Haberler

Cuma Namazında İmamla Cemaat Tartıştı

Güncelleme:

Malatya'da Cuma namazında hutbeye çıkan vekil müftülüğün belirlediği hutbe yerine kendi hutbesini okuyunca cemaatin tepkisiyle karşılaştı.

Malatya'da Cuma namazında hutbeye çıkan vekil müftülüğün belirlediği hutbe yerine kendi hutbesini okuyunca cemaatin tepkisiyle karşılaştı. Cemaatle tartışan vekil imam görevden alındı. Merkez Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan Turgut Özal Cami'inde Cuma Namazı sırasında hutbe vermek için minbere çıkan 25 yaşındaki vekil imam Cumali Ç. İl Müftülüğü'nün belirlediği hutbe yerine kendisinin belirlediği hutbeyi okudu.

Genç imam hutbesi sırasında deyindiği bazı konulara cemaatten bazıları tepki gösterdi. Tepkinin giderek büyümesi üzerine imam minberden inerek Cuma Namazı kılındı. Namazdan sonra dışarıda toplanan cemaat imama tepki gösterdi. Olayın polise bildirilmesi üzerine kısa sürede camiye gelen polis ekipleri öfkeli cemaati camiden uzaklaştırırken caminin kapısını kapatarak imamla görüştü.

Camiye Asayiş Şube Müdürü Ahmet Turan Odabaşı yaptığı açıklamada olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, imamın hatasını anladığını ve şuan ortada bir suç ve şikayetçinin olmadığını söyledi. Sakinleştirilen cemaat camiden uzaklaştırıldı. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan İl Müftü Vekili Cengiz Yağcı bahse konu camide kadrolu imamın yurt dışında olması nedeniyle vekil imamın 26 Temmuz'da göreve başlatıldığını belirtti. Müftü Vekili Yağcı, vekil imamın müftülükçe belirlenen hutbenin dışına çıkarak kendi kafasına göre hutbe verdiğini ifade ederek, 'Bizim belirlediğimiz hutbenin dışına çıkan imam arkadaş kendi hutbesinde maksadı aşınca cemaatten bazı arkadaşlar tepki göstermiş. Bunun üzerine namaza geçilmiş. Biz konuyu araştırdık ve vekil imam arkadaşın istifasını alarak hemen işleme koyduk ve Valiliğe gönderdik." dedi.

Yağcı, bazı camilerde din görevlisi sıkıntısı yaşandığını bu nedenle de müftülük tarafından vekil imam görevlendirildiğini belirterek, bahse konu imamın da ön elemelerden geçirildikten sonra göreve getirildiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title