Haberler

D 8, Turizmden Geliri Arttırmak İçin 10 Yıllık Yol Haritası Hazırlayacak

Türkiye’nin öncülüğünde kurulan D 8, dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay almak için 10 yıllık turizm işbirliği yol haritası hazırlayacak.

Türkiye'nin öncülüğünde kurulan D-8, dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay almak için 10 yıllık turizm işbirliği yol haritası hazırlayacak.

Türkiye'nin öncülüğünde 1997'de ekonomik kalkınma ittifakı olarak Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş'in katılımıyla oluşturulan D-8 ülkelerinin 2. Turizm Bakanları Toplantısı, İran'ın başkenti Tahran'da yapıldı.

D-8 Genel Sekreterliği'nden edinilen bilgiye göre, Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Temuçin Sayar'ın temsil ettiği toplantı iki gün sürdü. Toplantıya üye ülkelerin tamamı ile özel sektörden temsilciler de katıldı.

Toplantıda konuşan D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, D-8 ülkelerinin turizm potansiyeli açısından dünyada gelişen ülkeler arasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Musavi, küresel ekonomik krize ve üye ülkelerde yaşanan politik değişim ve istikrarsızlığa rağmen, D-8 ülkelerindeki turist sayısında artış gözlendiğini kaydetti. Üye ülkelere geçen yıl 85 milyon uluslararası ziyaretçinin geldiği bilgisini veren Musavi, artışın 2011'e göre yüzde 3,8 olduğunu belirtti. Üye ülkeler arasında artan işbirliğiyle turizmin, fakirlik, doğal mirasın korunması ve bazı sosyal sorunların çözümünde katkıda bulunabileceğini ifade eden Musavi, Türkiye, Mısır, Malezya, Endonezya ve İran'ın çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Toplantıda özel sektörün karşılaştığı sorunlardan kültür ve tarihin korunmasına kadar birçok konu ele alınırken, toplantının sonuç bildirgesinde dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay almak için 10 yıllık D-8 Turizm İşbirliği Yol Haritası'nın hazırlanmasının kararlaştırıldığı yer aldı. Sonuç bildirgesinde ayrıca, dini ve sağlık turizminin geliştirilmesi, turizm alanındaki uluslararası kurumlarla işbirliği, yürürlükteki D-8 Vize Anlaşması'nın turistler için daha aktif kullanılması ve tanıtım fonlarıyla D-8 turizminin tüm dünyaya duyurulması belirtildi.

Toplantıda, bir sonraki turizm bakanları toplantısının Şubat 2014'te Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

Merhum eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın Refahyol hükümeti döneminde Türkiye'nin öncülüğünde ekonomik kalkınma ittifakı olarak kurulan D-8 grubu, Türkiye, Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş'ten oluşuyor. Grubun daimi sekretaryası İstanbul'da bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Türkiye İran D 8 Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title