Haberler

PYD ile YPG'yi Terör Örgütü Olarak Görmeyen ABD'ye Erdoğan'dan Cevap

Güncelleme:

Erdoğan, "Amerika, bu işte şu anda bedel ödemiyor, bedel ödeyen biziz ve PYD'nin yaptıklarını da YPG'nin yaptıklarını da bilen de biziz. Bu yanlış bakışı tekrar değerlendireceklerdir" dedi.

Bayram namazını Emirgan Hamid-i Evvel Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD'nin YPG'yi terör örgütü olarak görmediği yönündeki ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasının sorulması üzerine Erdoğan, bu açıklamayı yanlış bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"ABD BEDEL ÖDEMİYOR, BİZ ÖDÜYORUZ"

"Bunu baştan beri söylüyorum. PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür bize göre. Amerika bu işte şu anda bedel ödemiyor. Bedel ödeyen biziz. PYD'nin, YPG'nin yaptıklarını da bilen biziz. Dolayısıyla bu yanlış bakışı, yanlış değerlendirmeyi herhalde tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum."

"AB DE PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL ETMİŞTİR"

"Biz, IŞİD'i de terör örgütü olarak görüyoruz, PYD'yi ve onun yanındaki bu tür kuruluşları, PKK yine aynı şekilde... Bunları da biz terör örgütü olarak görüyoruz. Zaten, Avrupa Birliği de PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiştir, ilan etmiştir. Tüm bunlara karşı tabii Amerika'nın çok daha farklı yaklaşması ve bir model ortak olarak Türkiye'nin bu yaklaşımını bir kenara koyması düşünülemez. Ama bu tür yaklaşımlar olduğu zaman bunlar bizi ciddi manada tabii üzmektedir. Çünkü bunlar yanlış bir yaklaşım.

"BU ADIMLAR HAKİKATEN ÜZÜCÜ"

"Biz bu terör örgütlerinin elinde onların silahlarını gördüğümüz zaman ciddi manada rahatsız oluyoruz. Biz aynı zamanda NATO'da beraberiz. Orada da stratejik ortaklığımız var. Bunları şöyle bir değerlendirmeye aldığımız zaman bu atılan adımlar hakikaten üzücü. Öyle zannediyorum ki Sayın Başbakan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Obama ve diğer bu tür ortaklarla görüşmeleri olacak. Orada bunları da zaten birebir işleyeceklerdir."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Emirgan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (146)

hdp:

bunlarmı kürt sorununu çözecekti sınırlar ötesindeki kendilerini ışid ve esad ordusundan korumak için mücadele eden kürtlerin silahlı gücünü bile tahammülü olmayan bir devlet kendi içerisindeki meseleyi nasıl ve hangi zihniyetle çözecek

22
18
yanıtYanıtla
ypgypj:

Öyle bir şey yok tayyip erdoğan hep kürtleri kandırdı

yanıt8
yanıt1
diyarbakir21:

Ulan zirto madem bu dusuncedesin.kobaninin tcyle ne ilgisi varki siz ortaligi yakip yiktiniz.kendi yaptiginizla celismeyin

yanıt5
yanıt5
kürt:

Bu ülkenin böyle cumhurbaşkanı olduğu için utanıyorum yazık yazık

24
16
yanıtYanıtla
nemesis:

Bu ülkenin senin gibi vatandaşı olduğu içinde ben utanıyorum.ezikler

yanıt2
yanıt5
MuhammedMobil-ANDROID:

Bari bayramda mazlum Kürtleri rahat bırakın be. ayıptır tüm sıkıntılarımızın nedeni sizsiniz zaten. ölüm var ölüm unutmayın

16
21
yanıtYanıtla
hakan:

Bakşu ırkçı teröristlere ha benim vergim ha benim vergim bu memlekette kürt milleti vergi vermiyormu aşalık herifler vergiveren bir kürt avladı olarak ypg kardeşlerimize helal hoş olsun

27
10
yanıtYanıtla
Okan:

Benim vergimde turk olarak bu hainlere haram zikkim olsun

yanıt1
yanıt4
Okan:

En buyuk irkciligi kurtler yapio nryiniz eksik uc kisi oldummu turk düşmanlığı yapionuz

yanıt3
yanıt5
birisi:

biz derken kimi kast ediyon , hangi bedeli odedin sen , caldiginiz paralarmi bilalin botlarimi , saraymi neyi odedin sen ?

23
14
yanıtYanıtla
Tüm 146 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title