Haberler

Çubuk'ta Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Orman İşletme Şefliğinin katkılarıyla öğrenciler bin 500 çam ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Orman İşletme Şefliğinin katkılarıyla öğrenciler bin 500 çam ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Aşağı Çavundur Mahallesindeki fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, ağaç dikmenin önemine değindi.

Önceki nesillerin orman varlığını hoyratça kullandığını belirten Şahin,

"1402 yılında bölgemizde yapılan Ankara Savaşında Timur'un fillerinin ormanda saklandığı yazıyor tarih kitapları. Anlıyoruz ki yemyeşil olan Anadolu'nun maalesef şu anda birçok yeri bozkır halinde. Sorumluluk sahipleri olan bizler, şu anki tabloyu içimize sindiremiyoruz. Ağaçlandırma milli bir davadır. Bütün öğrencilerimizi ve bütün insanlarımızı ağaç dikmeye davet ediyorum" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise göreve geldikleri günde ilçede 2 adet olan koruluk sayısını 26'ya çıkardıklarını ifade ederek, "Tarihte olduğu gibi ilçemiz yine "Yeşil Çubuk" oluncaya kadar ağaç dikimine devam edeceğiz. İlçemize fidan dikmek isteyen kurum ve kuruluşlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

2011 yılı içerisinde belediye olarak dikilen ağaç sayısının 7 bine ulaştığını belirten Özden, ilerleyen günlerde gerçekleştirecekleri yeni organizasyonlarla bu sayıyı daha da arttırmayı planladıklarını söyledi.

İlçe Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay tarafından öğrencilere ağaç dikmenin kurallarının anlatılmasının ardından, öğrenci ve öğretmenler ilçe protokolü ile birlikte bin 500 fidanı yaklaşık 26 dönümlük arazide toprakla buluşturdu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title