Haberler

Erdoğan'ın Obama İle Görüşürken Masadaki Rabia İşareti Dikkat Çekti

Güncelleme:

Erdoğan'ın, Obama ile görüşürken ortaya çıkan fotoğrafındaki Rabia işareti dikkat çekti. Bu görüntü akıllara Obama'nın beysboll sopalı halini aklına getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoda bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Fotoğraftaki Rabia işareti dikkat çekerken bu görüntü akıllara 2012 yılında Obama'nın Erdoğan ile konuşurken elindeki beysboll sopasını akıllara getirdi.

O dönem Suriye konusunda konuşurken Obama'nın ortaya çıkan karesi oldukça yoruma açık hale geldi ve uzmanlardan halka birçok insan analizlerini paylaştı.

O kareden sonra Erdoğan'ın karesinin ortaya çıkması sosyal medyayı salladı. Kullanıcılar fotoğrafı defalarca paylaşırken yorumsuz da bırakmadı. Bunlar içerisinde en çok dikkat çeken ve eğleceli olan ise Caps'lerin fenomen cümlesi oldu: Canım, Obama ile konuşurken ben

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Varank paylaştığı mesajında şu bilgilere yer verdi:

"Dün Cumhurbaşkanımızı arayan Başkan Obama ile bölgesel konular ele alındı. Yaklaşık 50 dk süren görüşmeden bir kare.." diye geçilen fotoğrafta masada duran Rabia işareti Cumhurbaşkanı'nın masasında ilk kez görüldü.

DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

Rabia İşareti Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu. Katliamdan bir kaç saat önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi elleriyle "dört" işareti yaparak mesajlarını dünyaya duyurmaya çalıştı. Direnişin sembolü olan Rabia işaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan da sık sık kullanarak sürekli gündemde tutarak darbecilere en yüksek sesle karşı çıktı.

O KARE HALE AKILLARDA

ABD Başkanı Obama'nın, 2012 yılında o dönemin Başbakanı Erdoğan ile yaptığı Suriye görüşmesi esnasında elinde tuttuğu beyzbol sopası merak konusu olmuştu.

O zaman için Esad güçlerinin Halep'e yönelik saldırısının devam ettiği saatlerde gerçekleşen görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'ın resmi sitesinde bir fotoğraf yayınlanmıştı.

Obama'yı elinde bir beyzbol sopası tutarken gösteren bu fotoğraf, Washington'da tartışma konusu olmuştu.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

UrfalıMobil-IOS:

Çakma reis

14
14
yanıtYanıtla
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:

MASAYA BİR TÜRK BAYRAGI KOY

16
9
yanıtYanıtla
milletMobil-ANDROID:

dini kullanmak nede olsa bedava halkta aptal kolay yol insanlar aç ama bunu gören yok

10
10
yanıtYanıtla
AmanosluMobil-IOS:

Adamsın sen adam inadına RTE

12
5
yanıtYanıtla
........................................:

seni çok seviyoruz cumhurbaskanım

13
4
yanıtYanıtla
aklıselim:

seni seviyoruz uzun adam ama kusura bakma asla kabrine gelip diz çökerek senden yardım dilemeyeceğiz bunu da bilesin. . . ))

9
7
yanıtYanıtla
AMEDLİ:

BİR SÜRÜ ÇAPULCU; GELİP BURADA HAVLAMIŞ. ULAN SANKİ ELİNİZDE GÖSTEREBİLECEĞİNİZ ALTERNATİFİNİZ VAR DA ZIRLAYIP DURUYORSUNUZ. BU ADAM SİZLERİ DE BİN MİSLİNİZİ DE, ALTERNATİFLERİNİZİ DE VE ONLARIN DA BİN MİSLİNİ ÇAKMAK CEBİNDEN ÇIKARIR. GÖLGESİYLE BİLE KAVGA EDEN SİZ ZAVALLILAR NE YAPACAĞINIZI BİLMİYORSUNUZ. AYETTE ALLAH ŞÖYLE BUYURUYOR. ''''ONLAR ALLAH I UNUTTUKLARI İÇİN ALLAH DA ONLARA KENDİLERİNİ UNUTTURDU'''' İŞTE YAZIK Kİ SİZLERİN BU HALİNİZ BUNDAN İBARET. BİR KAVME BELA SİZ GİBİLER YÜZÜNDEN

8
3
yanıtYanıtla
BERZO:

HER BİJİ AMEDLİ

yanıt0
yanıt0
KARTAL:

helal olsun uzun adama lahnet olsun obamaya leeeeeen obama yersen o sopayı rusyayada göstersene tabiiiii yersen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8
3
yanıtYanıtla
AKP İŞİD ÖRGÜTÜ:

BEZBOL SOPASI ELİNDE OBAMA ERDOĞANA TALİMAT VERİYOR YOKSA KAFANA YERSİN İŞİDE TAM DESTEK VER MÜSLMAN KALMASIN ORTADOĞUDA HEPSİ KAPILARI AÇ BÜYÜK İSRAİLİ ORTADOĞUDA İNŞA SÜRECİ EDECEĞİZ TAYİP DEMİŞ ÖDEVİNİDE NE GÜZEL OKYOR İSRAİL AMERİKAN SÖYTARISI REİZLLL GÜZELİM ÜLKEMİZİ NE HALE SOKTUN AZ KALDI FERMANINI DA SELANIDA VERECK BU HALK SENİ TARİH BİLE ADINI ANMAYACAK ŞEKİLDE GÖMECEKLER TAYYİPP

3
7
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title