Haberler

Çözüm Süreci

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk" dedi.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, " Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk" dedi.

Hacımustafaoğulları, Merkez Öğretmenevi'nde Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, terör sorunu ve bununla uzantılı diğer sorunların çözümü için dernek olarak irade koyma kararı aldıklarını söyledi.

Bu bağlamda 24-27 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, Batman ve Mardin'de her kesimi temsil eden 50'ye yakın sivil toplum örgütüyle görüşme yaptıklarını ifade eden Hacımustafaoğulları, bölgedeki insanların çözüm sürecine yüzde 100'e yakın oranda destek verdiğini ve sorunun çözümünü beklediğini dile getirdi.

Güneydoğu Anadolu'nun terör sorunundan en çok etkilenen bölgelerden biri olması nedeniyle çalışmalarına o bölgeden başladıklarını aktaran Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti:

"Bölgeye giderken, 'acaba durum nedir-' anlamında zihnimizde bazı endişelerimiz vardı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın kesinlikle bölünme gibi bir kaygısının olmadığını görmekten memnun olduk. Çözüm sürecinin en doğru şekilde sonuca ulaşması noktasında bütün toplumun fikirleri değerlendirilerek, bu çalışmanın yürütülmesi için bir irade koyduk. İstiyoruz ki; herkes fikrini söylesin. Hiçbir fikri olmayan, 30 yıldır milletin yüreğini yakan bu sorunun çözülmesini istemeyen grupların, bu tartışma ve beyin fırtınası ortamını yok etme gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Onlarla konuşacak bir şeyimiz yok. Her kesimle görüşme yapılmalı, herkes fikrini sonuna kadar söylemeli, fikirler sonuna kadar çatışmalı. Fikirlerin çatışmasından gerçekler ortaya çıkar."

Derneğin Genel Sekreteri Necmettin Keleş de çözüm sürecinde Türkiye'yi gruplar halinde gezerek, halkın nabzını tutmak istediklerini belirtti.

Süreç kapsamında sivil toplum kuruşlarından düşünceleri, endişeleri ve taleplerini aldıktan sonra, gerekli tespitlerin yapılmasının ardından bunları Cumhurbaşkanlığı, TBMM, medya ve toplumla paylaşacaklarını bildiren Keleş,

"Konya'daki değerli sivil toplum kuruluşu başkanlarını çağırdık. Hem kendi görüşlerini, hem de temasta oldukları halkın görüşlerini, endişelerini açık bir şekilde bildirirlerse; biz de bunu raporumuza yansıtmak istiyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Batman Konya Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title