Haberler

Çözüm Süreci Yıllarca Ayrı Kalanları Buluşturdu

Çözüm süreci ile birlikte bölgede oluşan huzur 1998 dönemi lise mezunlarını 15 yıl sonra Cudi Dağı'nın eteğinde yapılan piknikte buluşturdu.

Çözüm süreci ile birlikte bölgede oluşan huzur 1998 dönemi lise mezunlarını 15 yıl sonra Cudi Dağı'nın eteğinde yapılan piknikte buluşturdu. Uzun süreden beri bir araya gelemeyen lise arkadaşları 15 yıl sonra buluştukları piknikte hasret giderdi.

Silopi Lisesi'nden 15 yıl önce mezun olanlar çözüm süreci ile birlikte Cudi Dağı'nın eteğinde bulunan Görümlü beldesindeki piknik alanında toplandı. Silopi Lisesi'nden 1998'te mezun olan ve aradan geçen 15 yıl boyunca birbirlerini göremeyen 6-B sınıfı öğrencileri, 15 yıl sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşadı. Görümlü beldesi yakınlarında bulunan piknik alanında buluşan 1998 mezunları, piknik havasında geçen buluşmalarında uzun süre sohbet ederek, okul süresince yaşadıkları anılarını tazeledi. Piknikte; arkadaşlarının isteğini kırmayan Halil Tayşun, söylediği türkülerle bir araya gelen tüm arkadaşlarına unutulmaz bir gün yaşattı. 1998 mezunlarından Mahmut Aybı yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. En son 15 sene önce bazı arkadaşlarını gördüğünü ifade eden Mahmut Aybi böylesi bir etkinliğe vesile olanlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Mahsun Sevimli ise bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu söyleyerek yıllar sonra arkadaşları ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Yıllar önce mezun olduğu lisede öğretmen olan Mikail Demirtaş ülkede 30 yıl sonra yaşanan barış havası ile birlikte böylesi bir etkinlikte arkadaşları ile beraber olduğu için çok sevindiğini söyledi. Demirtaş, "Bizler 1997-1998 mezunlarıyız. O dönemden beri birbirini görmeyen arkadaşlarımız var. En son 15 yıl önce gördüğümüz arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız ile bir araya gelerek hasret giderdik. Böylesi bir etkinliği düzenleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mezunları bir araya getiren Şehmus Şayık, amaçlarının eski arkadaşlarıyla hatıraları tazelemek ve hasret gidermek olduğunu söyledi. Sayık, eskiden insanların Cudi Dağı'na gitmekte sıkıntı yaşadıklarını ancak çözüm süreci ile beraber daha rahat bir şekilde gelebildiklerini ifade ederek, "Biz de artık güvenli bir şekilde Cudi Dağı'na çıkabiliyoruz. Bizler 1997-1998 yılında Silopi Lisesi'nden mezun olduk. Sınıftan bazı arkadaşlar ile görüşüyorduk. Sürekli bu konuları konuşuyorduk ve en sonunda hepimiz piknikte bir araya gelmeye karar verdik. Yaklaşık 60 arkadaşımız bu etkinliğe katıldı. Çok güzel bir program oldu. Bu etkinliklerin diğer arkadaşlara da örnek olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde bir araya gelen 1998 mezunları, akşam saatlerine kadar piknik alanında zaman geçirirken; birbirlerinin telefonlarını, adreslerini ve e-mail adreslerini alarak bir dahaki sefere başka bir yerde bir araya gelmek üzere ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silopi Cudi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title