Haberler

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı: "Arama İzni 29 Haziran Tarihli"

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Mutluhan Karagözoğlu, gazetenin Ankara bürosu için çıkarılan arama izninin 29 Haziran 2008 tarihli olduğunu söyleyerek, aramanın dün de yapılabilecekken, bugün yapılarak, Anayasa Mahkemesi'ndeki sözlü açıklama ile çakıştırıldığını ifade etti.
Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Mutluhan Karagözoğlu ve Cüneyt Arcayürek gazetecilere, Gazete'nin Ankara bürosunda yapılan a...

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Mutluhan Karagözoğlu, gazetenin Ankara bürosu için çıkarılan arama izninin 29 Haziran 2008 tarihli olduğunu söyleyerek, aramanın dün de yapılabilecekken, bugün yapılarak, Anayasa Mahkemesi'ndeki sözlü açıklama ile çakıştırıldığını ifade etti.

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Mutluhan Karagözoğlu ve Cüneyt Arcayürek gazetecilere, Gazete'nin Ankara bürosunda yapılan aramayla ilgili bilgi verdi. Avukat Karagözoğlu, Ergenekon Operasyonu kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın evinde arama yapıldığını ve bürosunun da bu kapsamda arandığını anlattı. Savcılık ve mahkeme kararıyla zapt edilen her türlü belgenin İstanbul'a sevk edileceğini belirten Karagözoğlu, bu kapsamda 2 dizüstü bilgisayarın, 1 bilgisayar kasasının ve birtakım belgelerin tutanağa bağlanıp İstanbul'a sevk için götürüldüğünü söyledi. Karagözoğlu, Balbay'a ait götürülen bazı eşyalar arasında, çalışma masası üzerinde bulunan Mustafa Balbay yazılı renkli ajanda, "Balbay ve Özkök" başlıklı Balbay'ın el yazısından oluşan 3 sayfalık döküm, Balbay ibareli doküman, kişisel müzik çalar gibi özel eşyalar olduğunu bildirdi.

Karagözoğlu, arama izninin 29 Haziran 2008 tarihli olduğunu söyleyerek, "Arama dün de yapılabilirdi. Ama bugün yapılarak, çakıştırıldı" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Arcayürek ise, Anayasa Mahkemesi'nde AKP'nin kapatılma davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın sözlü açıklamanın olduğuna dikkat çekerek, "Operasyon başladı. Gazetemizin 300-500 metre ötesinde bulunan Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davasının sözlü ifadesi başladı bu garip bir tesadüf" diye konuştu. Arcayürek, sabah saatlerinde polislerin geldiğini belirterek, "Aynı kapsamda başka yerlerde de polisler arama yaptı. Toplam 24 kişinin evinde arama yapıldı. Hatta gözaltına alınmış olabilirler" diye konuştu.

Başta gazetenin İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk olmak üzere, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının Türkiye'yi sevmekten, yararlarını korumaktan başka bir amaçlarının olmadığını belirten Arcayürek, "Bizim Cumhuriyetin bağımsızlığını, laikliğini, hukuk devletini korumaktan başka bir amacımız yok. Bizi yıldıramayacaklar. Suçlular Cumhuriyet gazetesinde değil, dışarıda, nerede olduklarını biliyorlar, onlar da bir gün yakalanacaklar" dedi.

Arcayürek, operasyonun İstanbul Başsavcısı'nın haberi olmadan yapıldığının öğrenildiğini söyleyerek, "Bu nasıl oluyor. Bunu yapan yargı, boynumuz yargı karşısında kıldan incedir. Ne gerekiyorsa yapılır" dedi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title