Haberler

Cumhuriyet 87 Yaşında

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Ulusunun Dünya Tarihinde Eşine Ender Rastlanır Büyük Bir Destan Yazarak, Tüm Zorluklara Göğüs Gerdiğini Bildirdi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk ulusunun dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs gerdiğini bildirdi.

Güzeloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirtti.

Türk ulusunun dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs gerdiğini ifade eden Güzeloğlu, 'Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini, demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır' görüşüne yer verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, Mersin Milletvekili Zafer Üskül de her satırı ve sayfası kahramanlık örnekleri ile dolu olan milli mücadelenin sonunda aziz vatan topraklarının işgalcilerden kurtarılıp, zaferin Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olarak ülkemizi korumaya, kollamaya, yüceltmeye dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle birlikte daha da demokratikleşerek sonsuza dek yaşamasını diliyorum.'

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal ise Cumhuriyetin Türkiye için vazgeçilmez değerlerin başında yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

'Cumhuriyetimiz, bu nedenle, gerçek bir kıymet, yücelik ve ruh taşımaktadır. Bugün de milletimizin gönlünde Cumhuriyet, ilk günkü kadar kutsal ve değerlidir. Biz, halka, halkın hakkına, bu hakkın en yüksek seviyede korunduğu Cumhuriyete inanıyoruz. Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve korumanın bir millet davası, bir halk davası olduğunu biliyoruz. Halkımız, Cumhuriyeti hak ettiğini, ona layık olduğunu her daim göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.'

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Cumhuriyete geçmişten daha çok bugünlerde sahip çıkılması gerektiğini, bunun içinde herkese görev düştüğüne vurgu yaptı. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise yaşamın her alanında herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini, bunun için de cumhuriyetin vazgeçilmez olduğunu bildirdi.

Girişimci İş kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Cavidan Demirağ da Cumhuriyet iradesinin Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğuna işaret etti.

(EKİP-KRM-ST-MUT) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title