren veMurat Saraçoğlu'nun paylaştığı; dram, tarih ve savaşı en başarılı şekilde harmanlayan 120 filmi ise, saat 21:00'de, D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te meraklılarıyla buluşacak.

KÜNYELER

BURUK ACI (Saat: 09:40)

Yönetmen: Nejat Saydam

Senaryo: Türkan Şoray-Nejat Saydam-Bülent Oran

Tür:Dram

Yıl:1969

Konu: Ülker doktor olmak isteyen bir genç kızdır.Bir gece babasının yardımıyla evden ayrılıp üniversitede okumak için İstanbul'a gelir.İstanbul'da tatsız bir tesadüf eseri İlhan'la tanışır.Ancak daha sonra İlhan ona kendini affettirir ve dostlukları evliliğe doğru gider.Ancak Ülker için zor günler kapıdadır.

BOŞ BEŞİK – (Saat: 11:20)

Yönetmen:Orhan Elmas

Senaryo: Orhan Elmas-Memduh Ün-Duygu Sağıroğlu

Tür:Dram

Yıl: 1969

Konu: Anadolu göçerlerinden yörük beyi Ali, köy ağasının kızı Fatma'ya aşık olur .Yıllarca çocuk özlemi çeken genç çift uzun yıllar sonra bir bebek sahibi olur ancak bu mutluluğu doyasıya yaşayamazlar. Bir göç sırasında çocuğunu deve sırtına bağlı beşik içinde yırtıcı bir kuş tarafından kaçırılıp öldürülür.

ALAMANCININ KARISI – ( Saat:14:10 )

Oyuncular: Hülya Avşar – Korhan Abay – Coşkun Göğen

Yönetmen: Orhan Elmas

Senaryo: Safa Önal

Tür: Dram – Macera

Konu: Almanya' ya işci olarak çalışmaya giden evli bir erkekle, yaşamına giren bir kadının öyküsü.

SEN NE DİLERSEN – 17:10

Yönetmen: Cem Başeskioğlu,

Oyuncular:Fikret Kuşkan,  Okan Yalabık,  Yıldız Kenter,  Begüm Birgören,  Ahmet Mümtaz Taylan,  Haldun Boysan,  Zeynep Eronat,  Ayçin İnci,  Asuman Krause,  Evrim Solmaz,  Cem Özer,  Işın Karaca,  Güler Ökten,  Ebru Karanfilci,  Özden Özgürdal,  Hasan Yalnızoğlu,  Işık Yenersu,  Anta Toros,  Ali Taygun,  Ayşin Zeren,

Senaryo: Cem Başeskioğlu,

Konu: Aynı adama aşık olan iki kız kardeş ... İçlerinde biri ,Eleni erken davranır ve Stavro ile evlenip ailesini terk eder. Aşkı için ailesini hiçe sayar.Aradan yıllar geçer , kocasının intiharı ile yapayalnız kalan Eleni, yanında özürlü kızı, ailesinin kapısını çalar.Çünkü zaman gittikçe kısalmakta ,kanser hastalığı onu yiyip bitirmektedir. Acı bir hayır cevabı aldıktan sonra, dualara sıgınmaktan başka bir yolu kalmayan Eleni kiliseye giderek kızı için bir mum yakar.Hırsız Musa Eleninin son umudu olan mumunu çalınca,ikisininde hayatları değişmeye başlar.

İSTANBUL (19:10)

Yönetmen : Ferenc Török

Senaryo Yazarı : Ferenc Török

Puan:

Oyuncular : Padraic Delaney -Johanna ter Steege -Yavuz Bingöl -Selçuk Uluergüven-Tenki Reka -Erdinç Orgaçlı

Konu: Ülkesinde birçok ödül kazanan yönetmen, yeni filmiyle kamerasını İstanbul'a çeviriyor. Kocasının terk etmesiyle bunalıma giren ve Budapeşte'den İstanbul'a gelen Katalin, yalnızlığını aynı otelde kalan Halil'le giderecektir. Eve dönme vakti geldiğindeyse, yolları kesişen bu iki insan ayrılmayı kabul edebilecekler midir?

120 (Saat: 21:00)

OYUNCULAR: Özge Özberk- Cansel Elçin- Burak Sergen-Emin Olcay- Demir Karahan

YÖNETMEN: Özhan Eren-Murat Saraçoğlu

Tür: Dram-Savaş-Tarihi

Konu: 1914 yılı Haziran ayı... O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi'nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir. İşte o günlerde henüz hayatının baharındaki Münire (Özge Özberk), lise müdürü olan babası Cemal öğretmen (Emin Olcay), kendisinden sadece birkaç yaş küçük olan iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa'dan oluşan ailesiyle Van'da mesut ve mütevazı bir hayat yaşamaktadır ve nişanlısı Süleyman Teğmen (Cansel Elçin) ile çok yakında evlenecektir. Fakat bu mutlu günler çok sürmez, Ağustos 1914'te Avrupa'da 1'nci Dünya Harbi'nin başlamasıyla birlikte ülkemizde de seferberlik ilan edilir. Varını yoğunu ordusu emrine veren halk, çocuklarını da askere gönderir, Süleyman Teğmen de cepheye gider. Kasım 1914'te Rusların taaruzu ile harp ülkemize de sıçrar, Sarıkamış Harbi'nin başlamasıyla birlikte çatışmalar daha da yoğunlaşır.

Sınır bölgesinde harp etmekte olan ve Süleyman Teğmen'in de yer aldığı Jandarma Tümeni'nden o günlerde Van'a gelen acil bir telgraf, süratle cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir. Ancak o günlerde Van karlar altındadır, hele şehrin dışında kar yüksekliği iki metreyi bulmakta, hayvanlar karlı dağları yürüyememekte, kağnı vs arabalar ise hiç işlememektedir. Yapılacak tek şey, cephaneyi 100 kadar yayanın sırtında nakletmektir. Ancak, şehirde resmî görevliler dışında, ihtiyarlarla kadınlardan başka çokaz sayıda "eli tüfek tutan erkek" kalmıştır; onlar da "TAŞNAK ÇETELERİ"ne karşı şehri ve ailelerini korumak için şehirde kalmak zorundadırlar... Akla gelen her çareye başvurulur, neticede, eğer kabul ederlerse bu yükü öğrenci çocuklarla göndermekten başka yapacak bir şey olmadığına karar verilir

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anneler Günü Orhan Elmas İstanbul D Smart Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title