Haberler

Erdoğan: Kürt Sorunu Yoktur, Kürt Kardeşlerimizin Sorunları Vardır

Güncelleme:

"Kürt sorunu yoktur" sözünü Kars'ta da tekrarlayan Erdoğan, "Ama Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır" diyerek o sorunları sıraladı.

Türkiye'nin Kürt sorununun olmadığını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de "Neyiniz eksik?" diye sorarken Kars'ta " Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Meslekî ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış töreni ile TANAP temel atma törenine katılmak üzere gittiği Kars'ta halka hitap etti. Haydar Aliyev'in ismini ülkenin her köşesinde yaşatmaya devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, 21 Mart'taki Nevruz bayramını tebrik ederek "Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramının birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi olan Nevruz'un bölgemize ve tüm dünyada barışın ve huzurun habercisini can-ı gönülden arzu ediyorum." diye konuştu.

"TEKRAR SÖYLÜYORUM: TÜRKİYE'NİN KÜRT SORUNU YOKTUR"

"Burada bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, horgörülmüşlük sorunu vardır." diyen Erdoğan, hiç kimsenin fikri ya da inancından dolayı baskı altında olmadığını savundu.

Buna karşın her şeyin dört dörtlük olmadığını bazı aksakların var olduğunu kaydeden Erdoğan, bunların her geçen gün azaldığını söyledi.

"NEVRUZUMUZ HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çözüm süreci diyoruz. Neyi hedefliyoruz. Birlik ve beraberlik diyoruz. 12 yılda demokraside insan hakları, ekonomide, yatırımda, sosyal haklarda neler gerçekleştirdiğimiz ortada. Şu anda bu okulumuz ve diğer dersliklerle eğitimde çok daha iyi bir seviyeye geliyoruz. Bunları yeterli bulmuyoruz. 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Bu soğuğa rağmen Cumhurbaşkanı arkadaşlarımla bu heyecanı paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Selimde TANAP projesinin temelini atıyoruz. İnşallah en kısa zamanda doğalgazı Azerbaycan'dan Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderiyoruz. Mutluluklar diliyorum. Nevruzumuz hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanları, konuşmaların ardından okulun açılışını birlikte yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (102)

yeter:

vallaha tiksindik artık senden öl artık

182
1
yanıtYanıtla
YÜKSEL:

SORUN ÇÖZMEKTE USTASIN . . . İYİDE YÖRÜKLERİNDE KASTOMONU DA ÇANKIRIDA YOZGATTA TÜM ANADOLUDA TÜRKLERİNDE SORUNU VAR . . . . ONLARIN SORUNU DA SİZSİNİZ . . . . BİZİDE ANLAMAYA ÇALIŞ ÇANAKKALEDE ÖLEN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİRDAHA BİRDAHA ÖLDÜRME . . . SANA GÜVENİYORUZ

110
1
yanıtYanıtla
kayseriMobil-ANDROID:

senin kadar donek iki yuzlu zubuk utan birde cumhurbaskani olacaksin boyundan posundan utan bos zat

77
1
yanıtYanıtla
ErenMobil-IOS:

Kürt kardeşlerimiz bayağı sorunlu evet. Elektrik kaçak. Türk'e kredi kürde burs. Yazık ya nolacaksa halleri canlarım 3

57
10
yanıtYanıtla
Mechul:

BİRGÜN KONUŞTUĞUNUZ DİĞER GÜNÜ TUTMUYOR SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ LTF SÖZ GÜMÜŞSE SÜKUT ALTINDIR CÜMLESİNİ SİZDEE DEFALARCA SÖYLEMİŞSİNİZDİR ARİ ONU UYGULAYINIZ

61
1
yanıtYanıtla
LazMobil-IOS:

Secimler yaklasti cevir kazi yanmasin :)

50
1
yanıtYanıtla
Ahmet AslanmobilWeb@haberler.com:

Dün dündür bugün bugündür bu Milletin hafızası 12 saattır dercesine Agam dalga geçiiir

48
2
yanıtYanıtla
BİN BİR SURAT:

BİN BİR SURAT hatırlayan oylamaya katılsın

48
0
yanıtYanıtla
ferhat:

asenayı geçti

46
1
yanıtYanıtla
Doğuda kürt oyları batıda milliyetçi oylarmobilWeb@haberler.com:

Sonuçta napsa alkışlayan helal olsun diyen bi kitle var kıvır kıvırabildiğin kadar. Bide şu toplu açılış töreninde ne açılıyor bir medya yazsın şunu kaldırım mı, üst geçit mi, ne açılıyor, ayrıca seçimlerde devletin sınırsız imkanını kullanan biri varken bu seçim nasıl adil olabilir anlamış değilim.

46
0
yanıtYanıtla
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title