Haberler

Curling Milli Takımı Kampta

Curling Milli Takımı'nın başına getiren Buz Pateni Federasyonu Erzurum'da Milli takımı kampa aldı.

Rus Antrenör Olga Andrianava'yı

Curling Milli Takımı'nın başına getiren Buz Pateni Federasyonu Erzurum'da Milli takımı kampa aldı. Millileri, bundan böyle şampiyonalara Rus antrenör hazırlayacak.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling Milli Takımı'nın baş antrenörlüğüne Rus Olga Andrianava'yı getirdi. Rus çalıştırıcı ayağının tozu ile Milli takımı Erzurum'da kampa aldı. Dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda Rusya Bayan Curling Milli takımını çalıştıran Rus Antrenör Olga Andrianava bundan böyle Türk Milli Curling Takımını çalıştıracak. Olga Andrianava'nın yardımcılıklarına Fatih Ağduman,Celal Cüneyt İşgör, Kadir Esnaf, Ahmet Çelik,

Fatih Işık ve Sadık Topaloğlu yapacak. Türkiye'nin tek curling arenası olan Milli Piyango Curling Arane'de hazırlıklarını sürdüren Milli takımda 14 sporcu teknik ve taktik çalışması yapıyor. Kampta 5 bayan, dokuzda erkek Milli Curlingçi yer alıyor. Bir hafta sürecek olan Milli takım kampında curlingçiler günde çift antrenman yapıyor.

TÜRK SPORCULARA ÖVGÜ

Buz Pateni Federasyonu tarafından Curling Milli takımının başına getirilen Rus Antrenör Olga Andrianava, kısa sürede teknik heyet ve sporcularla kaynaştı. Antrenmanlarda curlingçilere sık sık taktikler veren ve onları uyaran Rus bayan çalıştırıcı kısa sürede sporcuların da sempatisini kazandı. Türk curlingçileri, kısa sürede beğendiğini belirten Rus Antrenör, sporculara övgüler yağdırdı. Olga Andrianava, "Türk sporcular beni şaşırttı. Onlardan bu kadar büyük beklenti içinde değildim, çünkü bu spor dalı Türkiye'de yeni. Ancak gördüğüm kadarıyla bu sporcular, curlingi kısa sürede benimsemişler ve curlingin tüm inceliklerini öğrenmek için seferber olmuşlar. Bu ilerisi için hem ümit verici, hem de sporculardan daha büyük beklentiler içinde olacağımızın bir göstergesidir. Bize güvenen tüm federasyon yetkililerini ve diğer yetkilileri mahcup etmeyeceğiz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title